Hellcat Logo

Hellcat Logo

Hellcat is een superheld uit Marvel Comics die zich in nummer 44 bij de Defenders voegde. Ze draagt ​​een geel pak met klauwhandschoenen en een zwart masker dat het bovenste deel van haar gezicht bedekt. Eerst was het een cameo-personage, maar toen verschenen er vijf strips met de geschiedenis van Hellcat. Ze kwamen uit van eind 2008 tot begin 2009.

Betekenis en geschiedenis

Logo Hellcat

Hellcat is de ‘donkere kant’ van Patsy Walker, die zich voor het eerst met superhelden bezighield in het nummer van juli 1972. Patsy keerde drie jaar later terug om een ​​donkere nieuwe look aan te nemen, een fictieve bijnaam aan te nemen en zich bij de Avengers te voegen. Interessant genoeg leende ze een geel pak met een zwart masker en lange handschoenen van een ander personage, Tigra.

Eerder had Patsy Walker een romantische rol. Dit meisje verscheen in 1944 in stripstrips, toen Marvel Comics Timely heette. De hoofdpersoon bevond zich voortdurend in komische situaties, terwijl alle verhalen waren ontworpen voor een tienerpubliek. Tot begin jaren 60. lezers konden kijken hoe Patsy groeit, leert en een carrière opbouwt. Toen vervaagde de interesse in haar geleidelijk.

Superhelden kwamen rond dezelfde tijd in zwang. En Patsy Walker was voorbestemd om een ​​van hen te zijn, omdat ze er altijd van gedroomd had. Haar superkrachten zijn katachtige reflexen die helpen bij het voeren van ongewapende gevechten, honderd procent nauwkeurigheid, intrekbare klauwen en speciaal zicht. Vroeger dacht men dat het Hellcat-pak haar uithoudingsvermogen, behendigheid, snelheid en kracht verbetert. Maar toen bleek dat de heldin deze fysieke kenmerken zelfs in gewone kleding heeft.

Er zijn geen markeringen op de Hellcat-apparatuur. Het meest zichtbare deel van de look is het zwarte masker dat de bovenste helft van het gezicht bedekt. Het is vergelijkbaar met het Batman-hoofddeksel, maar met kleine kattenoren. Het was dit element dat de basis werd voor het logo, dat nu wordt gebruikt op Marvel-merchandise. Vanwege het feit dat de superheldin niet zo populair is als Doctor Strange, Hulk, Captain America of Spider-Man, is haar symbool bij niemand bekend.

De Hellcat-branding ziet eruit als een zwart masker met kleine driehoekige oren en gekartelde oogspleten. Het heeft een semi-ovale vorm. Meestal wordt ze afgebeeld met witte vlekken aan de linkerkant, die worden waargenomen als schittering van een onzichtbare lichtbron. Dit ontwerp maakte het mogelijk om een ​​driedimensionaal effect te creëren. De oren zijn kleiner dan die van Batman, hoewel de maskers van de twee superhelden over het algemeen vergelijkbaar zijn. Op de plaats waar de neus zou moeten komen, is de onderrand iets geslepen.

Het hoofdsymbool is omgeven door een donkere ring. De lijst zorgt voor symmetrie en laat de tekening eruitzien als een rondel of een doelwit. Dit embleem is gemakkelijk herkenbaar omdat het masker het meest in het oog springende element is van het Hellcat-pak, samen met de klauwhandschoenen. De rest van haar gewaden zijn helemaal geel.

Logo lettertype en kleuren

Hellcat Logo

Door het pseudoniem Hellcat in de titels van de afleveringen te noemen, hebben de ontwerpers altijd de handgetekende lettertypen van de auteur gebruikt. Dit zijn typische letters in komische stijl — gekarteld, asymmetrisch en schreefloos. Het klassieke superheldenlogo is zwart, net als haar originele masker. Alleen individuele vlekken en strepen zijn wit gekleurd, waardoor het beeld driedimensionaal wordt. Deze kleurencombinatie oogt contrasterend, zeker als je bedenkt dat de cirkel waarop het embleem zich bevindt ook wit is.