Nationwide Insurance Logo

Nationwide Insurance LogoDe structuur van Nationwide Insurance omvat veel dochterondernemingen die financiële diensten verlenen. Hun belangrijkste specialisatie is verzekeren. Bijkomende expertisegebieden zijn onder meer strategisch beleggen en bankieren. Het hoofdkantoor van de instelling bevindt zich in Columbus. Het dekkingsgebied omvat 32 staten en het aantal werknemers (vanaf 2019) bedraagt ​​meer dan 34 duizend mensen.

Betekenis en geschiedenis

Nationwide Insurance Logo Geschiedenis

De Nationwide Mutual Insurance Company-groep is ontstaan ​​uit een onderlinge verzekeringsorganisatie die autoverzekeringen bood en de eigendomsbelangen van de boeren uit Ohio verdedigde. De herstructurering vond geleidelijk plaats naarmate het bedrijf groeide. Tegelijkertijd ontwikkelde het merk Nationwide zich: het verscheen in 1955 ter vervanging van Farm Bureau Mutual.

Het hernoemen was te wijten aan het feit dat het bedrijf zijn kantoren opende in 20 nieuwe staten en echt «landelijk» werd. Tegelijkertijd werd de oude huisstijl vervangen door een verbeterde visuele identiteit. Ook het logo vorderde: de ontwerpers experimenteerden met het uiterlijk van de adelaar en lieten het zelfs tijdelijk varen ten gunste van een lege blauwe lijst.

1926 — jaren 60

Farm Bureau Mutual Automobile Insurance Company Logo 1926-1955

Tot 1955 heette de organisatie de Farm Bureau Mutual Automobile Insurance Company. Het kreeg zijn vergunning voor autoverzekering in 1926 en begon toen uit te breiden. Ze had dus veel dochterondernemingen, waaronder de Nationwide Mutual Fire Insurance Company. Het merk van dit merk bevatte een zwarte adelaar in dezelfde zwarte ovale ring met de gele inscriptie “NATIONWIDE MUTUAL FIRE INS. CO. «. De vogel bedekte het midden van de blauwe letter «N» met zijn vleugel.

Jaren 60 — 1998

Nationwide Mutual Insurance Company Logo 1960-1998

In 1955 werd de bedrijvengroep Landelijke Verzekeringen officieel geregistreerd. Het symbool met de adelaar op de letter «N» bleef bestaan, alleen de vogel werd wit en kreeg een zwarte omtrek. Aan de rechterkant was een inscriptie van «drie verdiepingen», met alle drie de regels van dezelfde lengte. De bovenste verdieping was bezet door het blauwe woord «NATIONWIDE», de middelste — dezelfde blauwe «INSURANCE», en onderaan was de reclametekst «Nationwide is on your side» in het zwart.

1998 — 2014

Nationwide Mutual Insurance Company Logo 1998-2014

In 1999 besloten de leiders van de verzekeringsmaatschappij dat het tijd was om over te stappen op een nieuwe huisstijl. Als onderdeel van de rebranding lieten ze het traditionele adelaarssymbool achterwege en hielden ze een volledige afscheidsceremonie. Het was het grootste bedrijfsevenement in de geschiedenis van een halve eeuw van Nationwide. De eigenaren van het bedrijf verzamelden alle werknemers (en dat waren er toen meer dan 35.000) op dertig videoconferenties en lieten twee adelaars, genaamd Lincoln en Murray, live los. Tegen die tijd hadden de vogels al een revalidatie ondergaan en konden ze het wild in. Daarna hebben arbeiders ze maandenlang bekeken op satellietvolgapparatuur.

Leiders realiseerden zich dat voor veel medewerkers het adelaarslogo een persoonlijke mascotte was. Mensen met ervaring hebben het op hun lichaam vereeuwigd of hun huis ermee versierd. De afscheidsceremonie moest de afwijzing van het verleden symboliseren en er tegelijkertijd aan herinneren dat je naar de toekomst moet streven. Dit alles werd gedaan om een ​​nieuw embleem te introduceren: een witte rechthoek met een lichtblauwe rand en de woorden «Nationwide».

2014 — heden

Nationwide Mutual Insurance Company Logo 2014-vandaag

De financiële instelling voerde samen met het marketingbureau Chermayeff & Geismar & Haviv een onderzoek uit dat onverwachte resultaten opleverde. Het bleek dat mensen zelfs zestien jaar na het herontwerp het adelaarslogo bleven onthouden en het associeerden met Nationwide Insurance. Dus de leidinggevenden van het bedrijf leerden onverwachts dat dit symbool qua populariteit kon concurreren met de Nike Swoosh. Omdat de blauwe rand 50% minder herkenbaar was, werd besloten om het oude ontwerp terug te geven.

Experts van Chermayeff & Geismar & Haviv werkten aan de bijgewerkte versie van de adelaar. Ze behielden het opschrift «Nationwide», maar maakten het zwart en plaatsten het onder de vogel. Het verbeterde personage werd begin september 2014 geïntroduceerd. Het maakte zijn debuut in een commercial tijdens de première van het NFL-seizoen.

De volledige vervanging van de oude visuele identiteit nam 18 maanden in beslag. Eerst verscheen het logo op het hoofdkantoor van de bedrijvengroep en verspreidde het zich vervolgens naar filialen. Het herontwerp viel samen met de herstructurering: Nationwide Insurance fuseerde zijn dochterondernemingen onder een gemeenschappelijk merk.

Logo lettertype en kleuren

Nationwide Insurance Logo

De verzekeringsmaatschappij heeft altijd het symbool met een adelaar op de achtergrond van de letter «N» gebruikt. Een uitzondering was de onderbreking van 16 jaar, toen een eenvoudig frame met een handtekening het traditionele embleem verving. Na een lange pauze keerde de vogel terug naar zijn oorspronkelijke plaats. Maar nu ziet het er niet meer hetzelfde uit als voorheen: het heeft geen klauwen, zijn veren zijn volumineuzer en zijn snavel is naar voren gestrekt.

De typografie is sinds 1998 niet veranderd. De letters zijn gebaseerd op het lettertype Yorkten Bold van Jeremy Dooley. Een ander analoog is het Uniform Bold geometrische sans serif-lettertype van Miller Type Foundry.

Logo Nationwide Insurance

Na het herontwerp zijn de letters zwart en zijn de blauwe elementen donkerder (# 2851AB). De selectie van het palet werd gedaan door het reclamebureau Chermayeff & Geismar & Haviv.