Audi Logo

Audi LogoAudi is een legendarische Duitse autofabrikant. Het bedrijf is opgericht in 1909. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Ingolstadt. In 1932 vonden er grote veranderingen plaats. Het bedrijf werd onderdeel van het automobielconcern Auto Union GmbH.

Betekenis en geschiedenis

Audi Logo Geschiedenis

Wat is Audi?

Audi is een luxe automerk uit Duitsland. Het behoort tot het gelijknamige bedrijf, gevestigd in de Beierse stad Ingolstadt en op het gebied van verkoop concurreert met andere luxe autofabrikanten: Mercedes-Benz en BMW. Audi-fabrieken bevinden zich in 10 landen over de hele wereld.

Tegenwoordig is Audi een onafhankelijke divisie van Volkswagen AG.

Productievestigingen bevinden zich op alle continenten. De fabrieken produceren cross-overs, cabrio’s en auto’s uit de middenklasse, de bedrijfswereld en de zakenklasse. Het Audi-logo is regelmatig veranderd. Hoe het was, zult u nu ontdekken.

1909 (pre-lancering)

Audi Logo 1909 (pre-launch)

Het eerste Audi-logo verscheen in 1909. De pre-lanceringsversie van het logo was direct gerelateerd aan de naam van het bedrijf dat door August Horch was gemaakt. Vertaald uit het Duits betekent de achternaam van de oprichter van het bedrijf «luister». Zakenpartners van August Horch stelden een originele versie voor — een vertaling van de achternaam in het Latijn. In de imperatieve stemming betekent Audi luisteren. Deze naam kwam terug in de eerste versie van het logo. Dit is een mooie diagonale belettering. Het embleem is uitgevoerd in donkergrijs. Er zit niets overbodigs in.

1909

Audi Logo 1909

In 1909 werd een radicaal nieuwe oplossing ontwikkeld. Na de registratie van het autobedrijf verscheen een logo, ontworpen in strikte zwart-witte kleuren. Het embleem bestond uit verschillende iconische elementen. Het is een zwarte driehoek, waarin u de naam van het bedrijf kunt zien, uitgevoerd in het wit. De driehoek heeft een halve bol en een eenheid bovenaan. Wat wilde de oprichter van het bedrijf hiermee zeggen? Het feit dat Audi-auto’s voorop lopen in de markt.

1909 — 1932

Audi Logo 1909-1932

Tijdens deze periode van activiteit van het bedrijf veranderde het logo praktisch niet. Het enige verschil met de vorige versie is dat de bedrijfsnaam in een ander lettertype is geschreven. De rest van de elementen blijft hetzelfde. De eerste plaats wordt gegeven aan Duitse auto’s op het podium. Ze combineren een onberispelijke kwaliteit en een verhoogd comfort.

1932 — 1949

Auto Union Logo 1932-1949

In 1929 begon de wereldwijde economische crisis. Vanwege het algemene geldgebrek werden Audi-auto’s praktisch niet gekocht. In 1932 vond er een belangrijke gebeurtenis plaats. De vier bedrijven Horch, Wanderer, DKW en Audi fuseerden tot één. Zo verscheen het automobielconcern Auto Union AG. Het oude logo is irrelevant geworden. Er is een nieuwe versie verschenen — vier ringen met merkemblemen die met elkaar zijn verbonden. Dit logo symboliseerde de eenheid van de vier bedrijven en de enorme kracht van de vakbond.

1949 — 1969

Auto Union Logo 1949-1969

Aan het begin van deze periode van activiteit van het Duitse concern is het logo aanzienlijk veranderd. Het was vereenvoudigd. De emblemen van de partners werden van de ringen verwijderd. In plaats daarvan verscheen er een zwarte rechthoek op het logo, die alle cirkels in het midden doorkruiste. In de rechthoek is een inscriptie aangebracht. Dit is de naam van het concern — Auto Union, uitgegeven in het wit op een zwarte achtergrond. Zo wilden de mede-oprichters van het bedrijf de kracht van hun vakbond laten zien.

1969

Audi NSU Logo 1969

Dit jaar sloot NSU Motorenwerke AG, een motorfiets- en autofabrikant, zich bij het concern aan. De ontwerpers veranderden het logo opnieuw. De vier met elkaar verbonden ringen verdwenen. In plaats daarvan verscheen er een grote zwarte rechthoek. Het droeg een wit Audi NSU-opschrift. Dit logo duurde niet lang.

1969 — 1995

Audi Logo 1969-1995

Dit is een nieuwe periode in de ontwikkeling van het autobedrijf. In 1965 kwam het bedrijf onder controle van Volkswagen. Sinds die tijd produceerden de fabrieken auto’s onder het oude merk Audi. Het oude logo moest worden gewijzigd. De nieuwe beslissing symboliseerde vertrouwen en kracht. Het werd gepresenteerd in de vorm van vier met elkaar verbonden ringen. Maar er waren ook belangrijke veranderingen: de blauwe kleur van de ringen, het ontbreken van de bedrijfsnaam.

