Grey’s Anatomy Logo

Greys Anatomy Logo

Grey’s Anatomy heeft veel fans omdat het in 2005 debuteerde en nog steeds niet is voltooid. Het wordt bekeken door miljoenen kijkers, met mensen van 18-49 jaar als de belangrijkste demografische groep. Dit is een typisch medisch tv-programma aangezien de actie zich afspeelt in een ziekenhuis. De plot is opgebouwd rond het leven van medisch personeel en vertelt over het werk van stagiaires-chirurgen, die geleidelijk artsen worden. Eén seizoen — één academiejaar.

Betekenis en geschiedenis

Grey's Anatomy Logo Geschiedenis

Grey’s Anatomy heeft sinds de première hoge kijkcijfers. Ondanks de genreoriëntatie richt hij zich niet op de problemen van de medische ethiek. Het onthult totaal verschillende aspecten die betrekking hebben op relaties in een team, professionele groei en alledaagse situaties.

De makers van de televisieserie gingen heel verantwoordelijk om met de kwestie van naamgeving. Ze leenden de naam van het beroemde wetenschappelijke werk Grey’s Anatomy en koppelden het zowel aan het ziekenhuisthema als aan de naam van de hoofdpersoon Meredith Gray. Dus het gezaghebbende leerboek anatomie, geschreven door de jonge chirurg Henry Gray in het midden van de negentiende eeuw, werd beroemd buiten het studentenpubliek. Toegegeven, veel kijkers zijn zich niet bewust van de ware oorsprong van de naam.

De uitdrukking «GRAY’S ANATMY» staat op het hoofdlogo van de serie. De ontwerpers hebben de belettering zwart en groot gemaakt zodat deze op reclameposters te zien is. Het lettertype is een gewaagde grotesk, verticaal langwerpig. Het eerste woord is iets verhoogd omdat er een dikke rode lijn onder staat. De breedte van de onderstreping is even breed als de meeste streken in letters. De belettering ziet er verouderd uit door witte vlekken en slijtage. Soms wordt de tekst aangevuld met een embleem van een verre stad aan de horizon.

De intro’s van de afleveringen gebruiken een andere versie van het logo — dunner en nauwkeuriger. De ontwerpers kozen een serif-lettertype voor de uitdrukking «GRAY’S ANATMY» en vergrootten de eerste «G» en «A», hoewel alle letters met een hoofdletter zijn geschreven. Beide woorden staan ​​op dezelfde regel. Ze zijn ingeklemd tussen twee lange horizontale lijnen.

Het logo van de serie toont de hoogste gebouwen in Seattle, omdat volgens de plot het ziekenhuis zich in deze stad bevindt. De kunstenaars namen als basis de beroemde skyline, die zichtbaar is vanaf de heuvel in Kerry Park. Het middelpunt van de compositie is de beroemde uitkijktoren Space Needle. De 55 verdiepingen tellende wolkenkrabber, voorheen bekend als de Washington Mutual Tower, en het 76 verdiepingen tellende Columbia Center zijn ook gemakkelijk herkenbaar aan de contouren. Alle gebouwen zijn niet gedetailleerd, maar omlijnd langs de omtrek met een gemeenschappelijke zwarte lijn.

Logo lettertype en kleuren

Grey's Anatomy Logo

Het logo dat op de reclameposters wordt gebruikt, is vetgedrukt zonder schreef met ongeveer hetzelfde slaggewicht. Het lijkt op Helvetica Ultra Compressed. De letters hebben een onevenredige vorm: ze zijn samengedrukt aan de randen en langwerpig naar boven. Het woordmerk voor de screensavers is in een andere stijl gemaakt. De ontwerpers kozen ervoor een dun antiek lettertype Cheltenham, gemaakt aan het einde van de negentiende eeuw.

Logo Grey's Anatomy

De identiteit van Grey’s Anatomy wordt gedomineerd door zwart. Op een van de logo’s is het verouderd met witte vlekken en aangevuld met een felrode tint (# EF0000). Dit contrast ziet er goed uit op een witte of lichte achtergrond, vooral op reclameposters, en vestigt de aandacht op de titel van de serie.