Colorado Logo

Colorado Logo

Het westen van de centrale Verenigde Staten is Colorado, een bergachtige staat omringd door Wyoming en Nebraska, Oklahoma en Kansas, New Mexico en Utah. Op de 8e plaats qua oppervlakte — ongeveer 2.700 km2, heeft de staat 5.782.171 lokale mensen. De grootste Amerikaanse metropool van vandaag — Denver, werd de hoofdstad van de staat, wat leidde tot zijn snelle ontwikkeling. Colorado werd officieel de 38e staat in 1876. Dit jaar vierde Amerika zijn honderdjarig bestaan, wat de reden werd voor zijn tweede onofficiële naam — «Centennial State».

Alle territoriale eenheden van de staat waaruit het land bestaat, hebben hun eigen symbolen en zegels. Onlangs is er een officieel logo toegevoegd aan deze onderscheidende tekens en regalia, die sinds de oprichting een radicale verandering hebben ondergaan. Voor Colorado werd het in 2013 gecreëerd in overeenstemming met moderne vereisten, nieuwe digitale technologieën, het gebruik van internet op staats- en gemeentelijk niveau.

Betekenis en geschiedenis

Colorado Logo Geschiedenis

De ontwikkeling van het grondgebied van de toekomstige staat begon in de 16e eeuw door de Spaanse veroveraars. In 1706 verklaarde Spanje het tot zijn kolonie. De rivier die door zijn grondgebied stroomt, gaf de naam van dit land — Colorado, wat in het Spaans roodbruin betekent. De rivier kreeg deze kleur ten tijde van overstromingen door het slib dat alle kustgebieden vulde en deze kleur aan het water gaf. Bijna een halve eeuw later werd de provincie Frans en in 1803 kochten de Verenigde Staten het oostelijke deel ervan. De eetlust van het jonge Amerika was, zoals het nu is, best goed. En al in 1845 namen de Verenigde Staten bezit van het centrale deel, en slechts 3 jaar later, en het westelijke, profiterend van de successen in de Mexicaanse oorlog.

De strijd om dit gebied was niet toevallig. Lokale gravers brachten constant informatie over het hier beschikbare goud. In de jaren 1850 werd een rijke goudmijn ontdekt in de buurt van de hoofdstad van de staat, wat leidde tot het begin van de goudkoorts. Maar het succes van de ontwikkeling werd verhinderd door de burgeroorlog van 1861, die de goudzoekers verdeelde in Zuidelijken en aanhangers van de Unie, waarvan er meer waren. Geconfedereerde generaal Sibley ondernam in 1862 een campagne om Colorado en zijn mijnen te veroveren. Hij werd tegengewerkt door vrijwilligers van de Noorderlingen, onder bevel van kolonel Slough, die op 26 maart een algemene slag gaven aan de Zuidelijken bij de Glorieta Pass.

De jaren 1863-1865 waren bloedige jaren vanwege de felle militaire confrontatie tussen de blanken en de inheemse bevolking van de staat — de Arapaho-indianen, Cheyenne, Sioux, Kiowa en Comanches. Het eindigde met de volledige nederlaag van de laatste, wat hen ertoe bracht zich op het reservaat te vestigen.

Tien jaar later, om zijn rechten op dit gebied te formaliseren, ontwikkelde het Amerikaanse Congres een formele wetgevende handeling die de voorwaarden vormde die nodig waren voor de implementatie van de toetreding tot de Verenigde Staten als een nieuwe staat. En een jaar later werd Colorado de 38e ster in de hectare van de Stars and Stripes-vlag.

De regio ontwikkelde zich snel. De volkstelling van 1930 toonde een bevolkingsgroei, die de grens van een miljoen overschreed, met een aanhoudende toestroom van immigranten en een aanzienlijke stijging van het geboortecijfer. De Grote Depressie ging niet aan hem voorbij, wat leidde tot grote verliezen op verschillende gebieden, waaronder de economie van de regio. Maar het einde van de Tweede Wereldoorlog maakte het mogelijk om alle middelen te besteden aan het herstel van het gebied, waardoor de belangrijkste industrieën van de staatsmijnbouw, landbouw en toerisme werden gemaakt, waarvan de ontwikkeling tot op de dag van vandaag voortduurt.

Interessant en zo’n moment — het was deze staat die als eerste de wet aannam die zorgde voor de legalisatie van een verdovende stof — marihuana.