In deze periode is er weer een uniek logo ontwikkeld. Het is een horizontaal zwart ovaal. Binnen zo’n geometrische vorm werd de Audi-belettering gemaakt. De inscriptie is op een nogal ongebruikelijke manier ontworpen. De aandacht wordt gevestigd op dergelijke momenten: een niet-standaard lettertype, vetgedrukte witte letters en een afgeronde letter d.

1978 — 1995

Audi Logo 1978-1995

In 1978 werd een opvallend logo ontwikkeld dat niet over het hoofd gezien kan worden op de auto. De zwarte kleur veranderde in rood. De oude witte letters blijven. Een opvallend element van het logo is een dunne witte en rode omtrek. Het nieuwe logo van het automobielconcern was van ver te zien. Wit en rood zijn een traditionele combinatie die wordt geassocieerd met moed, activiteit en energie. Dit is de ideale oplossing voor een bedrijf dat zich ontwikkelt en streeft naar nieuwe prestaties.

1995 — 2009

Audi Logo 1995-2009

In 1995 ontwikkelden de ontwerpers een ongebruikelijke versie van het logo, doordacht tot in het kleinste detail. Ze combineerden de twee voorgaande oplossingen en vereenvoudigden ze. In plaats van blauwe ringen verschenen driedimensionale zilveren ringen. Daaronder staat het Audi-opschrift. Dit zijn felrode letters die de aandacht trekken. De ontwerpers hebben de massieve inscriptie geprobeerd en in evenwicht gebracht met dunne zilveren ringen. Het originele logo viel in de smaak bij de mede-oprichters van het bedrijf en bestond tot 2009. Het combineert op harmonieuze wijze exclusiviteit en elegantie.

2009 — 2016

Audi Logo 2009-2016

In 2009 besloten de ontwerpers om het logo lichtjes aan te passen. De bedrijfsnaam is verplaatst van het midden naar linksonder. De inscriptie is afgenomen. Zilveren ringen zijn veranderd. Hun omvang is ook toegenomen. Zilveren ringen stonden centraal. Deze elementen symboliseren de onbreekbare eenheid van de vier oprichters van het gerenommeerde automobielconcern.

2016 — heden

Audi Logo 2016-vandaag

In 2016 hebben ontwerpers het Audi-logo drastisch vereenvoudigd. De 3D-elementen zijn verdwenen. Legendarische ringen die met elkaar zijn verbonden, zijn van kleur veranderd. Nu zijn ze niet zilver, maar zwart. Er zijn geen aanvullende inscripties. Het originele logo van de autofabrikant ziet er stijlvol en beknopt uit.

In 2017 verscheen op internet informatie dat het Duitse concern twee nieuwe emblemen had gepatenteerd. Experts speculeren dat dit komt door de opkomst van elektrische auto’s en luxe modellen van Audi. Ze worden gekenmerkt door luxe, verbeterde prestaties en uniciteit. De eerste versie van het logo bestaat uit twee paar zwarte halve ringen die met elkaar zijn verbonden. En de tweede optie zijn ringen zonder weefsels. In beide gevallen blijven de emblemen herkenbaar en geassocieerd met Audi.

Logo lettertype en kleuren

Audi Logo

Het logo van een groot automobielconcern verandert voortdurend. Het lettertype heeft altijd ongebruikelijke spellingsopties gehad voor de letters A en D.

Ook het kleurenschema veranderde. Aanvankelijk was het zwart, wit en blauw, en daarna werd rood toegevoegd. In 1995 introduceerden ontwerpers een nieuw idee: zilveren metalen ringen. Met behulp van dergelijke oplossingen toonden de ontwikkelaars de betrouwbaarheid van het bedrijf en de professionaliteit van de medewerkers.

Logo Audi

Tegenwoordig is het Audi-logo in het zwart. Met elkaar verbonden ringen weerspiegelen de rijke geschiedenis van het bedrijf en worden geassocieerd met hoge kwaliteit. Dit embleem op de radiatorgrille van een auto wordt over de hele wereld erkend!

Waar staat het Audi-logo voor?

Het logo van de autofabrikant symboliseert de eenheid van de vier bedrijven die Auto Union AG hebben opgericht: Wanderer, Horch, DKW en Audi. Dit is een teken van onschendbaarheid en eeuwenoude tradities.

Waarom is het Audi-logo 4 ringen?

Vier met elkaar verweven ringen verschenen op het Audi-logo om de oprichting van Auto Union AG te markeren. Elke link symboliseert een van de bedrijven die deel uitmaken van de gemeenschap.

Wat stelt het Audi-embleem voor?

Het Audi-embleem staat voor Auto Union AG, ontstaan na de fusie van vier bedrijven in 1932. De ringen symboliseren in dit geval de leden van deze vereniging en hun onlosmakelijke band.

Wat stellen de 4 ringen in het logo van Audi voor?

Een ring staat voor Audi, de tweede voor DKW, de derde voor Horch, de vierde voor Wanderer. Deze bedrijven werden in 1932 onderdeel van Auto Union AG.