Dunder Mifflin Logo

Dunder Mifflin Logo

De hoofdpersonen van de Amerikaanse versie van The Office-serie werken voor Dunder Mifflin. Dit is waar de hoofdactie van de sitcom plaatsvindt. Dit is een fictieve organisatie die briefpapier en papier produceert en verkoopt. Volgens het verhaal werd het opgericht in 1949, hoewel het zich aanvankelijk specialiseerde tussen haakjes. Uit verschillende afleveringen van mockumentary-komedie werd bekend dat het zakencentrum in New York is gevestigd en dat er vestigingen zijn in de steden in het noordoosten van de Verenigde Staten. In werkelijkheid was het kantoor dat bij de opnames betrokken was, gevestigd in het gebouw van de filmmaatschappij Endemol Shine North America. Maar de locaties veranderden vaak. Volgens kijkers zou Dunder Mifflin zich ook op het terrein van de Pennsylvania Paper & Supply Company kunnen bevinden.

Betekenis en geschiedenis

Logo Dunder Mifflin

Dunder Mifflin is niet bepaald een fictief bedrijf. Het logo bestaat tenminste in werkelijkheid en wordt gebruikt voor souvenirs, waaronder T-shirts, kantoorpapier en briefpapier. De bewegwijzering van het merk is ook te vinden op de kruising van Penn Avenue en Vine Street en op twee locaties in Scranton (drie als je de lift bij The Marketplace in Steamtown meetelt). Daarnaast heeft het bedrijf twee websites, één als intranet en één publiek.

In afleveringen van de Amerikaanse sitcom Dunder probeert Mifflin de concurrentie aan te gaan met de grotere spelers op de markt: Office Depot en Staples. Medewerkers van de organisatie benadrukken herhaaldelijk dat hun belangrijkste voordeel een hoogwaardige ondersteunende service en klantgerichtheid is. Maar het logo bederft de indruk. Het heeft een verouderd design en oogt te zakelijk.

Dit is een visueel merkteken dat de volledige naam van het bedrijf bevat: «DUNDER MIFFLIN PAPER COMPANY, INC». De eerste twee woorden zijn in grote vette letters geschreven en staan ​​onder elkaar. Aan het einde van de tweede regel staat de afkorting «INC», verticaal omgekeerd om van boven naar beneden te lezen. En daaronder, net na «MIFFLIN», staat een komma. De zinsnede «PAPER COMPANY» staat op de onderste rij. Het heeft een kleiner lettertype en grotere letterafstand, zodat de derde regel even lang is als de tweede.

In de serie The Office verschijnt het Dunder Mifflin-logo vrij zelden in het frame. Maar fans van de sitcom kennen hem wel, omdat hij in de echte wereld te vinden is op etalages, spandoeken en merchandise. Het merk heeft alleen een beknopt tekstbord dat geen ongebruikelijke elementen bevat. Het mist gedenkwaardige symbolen en felle kleuren, misschien omdat Dunder Mifflin zichzelf probeert te positioneren als een serieuze fabrikant van briefpapier en daarom een ​​strikte kantoorstijl aanhangt. Dit maakt het embleem van een fictief bedrijf herkenbaar.

Logo lettertype en kleuren

Dunder Mifflin Logo

De experts ontdekten dat er twee verschillende lettertypen worden gebruikt voor de bedrijfsnaam. Iedereen is het er unaniem over eens dat de woorden «DUNDER MIFFLIN» en «INC» in vet grotesk zijn geschreven uit de Impact-familie. Dit lettertype verscheen voor het eerst in 1965 en was gebaseerd op oude posters. Het onderscheidt zich door smalle letterafstand en massieve lijnen.

Wat betreft het tweede lettertype, alles is hier niet zo duidelijk. Sommigen geloven dat de neo-groteske Helvetica (of het equivalent daarvan), ontwikkeld in 1957, werd gekozen voor de uitdrukking «PAPER COMPANY».

De kleuren van de hoofdversie van het logo zijn heel eenvoudig. De meeste tekst is wit, behalve het lichtgrijze woord «INC». De achtergrond ziet eruit als een grote zwarte rechthoek.