Giorgio Armani Logo

Giorgio Armani LogoGiorgio Armani is een cultmerk van het gelijknamige Italiaanse modehuis, dat in 1975 in de stad Milaan verscheen. Het werd opgericht door twee modeontwerpers: Sergio Galeotti en Giorgio Armani, naar wie het bedrijf is vernoemd. Tegenwoordig staat het merk bekend om zijn trendy collecties kleding, schoenen, sieraden en premium accessoires. Ze biedt ook interieur- en schoonheidsproducten.

Betekenis en geschiedenis

Giorgio Armani Logo

Wat is Giorgio Armani?

Giorgio Armani is een Italiaanse fabrikant van kleding, schoenen, parfums en accessoires, vernoemd naar een van de makers. De producten worden gepresenteerd in drie categorieën: luxe, middenmarkt en massamarkt.

Gedurende een lange carrière heeft deze vertegenwoordiger van de mode-industrie twee logo’s. Beide opties zijn nu relevant, daarom worden ze veel gebruikt op tags, documenten, borden, brochures, etiketten.

Giorgio Armani

Giorgio Armani Logo Geschiedenis

De debuutversie van persoonlijke symbolen is een van de meest herkenbare ter wereld geworden. Het minimalistische logo is krachtig en geeft de kwaliteit en uitmuntendheid van het bedrijf aan. Het heeft een artistiek gestileerd beeld van een adelaar. Het wordt gepresenteerd in een geometrische vorm en bestaat uit zwarte horizontale lijnen. De vogel draaide zijn kop naar links en spreidde zijn vleugels wijd, en vormde een soort wijzer. De afgekorte naam van het modehuis «GA» is er in het midden in wit op geschreven en de volledige naam staat eronder. Volgens het idee personifieert zo’n arend een krachtige invloed.

Emporio armani

Emporio Armani Logo Geschiedenis

Het tweede logo is een prachtig monogram dat is afgeleid van de afkorting van de voor- en achternaam van de oprichter van het merk. De borden bevinden zich dicht bij elkaar, waardoor ze een originele cirkel vormen. Soepele overgangen, langwerpige benen, gracieuze rondingen geven het embleem elegantie en belichaamt harmonieus het karakter en de essentie van de toonaangevende couturier in de mode-industrie.

Het unieke logo weerspiegelt de hoofdtaak: het toont de verfijning en het behoren tot de luxe klasse van de goederen. Dit benadrukt de harmonieuze combinatie van verfijnde lijnen en strakke hoeken, en geeft ook het beeld van een majestueuze adelaar weer. Het resultaat is een laconieke chic die het succes van het merk vooraf bepaalde.

Logo lettertype en kleuren

Logo Giorgio Armani

Het logo van het Italiaanse modehuis bestaat uit een inscriptie in een klassiek lettertype in hoofdletters. De tekens zijn langwerpig, wat doet denken aan de lettertypen Elegante Roman en An Education, maar in tegenstelling daarmee zijn ze dunner, met duidelijke schreven. De spelling van woorden is anders: in «Giorgio» zijn de letters gescheiden, en in «Armani» zijn ze onderaan of bovenaan met elkaar verbonden. Het palet met het bedrijfslogo is meestal monochroom (zwart en wit), maar er zijn andere opties. Er wordt bijvoorbeeld een monogram gebruikt in een lichtbeige tint — een kleur van verfijnde luxe.

Wat is het symbool voor Giorgio Armani?

Het belangrijkste symbool van Giorgio Armani is een gestileerde adelaar die zijn hoofd naar rechts draait. De ontwerpers hebben het silhouet van de vogel weergegeven met parallelle lijnen: een hoofd in het midden en twee vleugels aan de zijkanten. Waar ze aansluiten is 'GA'.

Is het Giorgio Armani of Emporio Armani?

Giorgio Armani is de naam van de ontwerper en de naam van zijn bedrijf, en Emporio Armani is een van de vele lijnen van het modehuis.

Wat is het goedkoopste Armani-merk?

Het goedkoopste merk van Armani heet Armani Exchange. Het behoort tot de categorie van de massamarkt.

Hoeveel kost een Giorgio Armani?

De kosten van Giorgio Armani-producten kunnen variëren. Het hangt af van de gekozen waanvoorstelling. Zo is de prijs voor de luxe producten van Giorgio Armani Prive veel hoger dan voor de budget Armani Exchange.