Metro Logo

Metro LogoMetro is een Amerikaanse commerciële publicatie die gratis in het openbaar vervoer wordt verspreid. Het verscheen voor het eerst in 1904 in de Verenigde Staten. Het kreeg zijn huidige naam in 1975. Werd in 1912 een maandblad.

Betekenis en geschiedenis

Metro Logo

In het begin had de krant een andere naam: sinds 1904 stond hij bekend als het wekelijkse Electric Traction Weekly. In 1932 werd het omgedoopt tot Electric Traction and Bus Journal. Drie jaar later, in 1935, werd het openbaar vervoer.

In 1961 had het tijdschrift zijn moderne wortels — Metropolitan Transportation, en in 1965 heette het Metropolitan. En tenslotte, in 1975, kreeg de krant zijn huidige naam, afgekort tot Metro. Al die tijd is de merknaam mee geëvolueerd.

Het logo van de tabloidkrant is tekstueel. Het bestaat uit een titel die is geschreven in afgeronde kleine letters. Het lettertype is eenvoudig en strikt, bevat geen schreven of gewijzigde tekens.

Het enige grafische element is een wereldbol, die wordt gebruikt in plaats van de laatste «O». Afhankelijk van het onderwerp van de krant kan deze brief worden vermomd als iets anders, bijvoorbeeld een voetbal, zoals in de sportkroniek. De bol is bekleed met karakteristieke meridianen en parallellen van gelijke dikte.

Traditionele stilering wordt in alle bedrijfssferen gebruikt — in een krant, tijdschrift, op een tv-zender, enz. Het enige verschil zit in de vorm. Een tijdschriften- en krantenbord is dus een witte rechthoek met afgeronde hoeken en zwarte tekst, in andere afdelingen wordt een merkteken in een cirkelvormig kader gebruikt.

Logo lettertype en kleuren

Logo Metro

Metro-kleurenpalet is een klassieke combinatie van wit-zwart en wit-groen. Bovendien kunnen de letters licht of donker zijn, op een groene of zwarte achtergrond.