HBO Logo

HBO Logo

HBO is een satelliet- en kabeltelevisienetwerk dat de klok rond uitzendt in de Verenigde Staten. Het verscheen in 1965 en was oorspronkelijk bekend als Sterling Manhattan Cable. In 1973 werd het overgenomen door de Time-Life Corporation. Charles Dolan, de maker van het merk, nodigde op zijn beurt de nieuwe eigenaren uit om een ​​betaald kabelkanaal te lanceren. De leidinggevenden van Time-Life steunden het idee en besloten het nieuwe product Home Box Office te noemen. Later begon HBO een signaal te leveren via satelliet en in 1980 werd het een televisienetwerk.

Betekenis en geschiedenis

HBO Logo Geschiedenis

Er zijn drie belangrijke data in de geschiedenis van Home Box Office, elk gemarkeerd door een logo-wijziging.

1972 — 1975

HBO Logo 1972-1975

De belangrijkste HBO-zender begon met uitzenden in 1972, toen het eerste embleem verscheen met de woorden «HOME BOX OFFICE» en een foto van een bon. Ze zijn gemaakt in een drielaags frame dat bestaat uit vele cirkels met verschillende diameters.

1975 — 1981

HBO Logo 1975-1981

In 1975 werd Home Box Office het eerste satelliettelevisiekanaal. Het logo werd ook gewijzigd: Betty Brugger, de hoofdartiest van Time-Life, bood een versie aan met minimalistische zwart-witte «HBO» -belettering. Binnenin de laatste letter zat een grote cirkel, waarbij de «O» de «B» gedeeltelijk overlapt. Er waren versies met drie lijnen in blauw, geel en rood.

1980 — heden

HBO Logo 1980-vandaag

In 1980 verscheen het Home Box Office-netwerk. Ter gelegenheid van de gelegenheid heeft Betty Brugger kleine wijzigingen aangebracht in de merknaam, waarbij de letters «B» en «O» van elkaar zijn gescheiden. Bovendien verkleinde ze de diameter van de cirkel binnen de «O» voor een betere leesbaarheid.

Logo lettertype en kleuren

HBO Logo

De logo’s voor het HBO-televisienetwerk weerspiegelen veranderingen in zijn status. Tegelijkertijd is het ontwerp vrij stabiel: het is al meer dan 50 jaar klassiek gebleven. De aandacht is gericht op de merknaam, die is gemaakt in een originele maar minimalistische stijl.

Logo HBO

De afkorting bestaat uit vetgedrukte schreefloze letters. De belettering lijkt op Avant Garde Gothic. Het kleurenschema is altijd zwart-wit geweest.