Loreal Logo

LOreal Logo

Loreal is een wereldleider in de productie van een breed scala aan cosmetica. Het bedrijf bezit veel populaire merken die zich bezighouden met de productie van parfums, decoratieve en verzorgingsproducten voor gezicht, lichaam en haar. Het kantoor van het bedrijf bevindt zich in het historische deel van Frankrijk — in Clichy-la-Garenne in de regio Ile-de-France en het merk is opgericht in 1909. De oprichter van het bedrijf is Eugene Schuller, wiens kleindochter nu een meerderheidsbelang heeft.

Betekenis en geschiedenis

Loreal Logo Geschiedenis

Wat is Loréal?

Dit is een Frans bedrijf dat cosmetica en parfums produceert. Het werd in 1909 opgericht door apotheker Eugène Paul Louis Schueller, die zijn eigen haarverfformule ontwikkelde. Later is het assortiment uitgebreid doordat de organisatie continu onderzoek doet op het gebied van beauty. Het hoofdkantoor van Loreal is gevestigd in de gemeente Clichy nabij de stad Parijs.

De start van de carrière van het bedrijf begon met de ontdekking van de jonge chemicus Eugene Schuller. Hij suggereerde dat Parijse kappers hun haar verven met een middel voor hun eigen wetenschappelijke ontwikkeling. Een unieke kleurstof genaamd Aureale. Zo ging het bedrijf vanaf de allereerste stappen in een innovatieve richting.

In feite is het L’Oreal-logo geen afbeelding of symbool, maar gewoon een verbaal teken. Daarom zijn het uiterlijk en de schrijfmethode van groot belang voor het behoud van de visuele identificatie van een merk. Alle letters in de bedrijfsnaam staan ​​in hoofdletters, maar worden in twee versies gegeven: in het ene geval is het groter dan «L», in het andere — «O». Er is een optie gemaakt in kleine letters. Door hun grootte te variëren, konden ontwerpers dus binnen het kader van grammaticale regels blijven en de individualiteit van het merk benadrukken.

In 1973 had het cosmeticamerk een slogan die tot uiting kwam in sommige versies van het bedrijfslogo. De zin «Omdat ik het waard ben» werd voorgesteld door de 23-jarige redacteur Ilon Specht van McCann Erickson. Ze verhoogde de populariteit van het bedrijf aanzienlijk en trok een groot aantal klanten aan.

1909 — 1962

LOreal Logo 1909-1962

In het originele logo bevindt het woord «L’Oreal» zich in een bruin ovaal en is het gemaakt in beige letters die lijken op de kleur van poeder of foundation. De eerste ‘L’ is klein en onopvallend gemaakt. De inscriptie is gelijkmatig verdeeld over de ruimte van de ellips.

1962 — heden

Het geselecteerde lettertype voor het bijgewerkte woordmerk is eenvoudig, leesbaar en expressief. Het heeft geen schreven en de letter «O» is groter dan de andere, hoewel ze allemaal in hoofdletters zijn. De hoofdkleur is traditioneel zwart, de achtergrond is wit.

Logo lettertype en kleuren

Loreal Teken

Dankzij laconiek is merksymboliek niet alleen herkenbaar, maar ook universeel: het is geschikt voor zowel reclame als commerciële doeleinden. Het embleem ziet er even goed uit als een label op gefabriceerde producten en corporate printing op officiële documenten. Daarnaast wordt het logo vaak aangevuld met de woorden “Professionnel” of “Paris”. De eerste bevindt zich onderaan, de tweede — in het midden eronder of op de poot van de laatste letter «L».

Het kleurenschema is een klassieke combinatie van licht en donker. De bedrijfsversie heeft zwart als achtergrond, terwijl het officiële label wit is en eruit ziet als een filmnegatief. Een omgekeerde opstelling is echter ook acceptabel. Deze elegante combinatie symboliseert een aangeboren gevoel voor stijl, maar ook puurheid (wit) en mysterie (zwart). Opgemerkt moet worden dat het logo op basis van een specifieke aanpassing in een ander palet kan worden gemaakt. Maar meestal is het donker karmozijnrood en gouden tinten, soms met een 3D-effect.

Loreal Symbool

Aan het begin van zijn carrière gebruikte het parfum- en cosmeticabedrijf een logo met een uniek handgetekend lettertype, bestaande uit grote letters van verschillende groottes. De grootste waren de centrale symbolen, de kleinste waren de extreme. De moderne versie is uitgevoerd in strakke, groteske Sans Serif. De kleur is discreet, monochroom en staat voor zwarte letters op een witte achtergrond.

Wat betekent het LOreal-logo?

Op het eerste gezicht heeft LOreal een heel eenvoudig logo zonder verborgen betekenissen, omdat het alleen de merknaam bevat. Maar ook dit minimalistische ontwerp heeft een bijzondere betekenis: elegante letters symboliseren balans, gevoel voor stijl en de ware schoonheid die in eenvoud ligt. Zwarte kleur staat voor mystiek en wit - natuurlijkheid en zuiverheid.

Wat is het logo van L Oréal?

Het logo van dit merk bevat alleen het opschrift L'ORÉAL. Het tekstbord is in zwart schreefloos lettertype. Alle slagen zijn ongeveer even dik. De letters zijn in hoofdletters, met de O iets vergroot. De bedrijfsnaam kan worden aangevuld met de woorden Paris of Professionnel, maar die staan niet in de hoofdversie.