Accenture Logo

  Accenture Logo

  Accenture is een openbaar adviesbureau dat dateert uit het 1989e jaar. Haar carrière begon echter veel eerder, aangezien ze aanvankelijk deel uitmaakte van het auditkantoor Arthur Andersen (opgericht in 1953), als eenheid voor financieel en technisch advies. Daarna ging het bedrijf uit elkaar en werd het een onafhankelijke structuur. Tegenwoordig bevindt het zich in de stad Dublin (Ierland) en beslaat het netwerk ongeveer 120 landen van de wereld.

  Geschiedenis en betekenis

  Accenture Logo Geschiedenis

  Wat is Accenture?

  Accenture is een adviesbureau voor bedrijfsorganisatie, optimalisatie en planning dat HR-adviesdiensten levert. Ze is geregistreerd bij Bermuda, maar haar kantoor is gevestigd in New York.

  Bijna drie maanden lang heeft de administratie nagedacht over de naam van het bedrijf totdat een bedrijfsadviseur Kim Petersen de Accenture-optie voorstelde. Zoals bedacht door het management, brengt hij de vastberadenheid over om stereotypen en de wens naar nieuwe horizonten op te geven, die worden gegarandeerd door de adviesdienst. De naam van de groep werd in 2001 officieel goedgekeurd, waarna het meteen een embleem werd. Het symboliseert de intentie om klanten te helpen hun toekomst ten goede te veranderen.

  2001 – 2017

  Accenture Logo 2001-2017

  De merknaam bevat alleen het tekstgedeelte dat bestaat uit de naam van het bedrijf. Alle letters zijn kleine letters, lang, schreefloos, met een minimale afstand tussen symbolen. Kleine letters “c” en “e” hebben het originele ontwerp: ze hebben het onderste element verlengd, zodat ze er open uitzien. Boven ’t’ staat het wiskundige symbool ‘>’, wat ‘meer’ betekent.

  2017 – 2018

  Accenture Logo 2017-2018

  In 2017 besloot het leiderschap om de structuur van het logo te wijzigen, met kleine wijzigingen. Als gevolg hiervan zijn de personages breder en klassieker geworden en is het accentteken expressiever. De letters “c” en “e” kregen de traditionele spelling.

  2018 – 2020

  Accenture Logo 2018-2020

  Het ondernomen herontwerp van het logo van het adviesbureau gaat gepaard met een verandering in de kleur van het teken “>” (groter dan), dat zich boven de “t” bevindt. De ontwikkelaars veranderden, zonder iets aan te raken, het palet van bruin in lichtblauw.

  2020 – heden

  Accenture Logo 2020-vandaag

  In 2020 werden aanpassingen aan het wiskundige symbool “>” voortgezet. Na een reeks experimenten werd het paars. Er waren geen andere transformaties.

  Logo lettertype en kleuren

  Accenture Logo

  Eenvoudig ontwerp geeft nauwkeurig de richting van het bedrijf en de stijl van zijn werk weer. Een kleine letter ‘a’ benadrukt bijvoorbeeld de beschikbaarheid van services. Het “meer” -teken geeft de voorwaartse bewegingsvector aan. Strikte letters duiden op een streven naar uitmuntendheid.

  Logo Accenture

  Het logo gebruikt een standaard lettertype uit de Sans Serif-groep. Het kleurenschema is monochroom en bestaat uit een combinatie van zwart (tekst) en rood (wiskundig accentsymbool).

  Er zijn geen lettertype-aanpassingen gemaakt in het nieuwe logo – het wordt nog steeds behouden in de 2017-versie. De basisnadruk lag op de kleur van het wiskundige teken. Dus na bruin werd het hemelsblauw en toen werd het lichtpaars.