Buffalo Wild Wings Logo

Buffalo Wild Wings Logo

Trouw aan traditie is kenmerkend voor Amerika’s commerciële cateringsystemen. Dit is duidelijk te zien aan het voorbeeld van de Buffalo Wild Wings keten van restaurants en sportbars. Ze onderscheiden zich door een origineel menu, waarvan de hit gefrituurde kippenvleugels is, die een van de belangrijke elementen van het merk zijn geworden, en 19 verschillende sauzen voor hen, bereid volgens een uniek recept van de eigenaren van het bedrijf.

Sinds de oprichting in 1982 is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste merken in sportbars in de VS, met 1.250 vestigingen in meer dan 10 landen. Beginnend met de gebruikelijke levering van snacks en bier aan fans bij verschillende kampioenschappen en games, is het vandaag al een bekend merk en een populaire franchise. Gedurende zijn bestaan ​​heeft het bedrijf veel moeite en aandacht besteed aan zijn imago, tijdens de vorming waarvan een bedrijfslogo werd ontwikkeld, dat drie keer van uiterlijk veranderde. Het succes en de erkenning van het merk betekende echter dat er slechts kleine wijzigingen werden aangebracht aan elk nieuw beeld.

Betekenissen en geschiedenis

Buffalo Wild Wings Logo Geschiedenis

Beginnend met het serveren van snacks en bier aan fans bij verschillende kampioenschappen en wedstrijden, dachten de oprichters James Disbrow en Scott Lowry, die elkaar bij toeval ontmoetten op een amateurkunstschaatswedstrijd in Kent, Ohio, in 1980, over de mogelijkheid om een ​​comfortabelere omgeving te creëren voor op dat moment naar sport, programma’s en voedselinname kijken. Na 2 jaar verscheen hun eerste restaurant in Columbus, en een jaar later konden sportfans genieten van het kenmerkende gerecht van de organisatoren in restaurant Westerville, wings drinken met bier terwijl ze naar sportuitzendingen keken, communiceren met vrienden en collega’s van sportbelangen, delen herinneringen en meningen over bepaalde wedstrijden.

De keten kreeg zijn voornaam — Buffalo Wild Wings & Weck vanwege de speciale liefde en het respect van de eigenaren voor het toonaangevende sportteam uit de gelijknamige stad in de staat New York en het hoofdgerecht dat aan bezoekers werd aangeboden. Het bedrijf huurde zijn hoofdkantoor in Cincinnati. De twee restaurants zorgden niet voor grote winsten, maar zorgden voor een aanzienlijke toename in populariteit onder sportfans. Dit bracht de makers op het idee om te beslissen over de start van de werkzaamheden aan het franchisesysteem. Het resultaat overtrof alle verwachtingen, wat leidde tot de noodzaak om de naam van het bedrijf te heroverwegen. In 1998 wordt het Buffalo Wild Wings Grill & Bar. De nieuwe naam vereiste de creatie van een nieuwe afbeelding. Dit jaar is er een logo gemaakt, dat door vrijwel alle bezoekers van de vestiging positief werd beoordeeld.

Al in 2015 had het bedrijf 485 eigen sportbars en 585 franchises, die alle Amerikaanse staten bestreken.

Door de ontwikkeling van het bedrijf kon in 210 verschillende van zijn restaurants in Canada worden geopend. Tegenwoordig is het al een bekend merk en een populaire franchise met een netwerk van restaurants in 10 landen.

1982 — 1998

Buffalo Wild Wings and Weck Logo 1982-1998

Het eerste logo van het bedrijf viel op geen enkele manier op. Het was rond van vorm en werd toegepast op onderzetters. Het kenmerkte de omtrek van een buffel in een kleine cirkel in het zwart, met felrode «bw-3» geschreven in kleine letters, waarbij de letters de afkorting van het bedrijf waren en het cijfer 3 sprak van de drie «W»s die deel uitmaakten van de naam van het merk. Langs de omtrek van een kleine cirkel, vanaf de buitenzijde in het bovenste gedeelte, werd de volledige naam aangebracht, met hoofdletters in rood gemarkeerd, daaronder het opschrift ¬– The Real Wing.

1998 — 2012

Buffalo Wild Wings Logo 1998-2012

De naamswijziging in 1998 vereiste wijzigingen in de merknaam. Vanaf dat moment krijgt het een meer herkenbare vorm, waarvan de basis tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven. Nu is de ruimte van de cirkel gemarkeerd met een zwarte rand gevuld met een lichtgele kleur. Het bevat een zwart silhouet van een buffel, op de rug waarvan een kippenvleugel is afgebeeld, uitgevoerd in wit met zwarte rand. Het is een beetje buiten de cirkel. De buffel staat zelfverzekerd op een zwarte plaat die het onderste deel van de cirkel bedekt en, in grootte, aan beide zijden de diameter van de cirkel overschrijdt. Binnen in de plaat is de hoofdnaam in witte hoofdletters getekend en daaronder is de inscriptie «Grill & Bar» gemaakt in dunne hoofdletters, links en rechts waarvan twee gele kometen zijn getekend, waardoor ze dichter bij de tekst.

