Accenture Logo

Accenture Logo

Accenture is een openbaar adviesbureau dat dateert uit het 1989e jaar. Haar carrière begon echter veel eerder, aangezien ze aanvankelijk deel uitmaakte van het auditkantoor Arthur Andersen (opgericht in 1953), als eenheid voor financieel en technisch advies. Daarna ging het bedrijf uit elkaar en werd het een onafhankelijke structuur. Tegenwoordig bevindt het zich in de stad Dublin (Ierland) en beslaat het netwerk ongeveer 120 landen van de wereld.

Geschiedenis en betekenis

Accenture Logo Geschiedenis

Bijna drie maanden lang heeft de administratie nagedacht over de naam van het bedrijf totdat een bedrijfsadviseur Kim Petersen de Accenture-optie voorstelde. Zoals bedacht door het management, brengt hij de vastberadenheid over om stereotypen en de wens naar nieuwe horizonten op te geven, die worden gegarandeerd door de adviesdienst. De naam van de groep werd in 2001 officieel goedgekeurd, waarna het meteen een embleem werd. Het symboliseert de intentie om klanten te helpen hun toekomst ten goede te veranderen.

2001 – 2017

De merknaam bevat alleen het tekstgedeelte dat bestaat uit de naam van het bedrijf. Alle letters zijn kleine letters, lang, schreefloos, met een minimale afstand tussen symbolen. Kleine letters “c” en “e” hebben het originele ontwerp: ze hebben het onderste element verlengd, zodat ze er open uitzien. Boven ‘t’ staat het wiskundige symbool ‘>’, wat ‘meer’ betekent.

2017 – heden

In 2017 besloot het leiderschap om de structuur van het logo te wijzigen, met kleine wijzigingen. Als gevolg hiervan zijn de personages breder en klassieker geworden en is het accentteken expressiever. De letters “c” en “e” kregen de traditionele spelling.

Embleem

Eenvoudig ontwerp geeft nauwkeurig de richting van het bedrijf en de stijl van zijn werk weer. Een kleine letter ‘a’ benadrukt bijvoorbeeld de beschikbaarheid van services. Het “meer” -teken geeft de voorwaartse bewegingsvector aan. Strikte letters duiden op een streven naar uitmuntendheid.

Lettertype en kleur

Het logo gebruikt een standaard lettertype uit de Sans Serif-groep. Het kleurenschema is monochroom en bestaat uit een combinatie van zwart (tekst) en rood (wiskundig accentsymbool).