Anthem Inc Logo

Anthem Inc. Logo

Miljoenen Amerikanen in elf staten maken gebruik van de ziektekostenverzekering van Anthem Inc. Dit bedrijf bestaat sinds 2004, maar opereerde de eerste tien jaar onder de naam WellPoint. Beide namen behoorden ooit toe aan haar voorgangers: het originele Anthem en WellPoint Health Networks, die fuseerden na de overname van Blue Cross Blue Shield-filialen in verschillende Amerikaanse steden. De verzekeringsmaatschappij is nu een erkende partner van Blue Cross en wordt beschouwd als de grootste dochteronderneming van de vereniging.

Betekenis en geschiedenis

Anthem Inc Logo Geschiedenis

Anthem Inc. biedt betrouwbare medische oplossingen zodat haar klanten toegang hebben tot de medische zorg die ze nodig hebben. Dit is een belangrijke schakel in de zorgsector: dochtermerken van het bedrijf bieden een breed scala aan diensten, waaronder verzekeringen bij de zorg voor een ziek familielid. Hun belangrijkste doel is om de gezondheid van een hele natie te behouden en daardoor het leven van elke Amerikaan te verbeteren.

De organisatie heeft zijn hoofdkantoor in Indianapolis en het netwerk omvat meer dan tien staten. Anthem Inc. nam de controle over veel plaatsen in de Verenigde Staten, omdat zijn voorgangers bezig waren met de acquisitie van het regionale Blue Cross Blue Shield.

Het oorspronkelijke Anthem-bedrijf (vóór de fusie) werd opgericht in 1946. Na de fusie met WellPoint Health Networks werd het het hoofd van de nieuw gevormde structuur, maar veranderde de naam in WellPoint. De volgende hernoeming vond plaats in 2014. Al deze evenementen gingen gepaard met een herontwerp van het logo, dat de naam van het bedrijf weerspiegelde.

2004 — 2014

Anthem Inc. Logo 2004-2014

Het eerste woordmerk werd aangevuld met drie rode lijnen met bochten aan de uiteinden. Ze waren boven het blauwe WELLPOINT en waren gecentreerd. Om de typografie gedenkwaardig te maken, gebruikten de ontwerpers een lang schreeflettertype. De contrasterende dikte van de slagen zorgde voor een gevoel van dynamiek. «W» en «P» waren iets groter dan de rest van de letters, hoewel alle tekens in hoofdletters waren geschreven.

2014 — heden

Anthem Inc. Logo 2014-vandaag

In 2014 kreeg het bedrijf een nieuwe naam en bijbehorend logo. Het ziet er nu uit als een enkel woord «Anthem» zonder aanvullende grafische elementen. Alleen de letter «A» bleef in hoofdletters staan ​​- de rest werd in kleine letters. De blauwe kleur is behouden, maar heeft een nieuwe tint gekregen.

De zorgverzekeraar gebruikt geen afbeeldingen. Hij heeft alleen een woordmerk dat zijn naam bevat zonder het achtervoegsel «Inc.» en decoratieve afbeeldingen. Het is een geregistreerd handelsmerk zoals aangegeven door een R in een cirkel (®).

Logo lettertype en kleuren

Anthem Inc. Logo

De typografie is speciaal ontworpen voor Anthem Inc. Vergelijkbare maar niet identieke lettertypen: Bodoni Recut FS Regular (FontSite Inc., 2010) en LTC Bodoni Bold Regular (P22 Type Foundry, 2004). Ze onderscheiden zich voornamelijk door de kleine letter «t». Op het logo is het bovenste gedeelte plat en in beide lettertypen is het schuin afgesneden. Bijpassende details zijn onder meer lange rechthoekige schreven en contrasterende lijnen.

Logo Anthem Inc

Toen het bedrijf WellPoint heette, had het een donkerblauw (# 1B458F) woordmerk aangevuld met drie rode (# E01D30) lijnen. Na de transformatie kreeg de inscriptie een donkerdere tint die bekend staat als Medium Persian Blue (# 0067A7). Het rode element is verdwenen en de achtergrond blijft wit. In uitzonderlijke gevallen staat het bedrijf het gebruik van een zwart logo toe als de kleurenversie moeilijk leesbaar is.