Monsters Inc Logo

Monsters Inc. Logo

monsters inc. is een klassieker van computeranimatie. Deze cartoon werd gefilmd door Pixar en werd het filmdebuut van regisseur Peter Hans Docter. Bovendien is Docter een van de co-auteurs van het verhaal. Het idee om een ​​avonturenkomedie over monsters te maken, kwam bij hem in 1996. In de loop van de volgende vijf jaar werd actief aan het script gewerkt, personages en manieren om texturen te imiteren veranderden. En toen, eindelijk, in 2001, hoorden de kijkers wat er gebeurde achter de gesloten deuren van een fabriek voor de productie van energie uit kindergeschreeuw.

Betekenis en geschiedenis

Monsters Inc. Logo Geschiedenis

monsters inc. is niet alleen een cartoon die is genomineerd voor meerdere Academy Awards. Het is ook de naam van een fictief bedrijf dat al vele jaren in het bezit is van de familie Waternoose. Ze bevindt zich in Monstropolis, waar wezens met tentakels, hoektanden, hoorns en een ander aantal ogen leven. Bij het maken van de stad ging Pixar uit van het feit dat alle materialen sterk moeten zijn om het gewicht van de monsters te kunnen weerstaan. Daarom zijn de gebouwen opgetrokken uit staal, steen en baksteen. Op hun beurt worden telefoons en deuren universeel gemaakt, omdat ze worden gebruikt door zowel dwergen met zuignappen op hun poten als reuzen met klauwen.

De monsters zien er totaal anders uit omdat het Pixar-onderzoeksteam geen referenties had. Als experts bij het ontwikkelen van personages voor Toy Story echte speelgoedwinkels bezochten, dan was Monsters Inc. zet ze in een sleur. Ze konden de monsters op geen enkele manier bestuderen, en zelfs naar de bibliotheek gaan gaf niet de verwachte resultaten. Enquêtes onder kinderen toonden aan dat er geen specifiek angstaanjagend beeld is — iedereen is bang voor iets van zichzelf. Als resultaat kregen illustratoren groen licht voor grenzeloze creativiteit.

De fabriek was gemodelleerd naar de Amerikaanse babyboomarchitectuur. De auteurs van de cartoon besloten dat dit de gouden periode in de geschiedenis van Monsters Inc. was, dus de hoofdconstructie werd in die tijd uitgevoerd. Toen, volgens hun idee, verschenen er enge films en gewelddadige videogames in de menselijke wereld, en daarom stopte het bedrijf met ontwikkelen. Dit verklaart zijn vintage uiterlijk en verouderde apparatuur.

Alleen de merknaam van de fabriek oogt modern — een grote blauwe «M» in de ring. Binnenin zit een wit oog met een zwarte pupil. Blijkbaar was het dit symbool dat het ontwerpteam inspireerde voor het cartoonlogo. Het bevat het blauwe «MONSTERS INC.», dat zowel de titel is van een komische film als een fictieve organisatie uit het Pixar-universum vertegenwoordigt. Ondanks het feit dat alle letters hoofdletters zijn, steekt «M» merkbaar boven de lijn uit, waardoor de visuele symmetrie wordt verbroken.

Voor fans van de cartoon herinnert het «M»-symbool aan de hoofdpersoon genaamd Mike Wazowski, omdat hij ook maar één oog heeft. Maar er leven veel andere eenogige wezens in Monstropolis, dus dit beeld is nogal collectief en niet specifiek gebonden aan Mike. Het duidt een hypothetisch monster aan en weerspiegelt de sfeer van een avonturenkomedie.

Logo lettertype en kleuren

Monsters Inc. Logo

Het opschrift «MONSTERS INC.» uitgevonden door de ontwikkelaars van de cartoon. Later creëerde Jens R. Ziehn er een gratis niet-commercieel lettertype Monster AG op gebaseerd. Hij concentreerde zich op gedurfde, hoekige schreefloze letters.

Logo Monsters Inc.

Alle elementen van het logo zijn blauw, met uitzondering van een wit oog met een zwarte pupil. De felle kleur van de naam komt overeen met de kleur van de monsters in de wereld van Monstropolis. Het ontwerpteam maakte de monsters kleurrijk om ze visueel te contrasteren met de grauwheid van een industriële stad. Experts hebben snoeptinten gekozen die kinderen leuk vinden, waaronder blauw.