State Farm Logo

State Farm Logo

State Farm is een Amerikaanse verzekeringsdienst georganiseerd door de boer George J. Mecherle in de zomer van 1922. Aanvankelijk specialiseerde het bedrijf zich alleen in autoverzekeringen voor boeren, maar stapte daarna over naar andere activiteiten. De lijst van haar diensten omvat levens- en woningverzekeringen tegen ongevallen, evenals verschillende financiële en bankdiensten. Het is nu een uitgebreid netwerk met kantoren in vele delen van de Verenigde Staten. Volgens Fortune 500-statistieken voor 2019 staat het op de 36e plaats in de top van meest succesvolle organisaties. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bloomington, Illinois.

Betekenis en geschiedenis

State Farm Logo Geschiedenis

Wat is Staatsboerderij?

State Farm is een groep bedrijven met het hoofdkantoor in Bloomington, Illinois. Het werd opgericht in 1922 om financiële en verzekeringsdiensten te verlenen. Deze organisatie is sinds 1942 de grootste autoverzekeraar van de Verenigde Staten.

Begonnen met een klein verzekeringsproject, is State Farm uitgegroeid tot een zeer winstgevende onderneming die zich over vele landen uitstrekt. Feit is dat het bedrijf in 2014 zijn Canadese divisies verkocht aan de Desjardins Group, die tot 2018 de oorspronkelijke naam gebruikte. Het werd toen officieel afgesplitst van de moederorganisatie en kreeg de naam Desjardins Insurance, terwijl de Amerikaanse tak dezelfde naam bleef houden. De laatste transitie is vrij recent — in 2019 — afgerond.

Het bedrijf behield het oude logo, dat gedurende de lange periode van zijn bestaan ​​enorm aan populariteit heeft gewonnen. De rode badge met drie ovalen is legendarisch: hij bestaat al sinds de jaren veertig. De eerste update vond plaats in 1953. En al 60 jaar speelt dit merkontwerp een zeer belangrijke rol bij het ondersteunen van het merkimago.

Eind 2011 ondernam het bedrijf een grondige herziening van zijn visuele identiteit en transformeerde het drie-ovale embleem in een modern logo. Dit werd gedaan om reclame te maken voor basisverzekeringen. De nieuwe identiteit werd begin 2012 goedgekeurd bij het 90-jarig jubileum van State Farm. Zoals de vice-president marketing opmerkte, was deze maatregel noodzakelijk om het concurrentievermogen van de organisatie in de digitale wereld van vandaag te verbeteren. In totaal had het tijdens het bestaan ​​van het bedrijf zes emblemen.

1922 — 1936

State Farm Logo 1922-1936

De debuutversie van het logo had al de vorm van een ovaal, dat later wortel schoot en een corporate label werd. In het midden van de ellips staat een zwarte auto. Het is omgeven door verschillende inscripties: «SERVICE SATISFACTION» (boven) en «VEILIGHEIDS-ECONOMIE» (hieronder). Langs de rand van het ovaal is er een brede witte streep met de aanduiding van de plaats van oprichting van het bedrijf en de naam waaronder het voor het eerst verscheen — «STATE FARM MUTUAL AUTO INS. KO.».

1936 — 1943

State Farm Logo 1936-1943

De uitbreiding van verzekeringsclaims heeft geleid tot een toename van het aantal ovalen op het embleem. Het was deze periode die bepalend werd in de geschiedenis van de identiteit van het bedrijf, aangezien in 1936 de driehoekige badge met drie horizontale ellipsen werd geïntroduceerd. Ze beschikken over een auto, een hoorn des overvloeds met een breed scala aan gewassen en een brandweerwagen. Dit is een illustratie van de aangeboden diensten: auto-, brand- en oogstschadeverzekeringen. Het binnenste deel van de ovalen heeft een rode kleur gekregen en twee ervan zijn met elkaar verweven in de vorm van een acht — een oneindigheidsteken. Alle inscripties zijn hetzelfde gebleven.

1943 — 1953

State Farm Logo 1943-1953

Na het herontwerp in het derde ovaal met verzekering tegen brand, verscheen een nieuwe inscriptie — «FIRE END MARINE», dat wil zeggen bescherming niet alleen tegen brand, maar ook tegen ongevallen op het water. Hierdoor is in plaats van een brandweerauto een fragment van een helm op het logo afgebeeld. De ontwerpers draaiden de auto half zijwaarts en de hoorn des overvloeds bewoog naar rechts. Ze maakten de overheersende kleuren rood (middendeel) en olijfgroen (randstreep).

