Rick And Morty Logo

Rick And Morty Logo

Rick And Morty is een geanimeerde komedieserie van Adult Swim’s late night-programmeerblok, dat op zijn beurt de ‘donkere kant’ is van de kindertelevisiezender van Cartoon Network. Wat het genre betreft, is dit een geanimeerde sitcom van 18+ die deze beoordeling kreeg vanwege grafisch geweld, obsceen taalgebruik, seksscènes en grappen over twijfelachtige onderwerpen. De plot is gebaseerd op roekeloze sci-fi-avonturen, geïnspireerd op een ironische parodie op Back to the Future en een dozijn andere klassieke films.

Betekenis en geschiedenis

Rick And Morty Logo Geschiedenis

Daniel James Harmon en Mark Justin Roiland zijn de makers van een reeks kleurrijke personages met een filosofie van nihilisme. Ze ontmoetten elkaar in de vroege jaren 2000 op het Channel 101 Animated Shorts Festival, waar Mark een deelnemer was en Daniel een organisator. Harmon waardeerde het werk van Roiland onmiddellijk en noemde het «ziek en pervers».

Hun paden scheidden kort totdat Adult Swim een ​​nieuw project had. De zender besloot Harmon bij het werk te betrekken en hij, die niets begreep van animatie, riep Roiland om hulp. Ze schreven het eerste script in letterlijk 6 uur, zonder het lege kantoor te verlaten, waar geen tafel of stoelen waren. Zo verscheen de cult-animatieserie Rick And Morty met het eenvoudigste concept: genie, sociopaat en alcoholist Rick Sanchez reist samen met zijn kleinzoon Morty Smith naar de verste uithoeken van de wereld met behulp van een vliegende auto en portalen.

Beide personages in de originele voice-acting spreken in de stem van Roiland. Naast hen verschijnen andere leden van de disfunctionele Smith-familie in de afleveringen, die een cynische kijk op het leven hebben. De schrijvers van de sitcom, die een vreemd postmodern universum uitbeelden, maakten veel verwijzingen naar sciencefiction, horrorfilms, popmuziek, politiek en echte mensen. De comedyshow is gevuld met scènes van monsterlijke absurditeit en een ironisch trieste stemming.

Het logo van de animatieserie ziet er net zo gek uit als de plotscènes. Het debuteerde met de eerste aflevering begin december 2013. De schrijvers stileerden de titel van de show met golvende letters. De fluctuatie van de inscriptie, gecombineerd met felle kleuren, lijkt duidelijk op het verdovende effect van hallucinogenen. En deze toespeling is niet toevallig, gezien de schokkende humor van Rick And Morty en de verslaving van de briljante wetenschapper Rick aan psychoactieve stoffen.

Logo lettertype en kleuren

Rick And Morty Logo

Een animatieserie heeft geen andere grafische symbolen dan een tekstkarakter. Maar dit is niet vereist, omdat de inscriptie er zelfvoorzienend uitziet en tot op zekere hoogte de essentie van Rick And Morty overbrengt. Het is gemaakt in dezelfde stijl die wordt gebruikt om het geanimeerde universum weer te geven. Door de golvende lijnen lijkt het alsof dit iets vluchtigs, wispelturigs, als een luchtspiegeling is.

Alle elementen van de tekst zijn met de hand getekend en de makers van het logo hebben kleine letters en hoofdletters gecombineerd, zonder de regels van de grammatica te volgen. Beide «R»s zijn bijvoorbeeld in hoofdletters, hoewel een ervan in het midden van het woord «Morty» staat. De «N» in «en» lijkt ook meer op een hoofdletter dan op een kleine letter. Tegelijkertijd hebben de karakters verschillende afmetingen en lijken ze in de ruimte te hangen: ze zijn niet horizontaal of verticaal uitgelijnd.

Logo Rick And Morty

Het binnenste deel van de inscriptie is overschilderd in blauw en het buitenste deel is omcirkeld in groene contouren. Zodat twee heldere tinten niet samenvloeien, worden ze gescheiden door dunne zwarte lijnen. Dit kleurenschema wordt gebruikt sinds het debuut van het eerste seizoen.