Mapfre Logo

Mapfre Logo

Mapfre is de grootste verzekeringsmaatschappij van Spanje en leidt de drie leiders in het land. Het bestaat sinds mei 1933. Het is gelegen in Madrid (Mahadaonda). Het is vernoemd naar de stichtende firma.

Betekenis en geschiedenis

Logo Mapfre

Het bedrijfslogo van de verzekeraar verscheen meteen, omdat het al een volwaardig platform had. Maar de ontwikkelaars hebben geprobeerd de symboliek te verbeteren, die zo niet visueel, dan toch in ieder geval intern in overeenstemming is met het bedrijf.

Deze onopvallendheid was een succes, want het logo heeft geen agressieve reclame en actieve promotie van de dienst. Dit heeft geleid tot vertrouwen onder de bevolking en tot een grotere vraag naar diensten. Op een stevig logo staat slechts één goed herkenbaar grafisch element en de naam van de verzekeringsmaatschappij, gemaakt in de originele stijl.

Volgens de wettelijke voorschriften kunnen noch het ontwerp noch de letters worden gewijzigd. Ze moeten hetzelfde blijven als toen Mapfre werd geopend. Dit heeft te maken met de visuele identiteit van het bedrijf en is bedoeld voor potentiële klanten. Daarom zijn de lettertypes op zowel de website als de kantoorfronten hetzelfde. En de verhoudingen, de vorm, het ontwerp van het logo blijven in alle versies behouden, zodat er geen onenigheid ontstaat. Dit wordt benadrukt in de eisen van de richtlijnen voor huisstijl. Het enige wat vervangen moet worden is kleur.

Zo verscheen er in 2004 een aangepaste versie. Het is gebaseerd op zijn voorganger. Het heeft hetzelfde tekstgedeelte en dezelfde afbeeldingen, maar het woord «Mapfre» wordt in een donkerder palet gepresenteerd. Het is toegestaan om de structuur van het logo te wijzigen, maar dan wel met de originele details. Op basis hiervan kan het logo zijn: verticaal (woorden worden in een kolom geplaatst, de foto staat bovenin) en horizontaal (de naam gaat naar de lijn, het logo staat links). Maar de geometrische vorm van het substraat is slechts rechthoekig.

En het woord «Mapfre» wordt in alle contexten alleen in hoofdletters gebruikt. Het staat ook vast in het corporate charter. De belangrijkste reden is het maximale behoud van de stabiliteit, omdat de verzekeringssector onveranderd moet blijven en zo aan anderen de betrouwbaarheid en stabiliteit moet laten zien. Daarom zijn er vooral twee variaties: een met witte letters op een rode achtergrond, de andere met rode inscripties op een witte achtergrond. Er zijn ook rood-zwarte en witte en zwarte logotypes.

Logo lettertype en kleuren

Mapfre Logo

Naast het lettergedeelte is er een grafisch element in de vorm van een klavertje klavertje. Het is een belangrijke factor in het beeld en een onderscheidend teken van het behoren tot een hoge status. Het bestaat uit drie evenredige segmenten. Het bevindt zich in het centrum, boven de naam — tussen «P» en «F». Aanvankelijk was het eenvoudig en monochroom, maar na de herinrichting van het logo in 2004 kreeg het kleine wijzigingen, die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven.

Een ander symbool, dat nauw verbonden is met de symboliek van het bedrijf, is de «brug» (in de vorm van een cirkel). Het heeft zich gevestigd als een krachtig communicatiemiddel. Het wordt gebruikt samen met de inscriptie en het klavertje, wat een gemakkelijke weg naar samenwerking belichaamt.

Het kleurenschema van Mapfre is loyaler en is meerdere malen veranderd. Maar de Pantone 485-serie is vooral in beweging. Samen met het logo vormt het een unieke set van identiteiten. Dit is inclusief de witte kleur.