Lambretta Logo

Lambretta LogoLambretta is een legendarisch scootermerk uit Italië. De geschiedenis begon in de jaren 1920 toen Ferdinando Innocenti een fabriek voor stalen buizen opende. In 1942 werd de zakenman gedwongen van richting te veranderen. Hij besloot de bevolking van het land te mobiliseren tijdens de Tweede Wereldoorlog, dus begon hij goedkope tweewielers te produceren.

Betekenis en geschiedenis

Lambretta Logo

Lambretta-scooters zijn versierd met een stijlvol logo, waarop de naam van het merk staat afgebeeld. Het is afgeleid van de naam van de Lambro-rivier, die door de fabriek in Milaan stroomt.

Aangepaste lettertypen zien er dynamisch uit, maar zijn moeilijk te lezen. «L» kan bijvoorbeeld gemakkelijk worden verward met een hoofdletter «I» en een dubbele «t» met een dubbele «l». Allemaal vanwege de lange lijnen langs de randen van de letters. De eerste is een voortzetting van de horizontale streep van de letter «L». De tweede volgt de streepjes «tt». Er zijn ook emblemen met vier strepen: twee bovenaan en twee onderaan.

Sterke serifs vormen een aanvulling op de originele typografie. Opvallend is dat het woord geen enkel ovaal of halfrond detail bevat: rechthoeken, vierkanten en polygonen voeren de boventoon in het ontwerp.

Bovendien was er nog een ander logo in de geschiedenis van het merk — met een elegante en volkomen onleesbare inscriptie «Lambretta». Kleine schreefloze letters samengevoegd met twee horizontale lijnen die voortkwamen uit de gestileerde «L». Maar «L» was er alleen formeel — het was zo veranderd dat het woord in een puzzel veranderde.

Logo lettertype en kleuren

Logo Lambretta

Het Lambretta-logo heeft geen rijk kleurenschema. Ze heeft verschillende versies met verschillende paletten. En in elk van hen zijn er maar twee kleuren. De rood-witte versie wordt als de belangrijkste beschouwd. Optioneel — zwart en wit.