In dezelfde periode begon het bedrijf marktonderzoek naar de markt, waarbij de meningen en de vraag onder zijn bezoekers werden bestudeerd. Vanwege het beperkte budget is ervoor gekozen om hiervoor sociale netwerken in te zetten, waaronder Facebook. De taak was om de interesse in het bedrijf te vergroten en dus de verkoop te verhogen tijdens het laagseizoen — van mei tot juli, wanneer de sportgevechten stoppen en de activiteit van bezoekers afneemt. Deze aanpak wierp zijn vruchten af, wat aantoont dat sportfans een ongeveer gelijke houding hebben ten opzichte van sport en BWW-aanbod. Bovendien liepen vleugels met 19 sauzen in sommige gevallen voor op de belangstelling bij sportevenementen. Deze gegevens zullen op hun beurt een belangrijke rol spelen bij de weigering van eigenaren van speciale wijzigingen in hun logo.

Als resultaat van dergelijk onderzoek paste het bedrijf een marketingtruc toe door een aantal winstgevende aanbiedingen van kortingen en bonussen te introduceren, zijn aanwezigheid op sociale netwerken aanzienlijk te vergroten, originele onderwerpen voor geschillen en communicatie over het menu te creëren, evenals een aantal originele oplossingen die mensen daadwerkelijk dwongen om de bar te bezoeken tijdens de zomersporten buiten het seizoen.

Al in 2011, van mei tot juli, werden wings 2 keer verkocht, wat tegelijkertijd een toename van het aantal bezoekers van alle restaurants en franchises met een factor twee aantoonde.

2012 — 2018

Buffalo Wild Wings Logo 2012-2018

Het succes van de marketingcampagne en de toename van de economische groei leidden ertoe dat de eigenaren iets wilden doen met hun eigen visuele identiteit om het succes en de nieuwe richting van de onderneming te demonstreren. Er zijn ook enkele wijzigingen aangebracht in het bedrijfslogo, wat in de toekomst zal laten zien dat de oprichters inherent conservatief zijn, vooral met betrekking tot hun imago. Er zullen tot vandaag geen kardinale veranderingen in het embleem plaatsvinden. Het nieuwe logo heeft hetzelfde ontwerp van de belangrijkste elementen behouden — een cirkel en een bizon met een vleugel. Alleen de bizon is al volledig in deze cirkel geplaatst. De zwarte plaat is verwijderd. Alleen de volledige naam van het bedrijf, links van de cirkel geplaatst, is uit de tekst behouden. De tekst is geschreven in zwarte hoofdletters, waarvan elk woord onder elkaar is gedrukt. De eerste is van een kleiner type dan de andere. De middelste — Wild — is de grootste en Wings is iets kleiner dan de vorige.

2018 – heden

Buffalo Wild Wings Logo 2018

De nieuwste versie van het merk heeft verschillende verschillen met de vorige. Het was het resultaat van overleg met professionele webdesigners. De ontwikkeling van het logo werd meer veroorzaakt door de noodzaak om de visuele perceptie op internet van hoge kwaliteit te waarborgen. Nieuwe vereisten voor zelfpromotie werden mogelijk gemaakt door vooruitgang in moderne technologie, waarvan het resultaat vandaag te zien is op het Buffalo Wild Wings-embleem.

Logo lettertype en kleuren

Buffalo Wild Wings Logo

Het nieuwe logo blijft trouw aan de traditie die in 1998 is begonnen. In zijn samenstelling herhaalt het volledig de versie van 2012-2018. Enkele veranderingen zijn echter direct merkbaar. De zwarte kleur op alle elementen is vervangen door bruin. Bison «veranderde» zijn positie enigszins. Nu lijkt het erop dat het zich voorbereidt om op te stijgen. De witte vleugels hebben hun contour verloren, waardoor ze slecht zichtbaar zijn geworden tegen de lichtgele achtergrond van het cirkelveld. Het nieuwe lettertype van de tekst die in dit embleem wordt gebruikt, bevindt zich in dezelfde volgorde en aan dezelfde kant als in het vorige logo. Het gebruik ervan heeft de leesbaarheid en duidelijkheid verbeterd, wat vooral belangrijk is bij het plaatsen van een afbeelding op internet.

Logo Buffalo Wild Wings