BBB Logo

Better Business Bureau Logo

Onder de meest succesvolle bedrijven van vandaag kan men zeker de International Association of the Better Business Bureau (BBB) ​​noemen. De onderneming is opgericht als een garantie voor de vertrouwensclassificatie voor niet-gouvernementele organisaties van zelfregulerende industrieën die lid zijn van de vereniging. In de loop van haar activiteit werd een unieke, later gepatenteerde formule ontwikkeld, met behulp waarvan de echte beoordeling van vertrouwen in een bepaald bedrijf, organisatie of onderneming vrij nauwkeurig wordt bepaald in verschillende parameters. Vandaag bestaat de vereniging uit 112 onafhankelijke organisaties, verenigd onder het gemeenschappelijk gezag van de IABBB, gevestigd in verschillende steden in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. De vereniging coördineert haar activiteiten vanuit haar hoofdkantoor in Arlington, Virginia. De belangrijkste uitgangspunten van de organisatie zijn absolute objectiviteit bij beoordelingen en het zich onthouden van het tonen van de eigen houding ten opzichte van specifieke ondernemingen of bedrijven, evenals het volledig afwijzen van aanbevelingen.

Betekenis en geschiedenis

BBB Logo Geschiedenis

Het succesverhaal van de International Association of the Better Business Bureau (BBB), die vandaag niet alleen in de VS en Canada bekendheid verwierf, begon 109 jaar geleden. Aanleiding voor het ontstaan ​​van dit type organisatie was de destijds wijdverbreide kwakzalverij op het gebied van de geneeskunde, een ruim aanbod van allerlei soorten poeders, zalven en vloeistoffen onder het mom van medicijnen, wat ze absoluut niet waren. Voor het grootste deel waren dit onschadelijke mengsels die geen bedreiging vormden voor de menselijke gezondheid. Maar de patiënten kregen niet de juiste noodzakelijke behandeling, wat vaak de doodsoorzaak werd.

Bij de oprichting en ontwikkeling van het Better Business Bureau is veel tijd en geld gestoken in het informeren van potentiële leden over hun doelen en doelstellingen en de voortdurende veranderingen. Dit gold ook voor de vorming van merken, huisstijlen, waar het bedrijf bijzonder voorzichtig mee omging. Het is sinds 1965 slechts één keer bijgewerkt. Bovendien zijn er geen fundamentele wijzigingen. Vrijwel het gehele basisconcept van het oude embleem bleef behouden. De conservatieve benadering van zijn geschiedenis door het management dat dergelijke beslissingen neemt, heeft geleid tot slechts kleine aanpassingen aan het logo om het dichter bij de moderne ontwerpvereisten te brengen.

Er wordt aangenomen dat de vereniging sinds haar oprichting — 109 jaar geleden — is gestegen en een onmiskenbaar internationaal prestige heeft verworven dat het gebruik van moderne technologieën in zelfreclame niet vereist om de verschillende verlangens van een enorme massa van consumenten van reclameproducten. Een van de factoren die vertrouwen geven in de juistheid van dergelijke beslissingen, is de eigenaardigheid van de activiteit van de vereniging, die gericht is op een smalle en gespecialiseerde kring van consumptie van haar product. Betrouwbaarheid, gebrek aan klachten en hoge prestaties zijn de criteria die zorgen voor de zelfvoorziening van de huidige marketing.

1965 — 2007

Better Business Bureau Logo 1965-2007

In 1965 werd een logo aangebracht, ontwikkeld op basis van de eisen van de leiding van de vereniging, haar visie op de eigen betekenis en huidige doelstellingen. Als hoofdlogo werd een brandende fakkel in een gestileerd design aangenomen, als symbool van de “brenger van het licht”, die het vertrouwen in de schemering van het moderne bedrijfsleven versterkt. Daaronder stond een afkorting van de naam van drie grote letters «B», waaronder de voet van de fakkel zelf zich bevond. Dit optreden was echter niet uniek. Het fakkelsymbool is constant terug te vinden op de emblemen van verschillende onderwijsinstellingen, onderwijs- en sportorganisaties. Dit maakte het logo van de vereniging niet opvallen en aantrekkelijk. Dit gold ook voor de uitvoering van het lettertype — het gebruikelijke, niet gericht op de kenmerken van de eigenaar.

2007 — heden

Better Business Bureau Logo 2007

Het komende jaar 2007 was een jaar van verandering. De 21e eeuw heeft op veel vlakken haar eigen aanpassingen gemaakt. Onder meer in de visie op het eigen imago van het Better Business Bureau. De beslissing om aan zelfpromotie te werken leidde tot de creatie van een logo dat meer in lijn was met de tijd, hoge snelheden en catastrofaal tijdgebrek voor elke persoon op de planeet. Dit werd mogelijk gemaakt door de dynamiek en het minimalisme die de ontwerpers in elk element van het embleem wisten over te brengen, terwijl ze de tradities handhaafden.

Een dergelijke minimalistische beslissing bij de vorming van het bedrijfslogo was ook ingegeven door praktische overwegingen. Door leden van de vereniging toe te staan ​​hun logo in emblemen te gebruiken, moest ik nadenken over de problemen van plaats in logo’s. Minimalisering zorgde voor het gemak van gezamenlijke plaatsing op het embleem van geaccrediteerde leden van het BBB eigen bord en het verenigingsbord, met behoud van de leesbaarheid van de gehele compositie.

Logo lettertype en kleuren

BBB Logo

De symbolen zijn gemaakt in blauw op een wit veld, dat er nobeler uit begon te zien. De vlam van de fakkel was verdeeld in 2 elementen, die door hun vorm de opwaartse beweging zeer effectief overbrengen. Bovendien vormen hun uitgangen de kijkrichting van links naar rechts, wat overeenkomt met de conventionele aanduiding van alles wat positief is. Het is deze houding die moet worden gevormd onder al degenen die zich bij de vereniging aanmelden om het vertrouwen van het bedrijfsleven in zichzelf en anderen in verschillende richtingen te kunnen versterken. Door de handgreep van de brander te verwijderen, hebben de ontwerpers de grafische belasting verminderd. Door de letters van de afkorting onder de toorts te verplaatsen en ze buiten de randen te laten uitsteken, ontstond de indruk van een solide basis, een onwrikbare basis die betrouwbaarheid en stabiliteit garandeert. Een modern lettertype en een scherper beeld zorgden voor een betere leesbaarheid van de tekst.

Logo BBB