Wells Fargo Logo

Wells Fargo LogoWells Fargo Banking Holding is vernoemd naar de makers: Henry Wells en William Fargo. Zij waren het die er de basis voor legden en in 1852 een postfinancieringsbedrijf opende, dat in 1998 fuseerde met Norwest. Deze bank is de «moedermaatschappij» van veel moderne diensten. Hij was de eerste die geldautomaten installeerde in supermarkten en winkels, omdat hij een format ontwikkelde voor universele klantenservice. Bovendien was Wells Fargo een pionier op het gebied van internetbankieren in de Verenigde Staten door kaarthouders toe te staan ​​hun rekeningen op afstand te volgen.

Betekenis en geschiedenis

Wells Fargo Logo Geschiedenis

Wat is Wells Fargo?

Wells Fargo is een vertegenwoordiger van de «Big Four» Amerikaanse banken en een van de systeemrelevante financiële instellingen ter wereld.

De iconische door paarden getrokken postkoets is een symbool van de waarden, het erfgoed en het imago van Wells Fargo. Aanvankelijk werd het afgebeeld in een zwart-witlogo en daarna werd het als icoon gebruikt. Dit is een belangrijk onderdeel van de visuele identificatie van de bank, die in het verleden de eigenaar was van het grootste imperium van postwagons en zich niet alleen bezighield met koeriersdiensten, maar ook met het vervoer van passagiers.

1852 — 2009

Wells Fargo Logo 1852-2009

Het eerste embleem van de holding is voorzien van de Concord Coach postkoets, speciaal ontworpen voor oneffen wegen. Damast en echt lederen interieur, gebogen frame, perfect uitgebalanceerde wielen maakten dit type transport uniek.

Het logo is gedetailleerd: de kunstenaars hebben zelfs silhouetten van mensen afgebeeld. Dit zijn boodschappers die rustig schatkisten vervoerden: cheques, documenten, geld en goudstaven. Ze waren niet bang voor de bandieten omdat ze goed bewapend waren. Een schurk slaagde er echter zevenentwintig keer in om Wells Fargo te beroven.

Postkoetsen werden ingezet waar geen spoorwegen waren. Ze doorkruisten woestijnen, bergpassen en drijfzand en beklommen de moeilijkste routes om de betrouwbaarheid van koeriersdiensten te bewijzen.

2009 — 2019

Wells Fargo Logo 2009-2019

In 2008 fuseerde het beroemde Amerikaanse bedrijf met een ander groot Amerikaans banknetwerk — Wachovia. Dit leidde tot de wijziging van het logo, dat in de nieuwe versie vierkant werd. In de rode rechthoek zat een woordteken. De letters waren geel en hadden een hoofdletter. De lange schreven gaven een koninklijke charme aan de letters.

De postkoets, als permanent symbool van Wells Fargo, is verplaatst naar de categorie met pictogrammen. Ze begonnen hem gedetailleerder en in kleur af te beelden. De kunstenaars hebben aandacht besteed aan detail, waardoor de tekening zo realistisch mogelijk is. In de rechterbovenhoek stond het motto van de bank: «Samen komen we ver».

2019 — heden

Wells Fargo Logo 2019-vandaag

Wells Fargo heeft verschillende schandalen meegemaakt, is meerdere keren beschuldigd van fraude en is beboet voor talloze overtredingen. Om het geschokte merkimago terug te winnen, lanceerde het management een hele campagne onder de slogan «This is Wells Fargo.» Een poging om zichzelf te rehabiliteren omvatte het bijwerken van het logo en het pictogram.

Reclamebureau BBDO-San Francisco ontwikkelde een concept dat de bank op weg naar vooruitgang moest helpen. Toegegeven, de veranderingen bleken minimaal te zijn: de ontwerpers lieten alles zoals het was op het hoofdbord en schilderden eenvoudig de inscriptie geel. De postkoets werd weer zwart op wit en het aantal paarden werd teruggebracht tot drie.

Logo lettertype en kleuren

Wells Fargo Logo

In 1852 kreeg een harnas voor zes paarden de status van een iconisch Wells Fargo-symbool. Het weerspiegelt de geschiedenis van de bank en wordt geassocieerd met postdiensten. Daaronder stond de naam van de organisatie, gescheiden door een zwarte horizontale lijn.

Het huidige embleem heeft niets te maken met het verleden van de financiële instelling. Het ziet eruit als een eenvoudig rood vierkant met «Wells Fargo» erop geschreven. Zelfs de laatste poging om haar imago te veranderen was niet erg succesvol: de holding heeft haar visuele identiteit nooit gemoderniseerd, hoewel de marketingcampagne erop gericht was vooruitgang aan te tonen.

De oudste bankinstelling gebruikt het lettertype Clarendon Bold, gemaakt door typograaf Robert Besley, voor het woordmerk. Dit lettertype is even oud als Wells Fargo: het werd ontworpen in 1845. De antieke hoofdletters zijn heldergeel geverfd (# FFFF00) en het vierkant erachter is donkerrood (# CD1409).

Wat betekent het Wells Fargo-logo?

Het rode vierkant met het witte WELLS FARGO-opschrift symboliseert stabiliteit, betrouwbaarheid en stabiliteit.

Heeft Wells Fargo hun logo veranderd?

Wells Fargo heeft het logo voor het laatst bijgewerkt in 2019, waarbij de kleur van de letters is veranderd van geel in wit en het rode vierkant levendiger is geworden.

Welke diensten worden aangeboden bij Wells Fargo?

Wells Fargo biedt een breed scala aan diensten, waaronder financiële diensten, hypotheken, investeringen, verzekeringen en bankzaken.

Is Wells Fargo een bank?

Wells Fargo & Company is een bankholding. Het omvat Wells Fargo Bank.