Rugrats Logo

Rugrats Logo

De mediafranchise van Rugrats is vooral bekend om zijn eerste animatieserie, die in 1991 in première ging. Dit is een komische avonturenshow over het leven van jonge kinderen die zich voortdurend in moeilijke situaties bevinden. De uitzending werd tot 2004 uitgevoerd op de Nickelodeon TV-zender. Er waren in totaal meer dan 170 afleveringen. Ze werden allemaal gefilmd door Klasky Csupo, Inc. Op basis van de serie werden verschillende volledige tekenfilms gemaakt, evenals strips, videogames en boeken met dezelfde naam. Nu komt de voortzetting van Rugrats met 3D-animatie.

Betekenis en geschiedenis

Rugrats Logo Geschiedenis

Paul Germain, Arlene Klasky en Gábor Csupó maakten een animatieserie over baby’s voor het Nickelodeon-kabelnetwerk. Ze werden bijgestaan ​​in karakterontwikkeling door Peter Chung. Naar zijn mening waren de kinderen niet «schattig», maar heel «vreemd». De grootste resonantie werd veroorzaakt door het meisje Angelica — de belangrijkste antagonist. Paul Germain liet haar eruitzien als een pestkop uit zijn jeugdherinneringen. De makers van de cartoon maakten vaak ruzie over haar: Arlene Klasky veroordeelde het gedrag van Angelica en wilde niet dat ze zo wreed zou handelen.

Het trio begon in 1989 aan Rugrats. De pilot-aflevering werd voltooid in 1990. De klanten vonden het leuk, dus tekenden ze een contract om de inhoud te kopen. Toen er genoeg afleveringen waren verzameld, zond Nickelodeon het eerste seizoen uit. Dus in 1991 zagen kijkers voor het eerst het logo van de animatieserie — net zo grappig en kinderachtig als het tv-programma zelf. Het is gemaakt door Klasky Csupo, Inc. De graphic is in 2021 licht gewijzigd met de reboot van Rugrats. Het werd helder en driedimensionaal om te passen bij de kleurrijke computeranimatie.

1991 — 2004

Rugrats Logo 1991-2004

Het logo van de eerste animatieserie zag eruit als een explosie in de stijl van strips. Het was een grote dialoogbel met asymmetrische scherpe randen. Tegen de achtergrond van de lichtpaarse figuur was de zwarte inscriptie «Rugrats», onderstreept door twee ongelijke lijnen. Elke letter was achteloos met de hand getekend, alsof hij door een kind in Paint was getekend. Op plaatsen met vouwen en openingen tussen de letters waren veelkleurige vlekken zichtbaar: blauw, geel, groen en roze.

2021 – heden

Rugrats Logo 2021

De originele serie heeft een belangrijk stempel gedrukt op de geschiedenis van de popcultuur, dus Nickelodeon besloot het een tweede leven te geven. Het vervolg op Rugrats ging in 2021 in première op de online service Paramount Plus. De nieuwe tv-show verschilt van de oude in zijn moderne formaat: de ontwikkelaars hebben driedimensionale animatie gemaakt om de cartoon kleurrijk te maken. Hetzelfde effect werd gebruikt voor het logo. Qua structuur lijkt het op de vorige versie, maar qua ontwerp is het compleet anders.

Nu lijkt het opschrift «Rugrats» op plasticine. Er wordt volume aan gegeven door donkerblauwe schaduwen en een verloop. De basis is blauw, maar niet monochromatisch: langs de rand is een lila lijn met een 3D-ontwerp getekend.

Logo lettertype en kleuren

Rugrats Logo

De stijl van het grafische bord komt overeen met de animatieserie. Het lijkt op een kindertekening, en als de eerste optie tweedimensionaal was (zoals in het Paint-programma), dan ligt de tweede dichter bij moderne computergraphics. Deze evolutie weerspiegelt de wens van Rugrats om met de tijd mee te gaan om begrijpelijker te zijn voor de jongere generatie van de 21e eeuw.

De naam van de animatieserie is erg slordig geschreven — alsof het door een kind is gedaan. De letters springen: sommige hangen over de lijn, andere gaan naar beneden. De grillige lijnen en trillende lijnen ondersteunen alleen de theorie dat het logo gestileerd is als een kindertekening, of liever een applicatie, zoals te zien is aan het 3D-ontwerp. Kleine letters en hoofdletters worden gemengd. Zowel «R» als «G» zijn in hoofdletters, «u», «a» en «t» zijn in kleine letters. «S» heeft over het algemeen een onbepaalde vorm: het ziet eruit als een boog met gedraaide spiralen aan de uiteinden.

Logo Rugrats

De embleemkleuren van de twee Rugrats-series zijn bijna hetzelfde. Alleen in de nieuwe versie werd een donkerblauw verloop (in plaats van zwart) toegevoegd aan lichtpaars, geel, blauw en groen, en kwam rood in de plaats van roze.