Loreal Logo

  LOreal Logo

  Loreal is een wereldleider in de productie van een breed scala aan cosmetica. Het bedrijf bezit veel populaire merken die zich bezighouden met de productie van parfums, decoratieve en verzorgingsproducten voor gezicht, lichaam en haar. Het kantoor van het bedrijf bevindt zich in het historische deel van Frankrijk – in Clichy-la-Garenne in de regio Ile-de-France en het merk is opgericht in 1909. De oprichter van het bedrijf is Eugene Schuller, wiens kleindochter nu een meerderheidsbelang heeft.

  Betekenis en geschiedenis

  Loreal Logo Geschiedenis

  De start van de carrière van het bedrijf begon met de ontdekking van de jonge chemicus Eugene Schuller. Hij suggereerde dat Parijse kappers hun haar verven met een middel voor hun eigen wetenschappelijke ontwikkeling. Een unieke kleurstof genaamd Aureale. Zo ging het bedrijf vanaf de allereerste stappen in een innovatieve richting.

  In feite is het L’Oreal-logo geen afbeelding of symbool, maar gewoon een verbaal teken. Daarom zijn het uiterlijk en de schrijfmethode van groot belang voor het behoud van de visuele identificatie van een merk. Alle letters in de bedrijfsnaam staan ​​in hoofdletters, maar worden in twee versies gegeven: in het ene geval is het groter dan “L”, in het andere – “O”. Er is een optie gemaakt in kleine letters. Door hun grootte te variëren, konden ontwerpers dus binnen het kader van grammaticale regels blijven en de individualiteit van het merk benadrukken.

  In 1973 had het cosmeticamerk een slogan die tot uiting kwam in sommige versies van het bedrijfslogo. De zin “Omdat ik het waard ben” werd voorgesteld door de 23-jarige redacteur Ilon Specht van McCann Erickson. Ze verhoogde de populariteit van het bedrijf aanzienlijk en trok een groot aantal klanten aan.

  1909 – 1962

  LOreal Logo 1909-1962

  In het originele logo bevindt het woord “L’Oreal” zich in een bruin ovaal en is het gemaakt in beige letters die lijken op de kleur van poeder of foundation. De eerste ‘L’ is klein en onopvallend gemaakt. De inscriptie is gelijkmatig verdeeld over de ruimte van de ellips.

  1962 – heden

  Het geselecteerde lettertype voor het bijgewerkte woordmerk is eenvoudig, leesbaar en expressief. Het heeft geen schreven en de letter “O” is groter dan de andere, hoewel ze allemaal in hoofdletters zijn. De hoofdkleur is traditioneel zwart, de achtergrond is wit.

  Logo lettertype en kleuren

  Loreal Teken

  Dankzij laconiek is merksymboliek niet alleen herkenbaar, maar ook universeel: het is geschikt voor zowel reclame als commerciële doeleinden. Het embleem ziet er even goed uit als een label op gefabriceerde producten en corporate printing op officiële documenten. Daarnaast wordt het logo vaak aangevuld met de woorden “Professionnel” of “Paris”. De eerste bevindt zich onderaan, de tweede – in het midden eronder of op de poot van de laatste letter “L”.

  Het kleurenschema is een klassieke combinatie van licht en donker. De bedrijfsversie heeft zwart als achtergrond, terwijl het officiële label wit is en eruit ziet als een filmnegatief. Een omgekeerde opstelling is echter ook acceptabel. Deze elegante combinatie symboliseert een aangeboren gevoel voor stijl, maar ook puurheid (wit) en mysterie (zwart). Opgemerkt moet worden dat het logo op basis van een specifieke aanpassing in een ander palet kan worden gemaakt. Maar meestal is het donker karmozijnrood en gouden tinten, soms met een 3D-effect.

  Loreal Symbool

  Aan het begin van zijn carrière gebruikte het parfum- en cosmeticabedrijf een logo met een uniek handgetekend lettertype, bestaande uit grote letters van verschillende groottes. De grootste waren de centrale symbolen, de kleinste waren de extreme. De moderne versie is uitgevoerd in strakke, groteske Sans Serif. De kleur is discreet, monochroom en staat voor zwarte letters op een witte achtergrond.