Hero Logo

Hero LogoHero is het # 1 Indiase merk voor de productie van tweewielers. Onderdeel van de structuur van het Japanse bedrijf Honda Group. Het bestaat sinds januari 1984. Opgericht door ondernemer Brijmohan Lall Munjal.

Betekenis en geschiedenis

Hero Logo Geschiedenis

De merknaam verscheen direct na de opening bij het bedrijf. Het wordt geassocieerd met haar naam, wat zich uit het Engels vertaalt als «held». Alle versies van de logo’s (en er waren er twee) weerspiegelen het hoofdconcept van het bedrijf: een heroïsche persoonlijkheid die in elke persoon leeft.

De originele versie van het logo duurde tot 2011, toen het bedrijf zich op een keerpunt bevond in de scheiding van het Japanse bedrijf. Vervolgens vond een grote rebranding plaats van alle visuele symbolen. Dit was te wijten aan het hernoemen van het bedrijf naar Hero MotoCorp. Het vernieuwde logo is ontwikkeld door ontwerpbureau Wolff Olins en gepresenteerd in Londen tijdens een cricketwedstrijd tussen teams uit India en Groot-Brittannië.

De debuutversie bevatte de eerste H, gespeeld in de vorm van een superheldenmasker (Batman). Het tweede logo weerspiegelt het thema van heldendom met het motto in het Engels «Voor een held van binnen» en de inscriptie in het Hindi «Iedereen heeft een held». Het kleurenpalet is identiek in beide versies — dit is de handelsmerkcombinatie van scharlaken, zwart en wit.

1984 — 2011

Hero Honda Logo 1984-2011

Destijds heette het bedrijf Hero Honda, dus het oorspronkelijke label bestaat uit deze twee woorden. Ze zijn gerangschikt in twee lagen en zijn rood gekleurd. Alle letters hebben een hoofdletter in een klassiek schreeflettertype met vetgedrukte lijnen. Dit geeft het logo massaliteit en spreekt van de betrouwbaarheid, stabiliteit, kracht van de producten.

Links van de mondelinge aanduiding staat een getekend teken gestileerd als de letter H en de hoofdtooi van Batman. Een halve schijf van de rijzende zon is eronder zichtbaar, en zelfs lager — drie lijnen, als een weerspiegeling van zijn reflectie op het water. Bovendien vertegenwoordigen strepen sporen op de grond die zijn gemaakt door verschillende typen tweewielers.

2011 — heden

Hero Logo 2011-vandaag

In 2011 werd het logo opnieuw ontworpen vanwege de verandering van de bedrijfsnaam in Hero MotoCorp. De door Wolff Olins voorgestelde variant past in de stroom van moderniteit, aangezien deze zich onderscheidt door zijn relevantie en dynamiek. Tegelijkertijd is het een elegant en verfijnd bord, waar de veelzijdigheid van het Indiase bedrijf grafisch wordt weergegeven.

Het nieuwe logo bestaat ook uit twee delen: mondeling en met de hand getekend. Hieronder staat de naam van het bedrijf. Alle letters zijn kleine letters, behalve de eerste. Het wordt met een hoofdletter geschreven, hoewel het even groot is als de rest. Het lettertype is eenvoudig, schreefloos en doet denken aan Harabara. De kleine «r» is glad en licht afgerond.

Het ontwerp van het grafische gedeelte is geometrisch duidelijk en uiterst geverifieerd. Het weerspiegelt de letter H in een 3D-projectie, waarbij twee rechthoekige platen de zijwanden vervangen. De verbindingsbalk is discreet gemaakt, wat de onzichtbare maar constante continuïteit van generaties benadrukt. En de scherpe hoeken van het bord maken het energiek en dynamisch, en belichaamt vertrouwen, vooruitgang en de kracht van het bedrijf.

Logo lettertype en kleuren

Hero MotoCorp Logo

Het herontwerp van het logo bracht een compleet andere stijl en een radicaal ander lettertype met zich mee. In plaats van krachtige serif-tekens gebruikt het logo nu gestroomlijnde, gestroomlijnde symbolen zonder scherpe hoeken. Dit lettertype ligt qua vorm en lijntype zo dicht mogelijk bij Harabara. Deze verfijnde eenvoud werd voorgesteld door de ontwikkelaar van het nieuwe logo, Wolff Olins. Bovendien heeft het opschrift zijn eigen smaak, wat op het eerste gezicht niet opvalt. Kijk goed: hoewel in het woord ‘Hero’ alle letters dezelfde grootte hebben, zijn er in feite drie kleine letters (‘e’, ‘r’, ‘o’) en één is een hoofdletter (‘H’) .

Logo Hero MotoCorp

Qua kleur koos het merk voor de traditionele combinatie van zwart en rood. De eerste straalt volgens haar concept kracht uit, de tweede weerspiegelt schoonheid.