Genesis Logo

Genesis Logo

Genesis is een serie luxe auto’s die wordt aangeboden door het Koreaanse bedrijf Hyundai Motor Group. Deze lijn verscheen voor het eerst in 2004, toen hij in massaproductie werd gelanceerd. Maar in 2015 werd het een onafhankelijke divisie, omdat er veel vraag was naar luxe sedans in deze categorie. Als gevolg hiervan werd het in november van hetzelfde jaar officieel een onafhankelijk merk en in het najaar van 2017 presenteerde het zijn debuut onafhankelijke model met een eigen logo op de motorkap en het stuur. In 2020 noemde het analysebureau J.D. Power Genesis het meest betrouwbare automerk op het Noord-Amerikaanse continent. Op drie locaties worden auto’s ontwikkeld: in de steden Namyang (Zuid-Korea), Rüsselsheim (Duitsland) en Irvine (Verenigde Staten). En ze worden geproduceerd in Ulsan (Zuid-Korea).

Betekenis en geschiedenis

Genesis Logo Geschiedenis

Wat is Genesis?

Het is een van de automerken van de Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai Motor Company.

In 2003 bedacht Hyundai een conceptueel nieuw model van een personenauto met een moderne belichaming van een achterwielaandrijving. Volgens het plan was het een vooruitstrevende sportsedan. In 2007 demonstreerde ze het eerste model, dat drie jaar nodig had om te ontwikkelen. In het kader van het project werd $ 500 miljoen uitgegeven en 800 duizend mijl afgelegd. Pas na de tests stuurde het moederbedrijf de auto naar de North American International Auto Show.

Volgens Chris Hosford, de Amerikaanse woordvoerder van Hyundai, heeft de Genesis-serie om drie redenen de status van een individueel merk gekregen. De eerste is dat deze luxe auto’s al 7 jaar een groot succes hebben. De tweede — in termen van verkoop betrad de sedan de top 3 in zijn segment. Ten derde wilden de kopers dat de eenheid onafhankelijk zou worden.

De oorspronkelijke Genesis Motors-dealers waren distributiecentra van Hyundai, terwijl de nieuw gevormde structuur zijn voertuigen ontwierp. Als gevolg daarvan debuteerde zijn SUV in de winter van 2020 en een elektrische auto in het voorjaar van 2021. Ze droegen het Genesis-embleem op de voorkant, niet het embleem van de Hyundai Motor Group. Over het algemeen kent dit merk drie varianten van het logo.

2008 — 2015

Hyundai Genesis Logo 2008-2015

In de beginjaren bestond het merk als de Hyundai Genesis. Hij had zijn eigen symboliek gebaseerd op een gevleugeld beeld. In het midden was een hoekig schild met een gestreepte achtergrond en een drievoudige rand bestaande uit een combinatie van witte en zwarte lijnen. Het werd horizontaal doorkruist door een rechthoek met de naam van de autolijn. Het woord was geschreven in lichte letters met scherpe randen die schreefjes vervingen.

De vleugels bevonden zich rechts en links van het centrale element. Elk bestond uit drie brede «veren» en een staart. Door de juiste verdeling van licht en schaduwen zagen ze er volumineus uit: de hooglichten waren dichter bij het midden geconcentreerd en donkere zones verschenen aan de uiteinden van de «veren» en eronder. Er was ook een apart geplaatste merknaam: deze stond onderaan en was een exacte kopie van het opschrift vanuit het midden. Het enige verschil tussen hen was in kleur: het ene woord was wit, het andere was zwart.

2015 — 2020

Genesis Motors Logo 2015-2020

Nadat de divisie officieel werd uitgeroepen tot een op zichzelf staand merk van Genesis Motors, kreeg het een nieuw embleem. Het was een bewerking van de oude versie. De ontwerpers vernauwden de spatborden om ze compacter te maken, verwijderden het staartgedeelte, vervingen de gestreepte achtergrond door een gestippelde achtergrond en verminderden het aantal randstrepen rond het schild. Ze kozen een combinatie van zwart en grijs in verschillende tinten als het officiële palet.

2020 — heden

Genesis Motors Logo 2020-vandaag

De ontwikkelaars hebben het logo nog meer vereenvoudigd, waardoor het een laconiek teken is geworden. Ze hebben het afgevlakt door het 3D-effect te elimineren, de bovenste «veer» in twee afzonderlijke delen te splitsen, de achtergrond lichter te maken en het schild te tweaken, waarna het een iets andere vorm kreeg. Daarnaast voegden de auteurs een ondertitel toe en veranderden ze het lettertype in een strak, dun schreefloos lettertype.

Logo lettertype en kleuren

Genesis Logo

De evolutie van de merkidentiteit van Genesis Motors ging van volumineus en complex naar plat en eenvoudig. Als gevolg hiervan verscheen er een heel ander logo, waarin drie onafhankelijke blokken staan. De eerste is een schild met een naam en twee lijnen die zich naar rechts en links uitstrekken. De tweede — twee vleugels, waaronder drie «veren». Het derde is het onderste bijschrift in schreefloze hoofdletters.

Om het concept van Genesis Motors tot uitdrukking te brengen, gebruikten de ontwerpers het Hyundai Sans-lettertype als basis, waarbij de verhoudingen en detaillering van de tekens enigszins werden gewijzigd. Het doel van deze verandering is om een ​​onderscheidende look te krijgen, Quietly Iconic. De look is premium, maar niet luxueus, verfijnd, verfijnd en uitgebalanceerd — zoals de Genesis-auto’s zelf. Geleid door dit principe belichaamden de ontwikkelaars de individuele uitstraling van het nieuwe merk zonder de DNA-verbinding met het moederbedrijf te verliezen.

De auteurs van het persoonlijke lettertype hebben eerst de hoeken een beetje aangescherpt, waardoor de letters een geometrische uitstraling hebben. Zo toonden ze de extremen van de machines. Daarna veranderden ze de verhoudingen van het alfabet, geleid door het Romanis Capitalis-lettertype, waar rechte tekens half zo breed zijn als de afgeronde tekens. Het appèl met oude Romeinse schreefloze lettertypen, alsof ze uit steen waren gehouwen, zette een nieuw ritme voor de inscripties — verfijnd en exclusief.

Logo Genesis

Het kleurenschema van het logo ligt niet ver van het palet van het moederbedrijf. Het bevat alle grijstinten — van lichtzilver tot donker grafiet. Ze werden gebruikt met een onopvallend verloop — van lichte midden- tot donkere randen. Maar dit was pas in het begin. Daarna werden ze vergezeld door monochroom, gevormd door zwarte elementen op een witte achtergrond te combineren.

Wat is het Genesis-autosymbool?

Genesis gebruikt het traditionele symbool van automerken - twee vleugels. Ze tonen zijn vermogen om te concurreren met Bentley, Chrysler, Aston Martin en andere merken. Tussen de vleugels is een donkere zeshoek afgebeeld met het opschrift GENESIS.

Waarom heeft Hyundai Genesis een ander logo?

Genesis-auto's dragen oorspronkelijk het zilveren 'H'-logo van Hyundai. Sommige eigenaren vervangen het door een gevleugelde badge, die apart wordt verkocht.

Wie maakt de Genesis?

Hyundai is de eigenaar van Genesis en de fabrikant van alle luxe auto's van dit merk.

Is Genesis een goed automerk?

Genesis heeft zich goed gevestigd op de internationale markt. Volgens experts overtreft hij in veel opzichten Mercedes-Benz, Lexus en BMW. Maar dit is alleen als we het hebben over moderne modellen.