Kawasaki Logo

Kawasaki Logo

Kawasaki is een bekend Japans merk, opgericht in 1896. Het is een van de grootste industriële ondernemingen ter wereld en produceert motorfietsen, jetski’s, tractoren, treinen, ATV’s, robots en andere uitrusting. Nu is het zo’n grootschalig transport- en productiebedrijf dat het twee hoofdkantoren heeft. De ene bevindt zich in Tokio, de andere bevindt zich in Kobe. De oprichter van het industriële concern is Kawasaki Shōjo, die het bedrijf een eigen achternaam gaf, die later werd gebruikt als basis voor bedrijfssymbolen.

Betekenis en geschiedenis

Kawasaki Logo Geschiedenis

De carrière van het bedrijf begon met de vliegtuig- en scheepsbouw, maar ook met de reparatie van spoorvervoer. Maar in de naoorlogse jaren was Japan, als verliezende partij, verplicht om geen vliegtuigen vrij te geven en legde een moratorium op deze richting op. Alle apparatuur werd ontmanteld en het land uitgehaald, en duizenden mensen verloren hun baan.

Om de dag te redden, besloot Kawasaki om opnieuw te trainen. Eind jaren vijftig kocht ze de failliete motorfietsfabrikant Meguro Manufacturing en begaf ze zich naar een andere technische richting. Zo begon de vorming van een motorfietsmerk met een individueel merk, dat al snel herkenbaar werd over de hele wereld. In de loop van de jaren van zijn bestaan ​​is het maar één keer veranderd.

1961 — 1976

Kawasaki Logo 1961-1967

Het debuutembleem van het transportbedrijf bevat een sportbaan met verschillende brede strepen. Dit is een directe indicatie van de sportieve richting van het werk, aangezien het bedrijf zich in de beginjaren op motorfietsen richtte, waardoor motorfietsen de standaard van kwaliteit en ergonomie waren.

In het midden van de racebanen, gedraaid in de vorm van een bocht, bevindt zich een seinvlag waarmee ze de start van de wedstrijd geven. Het hoofdpaneel is wit, terwijl de randen en schacht geel zijn. De naam van Kawasaki is gedrukt op een zwart omlijnde doos.

1976 — heden

Kawasaki Logo 1976-vandaag

Na een grootschalige uitbreiding van de technische basis en het assortiment, besloot de fabrikant om af te stappen van het sportthema dat terugkomt in het logo en het universeel te maken. Als gevolg van een grote rebranding heeft het Japanse merk een nieuwe symboliek gekregen. Bovendien werd er een compleet pakket gepresenteerd — van huisstijl tot officieel label.

Logo lettertype en kleuren

Kawasaki Logo

De moderne versie bestaat uit tekst. Het gebruikt de bedrijfsnaam in een strikte stijl. «K» is niet alleen de beginletter van het woord, het is ook een soort grafisch teken met een grote rechte poot en een zigzagelement.

Logo Kawasaki

De naam in het logo is in hoofdletters geschreven. De letters hebben geen schreven — ze zien eruit als volkomen gelijkmatige tekens en steken geen jota uit voorbij de aangegeven rand. De enige uitzonderingen zijn «k» en «i», waarvan de hoogte samenvalt met de eerste letter van het woord. Het kleurenpalet van het logo omvat zwart, wit, scharlaken (voorheen) en felrood (nu).