1953 — 2012

State Farm Logo 1953-2012

In 1953 onderging het logo een radicale verandering. In de ovalen, waar de auto, landbouwproducten en de helm werden gepresenteerd, verschenen in plaats daarvan de inscripties «Auto», «Life» en «Fire». Ze zijn cursief gedrukt in wit op een scharlakenrode achtergrond en omlijnd met een witte lijn. Boven hen staat de naam van de verzekeringsmaatschappij «STATE FARM», en daaronder — «VERZEKERING». Alle elementen zitten in een vierkant frame met afgeronde hoeken. Ook dit logo verscheen later dan de opgegeven datum: in 2020 werd het teruggegeven voor gebruik in advertenties.

2006 — 2012

State Farm Logo 2006-2012

Enige tijd werden twee emblemen tegelijk gebruikt. Ze lijken erg op elkaar, aangezien de tweede versie dezelfde ovalen bevat met inscripties in een vierkant op een witte achtergrond. Het verschil tussen het nieuwe en het vorige logo zit hem in de grote bedrijfsnaam, die aan de rechterkant wordt weergegeven. Het staat op één regel en cursief sans serif.

2012 — heden

State Farm Logo 2012-vandaag

Het huidige embleem werd in januari 2012 goedgekeurd. De auteur is Chermayeff & Geismar studio. De ontwikkelaars hebben geprobeerd om zoveel mogelijk drie ovale vormen te behouden die een driehoek vormen. Om dit te doen, hebben ze eenvoudig de labels verwijderd, evenals het begrenzende vierkante kader, terwijl al het andere ongewijzigd bleef. De verwijzingen naar de soorten diensten zijn verwijderd vanwege de uitbreiding van verzekeringsclaims en financiële diensten.

Logo lettertype en kleuren

State Farm Logo

Het iconische merkteken van de State Farm is het ovaal. Eerst was hij single, toen triple. De vorm van het hoofdlogo is piramidaal, aangezien er twee geometrische vormen aan de onderkant en één aan de bovenkant zijn. Deze structuur is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven, ondanks het feit dat zowel tekeningen als inscripties die er eerder waren, uit de ellipsen zijn verdwenen.

In verschillende perioden werden verschillende lettertypen gebruikt. De eerste versies werden gedomineerd door een lettertype dat dicht in de buurt kwam van Whitney Bold Italic van ontwerper Tobias Frere-Jones. Huidige versies gebruiken het lettertype Frutiger Bold Italic, gemaakt door Adrian Frutiger en voor het eerst gepubliceerd door Linotype.

Logo State Farm

Wat het bedrijfspalet betreft, is het vermeldenswaard: het was te allen tijde terughoudend. Het debuutlogo is gemaakt in zwart-wit. Dan was er olijf, gecombineerd met rood, dat uiteindelijk overheerste.

Wat betekenen de 3 cirkels op het State Farm-logo?

De drie ovalen in het State Farm-logo vertegenwoordigen de soorten verzekeringen die het bedrijf biedt: voertuigen bovenaan, leven en brand onderaan. Vroeger waren alle borden gesigneerd, nu zijn ze gewoon geschilderd. Ze verschenen voor het eerst op het embleem in 1936.

Wat betekent het logo van de Staatsboerderij?

Het moderne State Farm-logo bestaat uit drie eenvoudige grafische elementen en één belettering. Onder de naam van de verzekeringsgroep van bedrijven staat een piramide die bestaat uit drie ovalen. Ze zijn gelijk in grootte, vorm en netjes op elkaar gestapeld.

Wat is de slogan van State Farm?

In de zomer van 2016 veranderde State Farm, een verzekeringsmaatschappij gevestigd in Bloomington, Illinois, haar slogan maar behield het oorspronkelijke logo. Na een marketingheroverweging gebruikt ze het motto Here to Help Life Go Right.

Welk lettertype is het State Farm-logo?

In 2012 heeft de verzekeringsmaatschappij State Farm het logo opnieuw ontworpen. Ze veranderde niet alleen de grafische elementen, maar ook de tekstuele, waarvoor ze een individuele schrijfstijl bestelde. Het logo is nu omgedoopt tot State Farm News Gothic.