Sky Logo

Sky LogoSky Group Limited is gebaseerd op twee televisiebedrijven: British Satellite Broadcasting en Sky Television. Ze fuseerden in 1990 om een ​​wereldberoemd mediaconglomeraat te creëren dat de grootste aanbieder van betaaltelevisie in Ierland en het VK is geworden. Bijkomende aandachtspunten van de zorg zijn telefooncommunicatie en breedband internettoegang. Sky maakt sinds 2018 deel uit van Comcast.

Betekenis en geschiedenis

Sky Logo Geschiedenis

De logo’s van het telecombedrijf weerspiegelen de naam — een kort woord geschreven in een eenvoudig schreefloos lettertype. Het was dit minimalisme dat het mediaconglomeraat gedenkwaardig maakte en het hielp om zich te onderscheiden van zijn concurrenten.

1984 — 1989

Sky Logo 1984-1989

In 1984 vonden twee belangrijke evenementen plaats in de wereld van televisieomroep. Ten eerste werd het satelliettelevisiekanaal Sky Television. Ten tweede besloten de eigenaren om niet alleen de naam te veranderen, maar ook het concept van het werk, inclusief de branding. Een onverwachte rebranding raakte het logo: in januari 1984 zagen kijkers voor het eerst de zwarte inscriptie «SKY» op hun scherm. De eerste letter was verbonden met de tweede, en de tweede met de derde, dus het woord leek op één ondeelbare figuur.

1989 — 1993

Sky Logo 1989-1993

Sky Television moest fuseren met British Satellite Broadcasting om een ​​aantal financiële problemen op te lossen. In deze unie nam ze een dominante positie in, dus de nieuwe structuur bleef Sky heten (officieel — British Sky Broadcasting). Het logo is nauwelijks veranderd. Ontwerper Harry Marks en Pacific Data Images behielden het oude lettertype, maar maakten de letters langer en plaatste de letters in een brede zwarte ring.

1993 — 1995

Sky Logo 1993-1995

In 1993 ontwikkelde Novocom een ​​nieuwe visuele stijl voor BSkyB tv-kanalen. Het hoofdembleem werd ook gemoderniseerd: de ring werd wit met zwarte strepen langs de randen en het woord «SKY» ging verder dan de centrale cirkel. In dit geval raakt de onderkant van de letter «Y» de «K» niet meer aan vanwege de uitlijning.

1995 — 1997

Sky Logo 1995-1997

Twee jaar na het herontwerp veranderde Novocom studio opnieuw de identiteit van het tv-bedrijf en zijn kanalen. Het logo-opschrift is naar links gekanteld en met de goede kant naar boven verhoogd. De ring verdween — de naam van het conglomeraat verhuisde naar een wit ovaal, dat zich in een zwarte rechthoek bevond.

1997 — 1998

Sky Logo 1997-1998

Tegen de achtergrond van voortdurende ontwikkeling en het sluiten van een winstgevende samenwerking, veranderde BSkyB opnieuw zijn logo. Dit keer was het woord wit en de achtergrond zwart. De letters waren iets buiten het ovaal, dat op het scherm leek op een ei vanwege de over elkaar geplaatste 3D-effecten. De rechthoek is verdwenen, wat de visuele perceptie van het beeld vereenvoudigt en de mogelijkheden voor het gebruik ervan in verschillende kanalen vergroot.

1998 — 1999

Sky Logo 1998-1999

Voordat het bedrijf digitale diensten lanceerde onder het merk Sky Digital, vroeg het bedrijf Pittard Sullivan om het logo opnieuw te ontwerpen. De ontwerper koos een nieuw lettertype voor de inscriptie (Universe Black), verwijderde de inslag en maakte alle letters in kleine letters. Bovendien verwijderde hij de ovale randen en liet als herinnering een zwarte gebogen lijn achter — de zogenaamde «satellietrand».

1999 — 2001

Sky Logo 1999-2001

Rond de eeuwwisseling was er een ander herontwerp dat alleen de letters raakte. De letters zijn vloeiender en gestroomlijnder geworden. Hierdoor is de «s» enigszins gescheiden van de onderling verbonden «k» en «y». Naast alles begon het bedrijf een nieuw kleurenschema te gebruiken: een combinatie van wit, geel en blauw.

2001 — 2009

Sky Logo 2001-2009

In 2001 stopte Sky met het aanbieden van analoge televisiediensten. Rond dezelfde periode veranderde ze het embleem en verwijderde de zwarte booglijn. De vorm van de letters met afgeronde hoeken blijft hetzelfde.

2009 — heden

Sky Logo 2009-vandaag

British Sky Broadcasting besloot niet bij het oude concept stil te staan ​​en verfijnde het imago opnieuw. De stijl is vriendelijk geworden doordat de ontwerpers de scherpe lijnen hebben gladgestreken en de randen van de letters nog meer hebben afgerond.

Logo lettertype en kleuren

Sky Logo

Sky Group Limited ontving zijn huidige naam pas in 2018, maar dit had op geen enkele manier invloed op het logo. Feit is dat ze altijd het sleutelwoord ‘Sky’ heeft gebruikt als het middelpunt van haar identiteit, dus ze hoefde niets te veranderen na de rebranding.

De inscriptie is gemaakt in een individueel lettertype, dat een aanpassing van Universe Black vertegenwoordigt met afgeronde hoeken en uitgelijnde letterlijnen. In de basisversie van het logo is het woord zwart en op een witte achtergrond.