Allstate Logo

Allstate Logo

Allstate is een verkorte vorm van de naam van de Amerikaanse verzekeringsorganisatie Allstate Corporation. Aanvankelijk maakte het deel uit van de Sears, Roebuck and Co.-structuur, maar daarna werd het afgesplitst om een ​​apart bedrijf te worden. Het jaar van verschijning is 1931. Het hoofdkantoor is gevestigd in Northfield Township, Illinois, waar het in 1967 werd verplaatst. Het is nu het grootste bedrijf met een jaaromzet van ongeveer $ 40 miljard.

Betekenis en geschiedenis

Allstate Logo Geschiedenis

Wat is Allstate?

Allstate is een verzekeringsmaatschappij die bank- en beleggingsdiensten levert. Het hoofdkantoor is gevestigd in de buitenwijken van Chicago.

De geschiedenis van de verzekeringsmaatschappij gaat terug tot 1925, toen de leiding van de warenhuisketen Sears een wedstrijd aankondigde voor de beste merknaam voor autobanden. Het koos Allstate uit meer dan 2 miljoen opties en registreerde het het volgende jaar, waardoor het handelsmerk werd veiliggesteld. Er was veel vraag naar banden, dus de naam stond op ieders lippen.

Toen stelde Carl L. Odell, een verzekeringsagent, Robert E. Wood, hoofd van de Sears-voorzitter-generaal, het concept van een autoverzekering per post voor. Hij op zijn beurt legde het idee voor aan de raad van bestuur en kreeg goedkeuring. Zo ontstond de Allstate Insurance Company, een verzekeringsorganisatie vernoemd naar een bandenmerk. Het idee ontstond praktisch bij toeval — tijdens een treinreis in 1930. En het volgende jaar is het bedrijf al actief begonnen. Het eerste Allstate-kantoor werd in 1934 geopend in een Sears-winkel in Chicago.

Daarna begon ze de verzekeringsdiensten uit te breiden om steeds meer verzekeringsclaims in het pakket op te nemen. Daarnaast is het bedrijf vanwege uitbreiding meerdere malen tegelijk van kantoor veranderd. In 1950 had ze een uitstekend marketingmotto, dat werd gebruikt als basis voor de identiteit en werd doorgevoerd in het embleem. Het is geschreven door Davis W. Ellis, General Sales Manager. Het klonk als volgt: «Je bent in goede handen bij Allstate.» Het was het beeld van goede handen dat in het logo werd belichaamd en de belangrijkste factor van vertrouwen in de verzekeraar werd. De organisatie heeft het continu verbeterd en heeft in totaal vijf persoonlijke identiteitsmerken ontvangen.

1931 — 1955

De eerste 20 jaar van het werk van het bedrijf worden geassocieerd met de oprichting, aangezien het concept plotseling verscheen. Al die tijd was de verzekeringsdienst bezig met het maken van plannen, het verkrijgen van een basis voor verdere activiteiten en het verkopen van autoverzekeringen via het postkantoor (voornamelijk in het begin). Er wordt aangenomen dat haar logo alleen een inscriptie bevatte — een naam die werd uitgevoerd in strikte, gladde schreefloze letters.

1955 — 1969

Allstate Logo 1955-1969

Onder de slogan ‘You’re in good hands’ richtten de ontwerpers zich op het imago van zorgzame handen. Na de wedstrijd koos het management voor een variant met uitgestrekte palmen, waarin een privéwoning met een perceel stond. De armen zijn gemaakt in het wit en geplaatst in een zwarte ovaal. Rechts ervan stond een uitgebreide inscriptie met het motto (boven), de naam (middelste regel) en de rechtsvorm van de verzekeringsorganisatie (onder).

1969 — 2006

Allstate Logo 1969-2006

In de volgende versie van het logo hebben de ontwikkelaars de tekst opnieuw gerangschikt. Ze maakten het centrale deel van de hand, waarin ze het dak van het huis en de auto afbeeldden, en plaatsten de zin «You’re in Good Hands with Allstate» eromheen. Alle grafische elementen waren getekend met alleen zwarte contouren en hadden geen vulling — ze bleven wit, behalve het dak en de auto. Boven het icoon stond de naam van het bedrijf in grote, langwerpige letters. Bovendien kreeg de inscriptie zijn eigen bijzonderheid — een uitgesneden dwarsbalk bij de hoofdletter «A» en dezelfde scherpe afschuining aan de onderkant van de kleine letter «a».

1999 — 2006

Allstate Logo 1999-2006

Het herontwerp bracht een kleine aanpassing aan het logo: de op elkaar gevouwen handpalmen werden in een ovaal geplaatst en naar links van de naam van de verzekeraar verplaatst. Het dak en de auto verdwenen van hen, dus de handen waren gewoon open — gedraaid met de binnenkant van de handpalmen naar boven, wat het hoogste vertrouwen in klanten betekende. De kleur van het logo is nu voor het eerst blauw.

2006 — heden

Allstate Logo 2006-vandaag

Na verdere verbeteringen is het kader op het pictogram iets breder geworden, de stijl van de inscriptie is een beetje veranderd. Een derde van de letters is niet veranderd («A» en twee «l») en de rest van de karakters heeft een nieuw ontwerp gekregen (afgerond en gestroomlijnd).

2017

Allstate Logo 2017

Gedurende een korte periode (mei-september 2017) gebruikte het bedrijf een logo met een palmpictogram aan de linkerkant. Het was rond. De handen hadden hetzelfde ontwerp als altijd — streng, netjes, met een duidelijke afbeelding van elke vinger.

Logo lettertype en kleuren

Allstate Logo

Het logo is niet ontwikkeld door specialisten, maar door de medewerkers van het verzekeringskantoor. Bij deze gelegenheid kondigde de regering van Allstate een wedstrijd aan voor het meest succesvolle embleem. De winnaar was de optie voorgesteld door Theodore Conterio, waarvoor hij een beloning van $ 50 ontving. Gebaseerd op een onderzoek uit 2000 door de Medill Graduate Department of Integrated Marketing Communications van de Northwestern University, zijn de oorspronkelijke slogan en het daarop gebaseerde logo het meest geloofwaardig.

Het lettertype dat in het logo wordt gebruikt, doet denken aan Whitney SemiBold, een humanistisch schreefloos lettertype. Het is gemaakt door ontwerper Tobias Frere-Jones en voor het eerst gepubliceerd door Hoefler & Co.

Logo Allstate

Het kleurenpalet is discreet maar geruststellend, zoals vereist door de specifieke kenmerken van de verzekeringssector. Eerst had zwart de overhand in de identiteit, en toen verscheen er een zeegroene tint, die tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven.

Wat is het Allstate-logo?

Het Allstate-logo bestaat uit een woordmerk en een embleem met twee handen. Beide elementen zijn wit en blauw. Vetgedrukte schreefloze wordt gebruikt voor het etiket. Handen, of liever handpalmen, zijn gevouwen in een boot en staan in een ovaal.

Wat is de slogan van Allstate?

Het Allstate-logo is geïnspireerd op de slogan You're in good hands. Het wordt ook gebruikt in de huidige reclamecampagne, maar met een vraagteken aan het einde.

Wie heeft het Allstate-logo gemaakt?

De maker van het legendarische handsymbool - Theodore Conterio. Op het moment dat het logo werd ontworpen, was hij een van de medewerkers van Allstate.

Waar kreeg Allstate zijn naam?

Allstate is vernoemd naar het merk waaronder de Amerikaanse warenhuisketen Sears autobanden verkocht.