De veranderingen in de samenleving en de wereld na de oorlog die plaatsvonden in het midden van de vorige eeuw toonden de noodzaak om meer te investeren in de dienstensector, aangezien tegen die tijd de rol van de mijnbouwsector in de regio aanzienlijk was afgenomen. Tegenwoordig is de staat een succesvol ontwikkelende machinebouw- en metallurgie-, chemische en voedingsindustrie. Ondanks de grote verscheidenheid aan minerale afzettingen, zijn de meeste ervan al uitgeput. Zijn rol bij de winning en levering van olie, uranium, vanadium en molybdeen is echter nog steeds groot. Tegenwoordig staat de staat bekend om zijn unieke en heerlijke bieren, die een leidende positie innemen bij Amerikaanse producenten.
Dit alles wordt weerspiegeld in de rijks-, gemeente- en beeldborden van de regio. In navolging van de ontwikkeling van technologie en de wens om de ontwikkeling van het toeristisch gebied, dat tegenwoordig vooral effectief wordt gepromoot in de interactieve digitale zone, via internet en televisie te verbeteren en te stimuleren, heeft de regionale leiding besloten een staatslogo te ontwikkelen. De ontwikkelaars moesten nadenken en een embleem maken dat de kenmerken van de staat volledig en kwalitatief zou weerspiegelen, aantrekkelijk zou zijn en aan de eisen van moderne technologieën zou voldoen, en dat visueel gemakkelijk zou worden waargenomen door netwerkgebruikers.

2013 — 2019

Colorado Logo 2013-2019

Het eerste logo is gemaakt met elementen die de staat zelf kenmerken, en het is in één kleur gedaan. Op de achtergrond van het logo was een gelijkbenige driehoek afgebeeld, die de bergtop van de Rocky Mountains symboliseert, waarvan de top zich onder het sneeuwdek bevindt en door het grondgebied van Colorado loopt. De driehoek is gemaakt met een lichtgroene tintvulling. Deze kleur werd gekozen vanwege de aanwezigheid van een groot aantal naaldbossen in de staat, die deze eigenschap van de regio symboliseerden. De met sneeuw bedekte top wordt gecreëerd door een lege ruimte met verf achter te laten, die lijkt op de sneeuw die van een afstand op de toppen van de bergen te zien is. Er is een leeg gebied in het midden van de driehoek die de twee hoofdletters «C» en «O» vormt — de beginletters van de staatsnaam. In het onderste deel, als een proportionele voortzetting van de basis van de driehoek, wordt de volledige naam van de staat in hoofdletters getypt. De tekst is in de kleur van de vulling van de driehoek.

2019 — heden

Colorado Logo 2019

Na verloop van tijd, 6 jaar na de creatie van het eerste logo, werd besloten om het aantrekkelijker en onmiddellijk herkenbaar te maken, zodat men op het eerste gezicht de essentie en het erbij horen kon begrijpen. Dit komt door de eigenaardigheden van de fragmentarische perceptie van informatie door de moderne jonge generatie. Het eerste embleem vereiste een meer oplettende houding ten opzichte van zichzelf, het verplichte lezen van de inscriptie onderaan om een ​​idee te krijgen wat voor soort teken het was. Het nieuwste logo gaf dit direct inzicht, viel tegelijkertijd in het oog en was gemakkelijk te onthouden dankzij het levendige veelkleurige ontwerp.

Logo lettertype en kleuren

Colorado Logo

Het nieuwe logo is gemaakt met een verscheidenheid aan levendige kleuren uit het kleurenpalet. Het centrale element was het vlagsymbool van de staat — de letter «C», de beginletter van zijn naam. Het lettertype en de verhoudingen van de brief komen volledig overeen met het origineel. Tweederde van de «C» vanaf de bovenkant is gevuld met rood, gebruikt op de staatssymbolen van de staat. De rest is in donkerblauw, wat volledig overeenkomt met de kleur van de twee strepen van de vlag. De binnenkant van het letterteken op de vlag wordt ingenomen door een gouden cirkel, die de aanwezigheid van goudmijnen symboliseert. Het wordt herhaald in het logo met strikte inachtneming van de vulschaduw. Maar het onderste segment vanaf de rand van de cirkel en net boven het midden is een gestileerd beeld van twee bergtoppen die over elkaar heen lopen. Het ene hoekpunt is groen, het andere is blauw. Op hun kruispunt wordt een driehoek gevormd in de kleur van de vlagstrepen, die het alziende oog van God symboliseert. Alles is zo harmonieus gedaan dat de linker- en rechterrand van het donkerblauwe deel van de «C» een natuurlijke voortzetting lijken te zijn van de zijden van de driehoek gevormd door de kruising van twee bergtoppen van het centrale element.

Logo Colorado

Op de achtergrond, links van het symbool, steekt een groen gestileerde dennenboom uit, waarvan de bovenkant gelijk ligt met de bovenkant van de letter. Een klein deel van de boom is verborgen achter de «C»-curve. Rechts van de letter staat het TM-teken.

Onder deze compositie bevindt zich een zwarte dunne lijn die de afbeelding van de tekst scheidt. De tekst is de naam van de staat, in zwarte hoofdletters. Hij voltooit de hele compositie en zorgt voor de eenheid en harmonie van de visuele waarneming.