Hulu Logo

Hulu LogoHulu is een Flash-media-streamingplatform dat inkomsten genereert uit advertenties. Het biedt betaalde toegang tot films, tv-shows, trailers en andere video-inhoud van verschillende studio’s en tv-kanalen. Het is een Amerikaanse online videoservice die in 2007 werd gelanceerd door drie televisienetwerken: ABC, Fox en NBC. De belangrijkste eigenaar is een van de grootste mediaconglomeraten van onze tijd — The Walt Disney Company.

Betekenis en geschiedenis

Hulu Logo Geschiedenis

Het logo van de livestream-service heeft hulu in het groen. De ontwerpers vonden dat dit voldoende was om de aandacht van gebruikers te trekken en de website herkenbaar te maken, in tegenstelling tot andere videostreamingplatforms.

De naam «Hulu» is ontleend aan een oud Chinees spreekwoord waar het wordt gebruikt om te verwijzen naar een persoon die sieraden verzamelt. Dit woord wordt vertaald als «pompoen», omdat in de oudheid pompoenen werden gebruikt om containers te maken voor het bewaren van sieraden.

2007 — 2014

Hulu Logo 2007-2014

Het eerste embleem verscheen in hetzelfde jaar dat de syndicatiedienst Hulu werd opgericht. Het was eenvoudig schrijven in kleine letters. Het kleurenschema bevatte verschillende tinten groen, die werden gepresenteerd in een verloop van het lichtste bovenaan naar het donkerste onderaan.

2014 — 2017

Hulu Logo 2014-2017

Het logo is vier jaar na de lancering van de website gewijzigd. De ontwerpers hebben het verloop verwijderd, waardoor de titel één kleur heeft.

2017 — 2018

Hulu Logo 2017-2018

In de tweede helft van 2016 verwierf Time Warner, nu bekend als WarnerMedia, 10% van Hulu. Ze was van plan om in 2017 live uit te zenden, dus de videoservice deed een klein herontwerp van het logo. De ontwikkelaars van het grafische bord hebben het verloop geretourneerd, maar kozen voor een nieuw palet met een overgang van turkoois naar blauw.

2018 — heden

Hulu Logo 2018-vandaag

In 2018 werd een logo met een simpele lichtgroene belettering onderdeel van Hulu’s visuele identiteit. De helling is weer verdwenen, net als in 2014-2017.

Logo lettertype en kleuren

Logo Hulu

Het belangrijkste element van de identiteit van een videostreamingservice is de naam, dus de ontwerpers concentreerden zich op tekstontwerp. Geleid door de basisprincipes van typografie, maakten ze de letters helder en gedenkwaardig. Doordat er geen enkel grafisch element in het logo zit, is alle aandacht gericht op het woord «hulu».

Het logo bestaat uit stevige kleine letters geschreven in een schreefloos lettertype. Het lettertype lijkt vaag op de commerciële Futura Md BT, alleen hebben de ontwerpers de rondingen van de «h» en «u» aanzienlijk veranderd: in de huidige versie hebben de gedrukte karakters een strikte geometrische vorm.

Alle versies van de grafische karakters van Hulu worden gepresenteerd in ongeveer hetzelfde palet. Maar als ze in het begin uitgesproken groentinten gebruikten, zoals Amerikaans groen (# 3DBB3D), wordt nu de voorkeur gegeven aan een lichtere tint genaamd Hulu Green (1CE783). Het gebruikelijke verloop ontbreekt: het was alleen op twee emblemen die werden gebruikt in 2007-2014. en 2017-2018