Hype House Logo

Hype House Logo

Hype House is de naam van een herenhuis in Spaanse stijl in Los Angeles, Californië. Het team van tieners dat samen in dit huis woont, draagt ​​dezelfde naam. Zij zijn de sterren van het TikTok-kanaal. Het team is opgericht in december 2019 en bestaat uit bijna twintig vertegenwoordigers van generatie Z. De producenten van het entertainmentprogramma zijn ondernemers Daisy Keech, Chase Hudson en Thomas Petrou.

Betekenis en geschiedenis

Logo Hype House

Het Hype House is opgericht als een onafhankelijk project om gezamenlijk creativiteit aan te wakkeren en hun talenten populair te maken. Het is voor tieners gemakkelijker om aandacht te schenken aan het hele team dan aan zichzelf alleen. Dit is dus niet zomaar een samenwonen, maar een plek van samenwerking. Dergelijke verzamelhuizen zijn een fenomeen van deze tijd. Ze vertegenwoordigen de voortzetting van sociale netwerken, de overgang van de virtuele wereld naar de echte en vice versa. Daarom verenigen de bewoners van de huizen zich om samen content te schieten. Ze zijn analoog aan de collectieven van andere YouTubers (The Vlog Squad of Team 10).

De Hype House-groep omvat Thomas Petrou, Mia Hayward, Alex Warren, Kouvr Annon, Jack Wright, Sienna Mae Gomez, Chase Hudson, Connor Yates, Vinnie Hacker. De samenstelling van de showvereniging verandert voortdurend — sommigen worden uit hun huizen gezet, anderen trekken er in. Bij de start van het project bestond het creatieve team uit 21 tieners. Dit was hun sterrenpiek. Voormalige beroemde leden zijn onder meer Addison Rae, Charli en Dixie D’Amelio. Onder de populaire bewoners is er Chase Hudson.

In maart 2020 verliet Daisy Keech, de oprichter, de groep. De reden ligt in interne geschillen in het team en in persoonlijke meningsverschillen tussen adolescenten. In mei van hetzelfde jaar verlieten de zussen D’Amelio Hype House. Hun woordvoerder zei dat het hun protest was tegen het feit dat het samenwonen meer een bedrijf dan een kunst is geworden.

Maar in ruil daarvoor werd het project aangevuld met andere persoonlijkheden, niet minder beroemd. Onder hen is Larri Merritt (alias Larray). Nadat hij lid was geworden van de Hype House-leden, schoot zijn ranglijst omhoog, met 6 miljoen abonnees op YouTube en bijna 13 miljoen op TikTok. In januari 2020 werd hij onderdeel van het beroemde huis. Een andere internetsensatie is Vinnie Hacker. Begin 2021 werd hij onderdeel van het team.

Ondanks veel interne herschikkingen en veranderingen blijft Hype House trouw aan zichzelf. Dit principe wordt weerspiegeld in zijn identiteit. Het teken van individuele expressie is zijn poging tot innerlijke uitstraling door zijn creatieve houding. Daarom bevat het embleem veel felle kleuren. Ze demonstreren de diversiteit van de innerlijke wereld zonder de uiterlijke vorm te veranderen — hetzelfde huis, dezelfde muren. En het project heeft maar één logo.

Het icoon stelt natuurlijk een huis voor. Het wordt figuurlijk overgebracht en bestaat uit een dak en een rechterwand, gemaakt met één lila slag. Onder het dak bevinden zich vier miniatuurvensters van dezelfde kleur. Bovendien zijn ze niet hetzelfde, omdat ze verschillende vormen hebben. Links met de hand in grote letters het woord «Hype». De letters erin zijn veelkleurig: «H» — blauw, «y» — roze, «p» — geel, «e» — oranje. Ze zijn langs de contour omlijnd met een paarse streep — passend bij de lijnen die het huis tekenen. Dit is een allegorie dat hij iedereen bij elkaar brengt, ondanks het verschil in karakter. De «H» is schuin en bestaat uit drie balken, wat erg lijkt op de hashtag — de hashtag (#), die veel wordt gebruikt op TikTok. Daarboven staat het nauwelijks waarneembare artikel «THE» in hoofdletters.

In het onderste deel van het embleem, onder de letters «p» en «e», die in het huis zijn ingebed, bevindt zich een poederachtige roze rechthoek met een onregelmatige vorm. Links is hij iets breder dan rechts. Deze geometrische figuur dient als achtergrond voor het kleine woord «HUIS». Het is geschreven in hoofdletters en is geel gekleurd als «p». Versierd met blauwe schaduwen, waardoor het driedimensionaal is — alsof het boven het oppervlak zweeft. Samen vormen ze een compositie die het concept van collectief leven in het kader van één creatief project uitdraagt.

Logo lettertype en kleuren

Hype House Logo

Voor het logo zijn verschillende typen individuele lettertypen gekozen, aangezien elk woord zijn eigen ontwerp heeft. Het enige wat ze gemeen hebben is de sprankelende stijl. De letters zien er volumineus uit, alsof ze opgeblazen zijn.

Het bedrijfspalet van het embleem is ook divers en bestaat uit verschillende pastelkleuren. Het omvat paars, roze, geel, blauw en oranje.