Incredibles Logo

The Incredibles Logo

The Incredibles media franchise is een serie tekenfilms over het leven van een Amerikaanse familie. Dit is een klassiek superheldenverhaal met personages die atypisch zijn voor het gekozen genre: moeder, vader, tienerdochter, tienjarige zoon en baby. Ze hebben allemaal superkrachten die gebaseerd zijn op stereotiepe overtuigingen. Papa is, zoals van hem verwacht wordt, supersterk. Moeder is flexibel omdat ze veel dingen tegelijk doet. De dochter weet hoe ze onzichtbaar moet zijn, want ze is een onzeker meisje. De oudste zoon heeft een overvloed aan adolescente energie, terwijl de jongste een enorm aanbod aan ongemanifesteerde kansen heeft.

Betekenis en geschiedenis

Incredibles Logo Geschiedenis

Het ontwikkelteam heeft een hele wereld gecreëerd waar alles tot in de puntjes is uitgedacht. Ze ontwierpen een ruimte die ideaal is voor het leven, reproduceerden het uiterlijk van elk personage met anatomische precisie en detailleerden de huid en het haar. Maar het meest verbazingwekkende is dat velen van hen vóór het filmen van Incredibles nooit met 3D-graphics te maken hadden gehad. Niet lang daarvoor werkten enkele ontwerpers en kunstenaars aan een 2D-cartoon — The Iron Giant. De auteur van beide projecten is dezelfde persoon — animator, scenarioschrijver en regisseur Phillip Bradley Bird. Aanvankelijk maakte hij een onsuccesvol debuut met The Iron Giant, maar werd later gerehabiliteerd toen Pixar hem een ​​contract tekende om verschillende animatiefilms te maken.

Bird had het idee voor Incredibles al heel lang — in 1993. Hij schreef het script voordat hij besloot samen te werken met Pixar, dus hij paste het aanvankelijk niet aan voor 3D-animatie. Het bleek dus een van de moeilijkste klussen te zijn voor de studio, die menselijke karakters probeerde te ontwijken. Birds eigen team wist ook niet hoe ze mensen tot leven moesten brengen met computergraphics: ze waren gewend aan 2D en hadden nog nooit met 3D-programma’s te maken gehad. Bird wilde geen compromissen sluiten en was tegen iets uit zijn verhaal halen. Hij vroeg de creatieve executives van Pixar om de meest ontevreden en ontevreden ontwerpers te identificeren die hun potentieel niet hadden bereikt, en liet hen hun gekke ideeën tot leven brengen.

Incredibles staat niet alleen bekend om de meest complexe visuele effecten, maar ook om doordachte afbeeldingen. Elke superheld uit de familie draagt ​​zijn eigen kostuum met een «i» op zijn borst. Dit symbool werd uiteindelijk het logo van de cartoon. Maar waar kwam het vandaan? Volgens de plot zijn alle outfits gemaakt door ontwerper Edna Marie «E» Mode. Phillip Bradley Bird gaf zelf de stem aan deze excentrieke vrouw, omdat niemand anders dan hij het Japans-Duitse accent kon reproduceren. En hij ontwierp ook het uiterlijk van de personages, dus hij was degene die een grote bijdrage leverde aan het ontwerp van het embleem.

Kijkers zagen het iconische ‘i’-logo voor het eerst in 2014, toen Incredibles in première ging. Het ziet eruit als een zwarte ovaal met twee oranje bogen rond de randen. De strook aan de linkerkant loopt taps toe van boven naar beneden. En de exacte kopie aan de rechterkant is in de tegenovergestelde richting gericht. De gele «i» in het midden bestaat uit een afgesneden rechthoek en een cirkel met een witte stip erin. Door de karakteristieke vorm van de elementen lijkt het op een brandende kaars. De titel van de cartoon is onderaan in zwarte grotesk lettertype geschreven. De hoogte van de letters in een woord verschilt: hoe dichter ze bij het midden staan, hoe lager.

Logo lettertype en kleuren

Incredibles Logo

Het Incredibles-symbool is ontworpen in de trant van superheldinsignes omdat Bradley Bird zich liet inspireren door klassieke strips. Hij is het, als ideologische inspirator, scenarioschrijver en regisseur van de cartoon, die de grootste eer verdient bij het ontwerp van het logo. De eerste letter van de titel van de mediafranchise wordt in hetzelfde ovaal geplaatst als de Batman-vleermuis. Toegegeven, de kleur van de basis is anders. Daarnaast heeft het Incredibles-logo extra elementen: twee uitdijende diagonale lijnen die een bewegingseffect creëren.

De filmposter had dezelfde inscriptie als het logo. De ontwikkelaars gebruikten er hun eigen ontwerp voor, en pas toen kwam Jens R. Ziehn met een soortgelijk schreefloos lettertype genaamd The Incredibles. Sommige letters zijn gemaakt in de Griekse stijl, wat vooral opvalt in de zigzag «S», evenals in de afgeschuinde «E», «L» en «I».

Logo The Incredibles

Het embleem combineert heldere «superhelden» -kleuren: oranje en geel. Ze worden gecombineerd met de klassieke combinatie van wit en zwart.