Hummer Logo

Hummer Logo

Hummer bestaat al sinds 1992, maar zijn geschiedenis is opgedeeld in twee lange periodes. Tot 2010 was het een merk van civiele terreinwagens dat werd ontwikkeld op basis van HMMWV legervoertuigen. Het opereerde als een divisie van General Motors en werd in 2010 gesloten toen duidelijk werd dat het Chinese bedrijf Sichuan Tengzhong het niet zou kopen. De revival van de legendarische Hummer-auto’s vond 10 jaar later plaats. Toegegeven, het aanbod is drastisch veranderd: oude benzinemodellen hebben plaatsgemaakt voor moderne elektrische voertuigen.

Betekenis en geschiedenis

Hummer Logo Geschiedenis

Wat is Hummer?

Het is een merk van SUV’s en vrachtwagens gebaseerd op de High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle.

Het beroemde merk werd vroeger alleen geassocieerd met terreinwagens, die uitstekende terreincapaciteiten, een hoog draagvermogen, een versterkte ophanging en een praktisch ontwerp hadden. Maar de ontwikkeling van Hummer paste niet in de plannen van General Motors: het probeerde dit merk aan iedereen te verkopen en onderhandelde met verschillende autofabrikanten. Ondanks de geleverde inspanningen werd de koper nooit gevonden. Als gevolg hiervan zag het bedrijf zich genoodzaakt zijn iconische divisie te liquideren en vroeg het in 2009 faillissement aan. Ook het SUV-logo behoort tot het verleden. Het werd herinnerd als een strikte zwarte belettering, die overeenkomt met het uiterlijk van omvangrijke auto’s.

En nu, toen snelheidsliefhebbers al afscheid hadden genomen van het merk Hummer, kwam het weer op de markt. Toegegeven, er bleef niets van het oude concept in: de cultnaam behoort nu tot de familie van elektrische voertuigen. De heropleving van het merk werd al in 2020 bekend. General Motors kon de intrige niet lang volhouden, omdat het documenten aan de USPTO overhandigde en daarmee zijn bedoelingen declasseerde. Toen werd duidelijk dat Hummer een nieuw logo zou krijgen, uiterlijk gerelateerd aan de vorige versie.

1992 — 2010

Hummer Logo 1992-2010

Het eerste woordmerk van het merk werd onthuld in 1992, toen AM General de civiele modificatie van de HMMWV op de markt bracht. Concern General Motors kocht in 1998 een veelbelovend project en ontwikkelde zelfs meerdere nieuwe modellen, maar het originele logo veranderde niet. Het zwarte «HUMMER»-opschrift, bestaande uit schreefloze doppen, was perfect voor bedrijfswagens. Het «zware» lettertype met ongewoon brede verticale lijnen was een bewijs van de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de SUV’s. Dit merk werd gebruikt tot 2010 en verdween toen samen met het merk.

2021

GMC Hummer Logo 2021

Zoals het in 2020 bekend werd, besloot General Motors het gesloten merk nieuw leven in te blazen en zelfs zijn identiteit te updaten om helemaal opnieuw te beginnen. Het registreerde het Hummer-handelsmerk voor een elektrisch voertuig, dat technisch gezien tot de GMC-divisie behoort. Het concern hoopte de nieuw leven ingeblazen auto in 2020 te presenteren, maar slaagde daar door onvoorziene omstandigheden niet in. De presentatie werd uitgesteld naar eind 2021. Ook de productie werd uitgesteld, omdat het door de COVID-19 pandemie niet mogelijk was om de fabriek op tijd opnieuw uit te rusten.

Ondanks de vertragingen maakte het bureau meteen duidelijk dat het concept totaal veranderd was. Dit betekent dat het vernieuwde merk dezelfde nieuwe look nodig had. Het embleem van de elektrische pick-up was lang voor zijn debuut gelekt. Merkregistratiedocumenten werden de bron van informatie.

Zoals je al weet, komt het lettertype van het logo overeen met de letters op de radiatorgrille, die het bedrijf onthulde in de teaser. Het stijlvolle merkteken komt overeen met een utilitair en hightech voertuig dat in 3 seconden een snelheid van 100 km/u bereikt. Het ontwerp is ontwikkeld door Bianca Iacopelli, een erfelijke kunstenares met een enorme liefde voor kunst. Ze begon als kind te schilderen en observeerde het werk van haar moeder. Vertegenwoordigers van General Motors merkten het talent van het meisje op en namen haar in 2015 in dienst als vaste staf van het bedrijf.

Bianca heeft een breed scala aan autosymbolen voor GM gecreëerd, waaronder het nieuwe Hummer-embleem. In mei 2019 kreeg ze dit project toevertrouwd. De ontwerper stond voor een moeilijke taak: iets compleet nieuws bedenken, gebaseerd op het klassieke merkimago. Bovendien moest de identiteit het revolutionaire karakter van de elektrische auto weerspiegelen, een uniek en milieuvriendelijk model. Bovendien moest de brutaliteit die aan de naam ten grondslag lag, behouden blijven.

Met duidelijke aanwijzingen namen Bianca Iacopelli en haar team de transformatie van het vorige logo over om het de verwachte kenmerken te geven. Het vergde enkele maanden van nauwgezet werk. De definitieve versie werd in 2020 goedgekeurd door het management. Na de revival kreeg het Hummer-naambord de elegantie die het ontbrak. De letters zijn dunner geworden en hebben een bijzondere vormgeving.

Logo lettertype en kleuren

Hummer Logo

Oudere Hummer-auto’s op benzine hadden een visueel kort en gedurfd logo, in sommige opzichten zelfs in de buurt van de cartoonstijl. Het nieuwe symbool onderscheidt zich van het verleden door zijn futuristische uitstraling. Dunne letters zien er technologisch en hoekig uit. Vooral de twee gestileerde «M’s» vallen op, die doen denken aan de radiatorroosters van auto’s. En de «E» ziet eruit als een stekker, wat een verwijzing is naar elektrische voertuigen. Het totaalconcept is echter niet veranderd. Beide emblemen zijn tekstueel en bevatten niets anders dan de merknaam.

Logo Hummer

Het lettertype voor het nieuwe Hummer-logo is ontwikkeld door de ontwerpers van het General Motors-concern. Alle letters in het woord zijn vierkant. Afgesneden hoeken verzachten de belettering visueel, waardoor deze dynamisch wordt. De hoofdletters blijven behouden om het merk consistent te houden. Ook de kleuren veranderden niet: het grafische symbool was en blijft zwart.

Wat is het Hummer-logo?

Het merklogo van Hummer draagt zijn naam in vette zwarte letters. De versie, gemaakt in 2021, gebruikt een lettertype met ongebruikelijke sneden aan de uiteinden van de letters.

Hoeveel kost een Hummer uit 2020?

De Hummer EV3X, die in oktober 2020 in de verkoop ging, was oorspronkelijk geprijsd op $ 99.995.

Welk automerk maakt Hummers?

Hummer-voertuigen worden vervaardigd door GMC, een divisie van General Motors.

Waarom werd Hummer verboden?

Hummer-auto's zijn niet verboden. General Motors stopte tijdelijk met de productie vanwege de oorlog in Irak, omdat het de vraag van het leger naar het H3-model niet kon dekken.