Gucci Logo

Gucci Logo

Gucci is een wereldberoemd modehuis uit Italië. Bezig met de fabricage van kleding, tassen, sieraden, parfums en accessoires. Gelegen in de stad Florence. Bestaat sinds 1921. Opgericht door modeontwerper Guccio Gucci.

Betekenis en geschiedenis

Gucci Logo Geschiedenis

Wat is Gucci?

Gucci is een beroemd modehuis uit Italië. Het is opgericht door Guccio Gucci, een ondernemer die begon met de productie van tassen en koffers. Het moderne assortiment van het bedrijf omvat accessoires, kleding en parfumerie.

Voordat Guccio een synoniem voor heldere luxe en uniek prestige creëerde, werkte hij in Parijse en Londense hotels. Toen Guccio zijn werk uitvoerde, droeg hij ooit de koffer van een gast van het hotel en was hij onder de indruk van de kwaliteit ervan. Dit had zoveel invloed op het wereldbeeld van de jongeman dat hij in 1920 terugkeerde naar zijn geboorteland en een lederwarenwinkel opende. Natuurlijk werd het assortiment gedomineerd door koffers, maar ook zadels en rijlaarzen.

Ervaren ambachtslieden werkten voor hem, die geen enkel kleinigheidje uit het oog verloor, dus de boetiek werd al snel populair en succesvol. Als gevolg hiervan verscheen in 1921 officieel een nieuw merk met verkooppunten in Florence, Rome en Milaan. In 1953 stierf de eigenaar en zijn bedrijf was gelijk verdeeld over zijn zonen, van wie er één naar de Verenigde Staten verhuisde, waar hij een doorslaand succes behaalde, waardoor het bedrijfslogo over de hele wereld herkenbaar werd.

Het beroemde symbool van het modehuis ontstond in 1944, toen Aldo Gucci zich bij het familiebedrijf voegde. Tot die tijd werkte het bedrijf zonder zijn eigen handelsmerk en had het geen officiële grafische verschillen. Toen hij het logo bedacht, besloot de zoon van de oprichter twee identieke letters van de initialen van zijn vader te combineren, omdat ze met succes samenvielen.

Hij portretteerde twee onderling verbonden GG’s, waardoor ze een prestigieus element werden. In eerste instantie stond het logo naast de naam Gucci en verving het vervolgens volledig, omdat het me echt opviel en goed werd herinnerd. Het embleem bleek zo aantrekkelijk dat het niet alleen de aandacht trok, maar sinds zijn oprichting nooit is veranderd. Ze bleef altijd minimalistisch, elegant, verfijnd en getuigde van de onberispelijke smaak van klanten die voor de merkproducten van dit modehuis kiezen.

Logo lettertype en kleuren

Gucci Logo

Niet alles was zo vlekkeloos en onbewolkt rond een prestigieus modebord. Het wordt geassocieerd met veel rechtszaken, familieschandalen, verdeeldheid, rechtszaken en zelfs moord. Dit is hoe het symbool, waarin de belangrijkste elementen nauw met elkaar zijn verbonden, in feite nauwe mensen scheidde. In eerste instantie was het een broche, die later werd overgebracht naar koffers en tassen, waardoor het een soort markering of label werd.

Het werd voor het eerst geïntroduceerd in de Gucci pret-a-porter-collectie. Dit spraakmakende evenement dateert van het 1968e jaar. Een combinatie van twee hoofdletters was aanwezig in talloze variaties, vormen en materialen. In het begin waren de borden zelfs ondersteboven en abstract. Maar de sleutel bleef toch twee halve cirkels die «face to face» met elkaar verbonden waren.

Dankzij het kruisen van lijnen vormen ze verborgen symbolen die een heilige betekenis overbrengen. Als je goed naar de uiteinden van de «G» kijkt, zie je duidelijk een naar beneden wijzende pijl of hart met een open bovengedeelte. Het grafische element wordt ook vaak aangevuld met de uitgebreide naam van het Modehuis, dat is geschreven in Serif-lettertype, dat doet denken aan Granjon Roman.

Logo Gucci

Daarnaast omvat branding de vlag van het bedrijf. Het is gemaakt in de jaren 50 van de vorige eeuw. Het is geschilderd in merkkleuren — een combinatie van groen en rood. Dit onderscheidende merk is ook betrokken bij de mode-industrie: het is te herkennen aan sommige handtassen, clutches en zelfs een bikini.

Het kleurenschema van het embleem is divers en hangt af van de specifieke plaats van gebruik. Op lederen producten is het gemaakt in de vorm van een print en geschilderd in toon met de kleur van de materialen. Op prachtige handtassen en sieraden wordt het gebruikt in de vorm van een metalen of plastic broche en kan het goud of zilver zijn.

Over het algemeen hangt het Gucci-label af van de kleur van het materiaal, omdat het wordt gedrukt, gegraveerd, geverfd, verbrand en zelfs gemaakt met krokodillen- en hagedissenhuid. In het bijzonder voor de mode-industrie wordt het logo met de dubbele «GG» gebruikt in de gouden versie, voor handelspapieren — in zwart-wit.

Wat betekent het Gucci-logo?

Het iconische tweeletterige 'G'-symbool is het monogram dat de initialen van Guccio Gucci vertegenwoordigt. Het ziet eruit als schakels in een ketting of armband.

Waarom is het Gucci-logo Double G?

Double G is een eerbetoon aan de oprichter van het bedrijf, Guccio Gucci. Het gestileerde monogram is gebaseerd op de afkorting van zijn naam.

Heeft Gucci hun logo veranderd?

Het Gucci-logo is in de loop van de geschiedenis van het bedrijf veranderd totdat het zijn moderne uitstraling kreeg.

Waar komt het Gucci-logo vandaan?

Het allereerste Gucci-logo is ontworpen door de oprichter van het bedrijf zelf en leek op zijn handtekening. Guccio's zoon Gucci heeft dit symbool later opnieuw gemaakt, waardoor het de vorm kreeg van twee met elkaar verweven 'G'-letters.