Dodge Hellcat Logo

Dodge Hellcat Logo

Dodge Hellcat is een muscle car met een krachtige motor. Het heeft verschillende aanpassingen die verschillende kenmerken hebben. Het eerste model verscheen in 2014. Het was een echte recordhouder en legde een kwart mijl af in 10,8 seconden. De nieuwste toevoeging aan de lijn is de Dodge Charger SRT Hellcat Redeye. Na de release in 2021 kreeg hij de status van ‘s werelds snelste sedan. Alle varianten zijn standaard uitgerust met UConnect en een breed touchscreen.

Betekenis en geschiedenis

Dodge Hellcat Logo Geschiedenis

Wat is Dodge Hellcat?

Dit zijn Dodge muscle cars, die een van de krachtigste motoren hebben — de Hellcat. De allereerste motor van dit type werd geïnstalleerd in de Dodge Challenger SRT. Er zijn veel modellen die tot deze serie behoren.

De originele Hellcat gebruikte een superkrachtige Hemi V-8-motor van 707 pk. In eerste instantie wilden de ingenieurs 600 pk halen. met. — het was genoeg om de concurrentie voor te blijven. Maar toen werd bekend dat Ford ook van plan is een model met 600 pk uit te brengen. met.

De inzet is fors gestegen: de ontwikkelaars hebben de directie van Dodge beloofd het vermogen op te voeren tot 675 pk. met., zonder het brandstofverbruik te verhogen, en op dit moment hebben ze zich ertoe verbonden een motor van 700 liter te maken. met. Tenminste, dat dachten alle bandleden. En alleen het aandrijflijnteam wist dat de nieuwe stadsauto een record van 707 pk zou hebben. met.

Alles wat met het project te maken had, werd geheim gehouden. Zelfs binnen het bedrijf werden de cijfers niet bekendgemaakt. Als gevolg hiervan kwam de snelheid die de eerste Hellcats ontwikkelden als een verrassing voor zowel fans van snel rijden als voor de ontwikkelaars zelf. Bovendien nam het niet af op maximaal vermogen, omdat Dodge besloot geen gebruik te maken van beveiligingssoftware. De prijs van de muscle car bleek verrassend betaalbaar, waardoor de vraag flink steeg.

Om het unieke karakter van de zware voertuigen te benadrukken, noemde de fabrikant de nieuwe Hellcat naar de Amerikaanse Grumman F6F Hellcat-straaljager. Dit woord kan een heks of een temperamentvol persoon betekenen, wat even goed bij een machine past. Het logo past ook bij het concept: het heeft een gestileerde kattenkop — waarschijnlijk een poema, panter of jaguar.

Logo Dodge Hellcat

Vanuit artistiek oogpunt is het grafische teken van een automerk heel eenvoudig. De ontwerpers gebruikten verschillende zwarte lijnen om de omtrek van het dier te vormen en de emotie van agressie uit te drukken. De kat sist dreigend, met scherpe hoektanden en loensende ogen. De oren zijn stevig tegen het hoofd gedrukt, wat wijst op een bereidheid om de vijand aan te vallen.

Er zijn veel hoeken in de tekening: ze bevinden zich aan de uiteinden van de lijnen, bij de neus, kin, oren, ogen en zelfs op het voorhoofd. Deze geometrie creëert de illusie van beweging, die wordt versterkt door de open contour in het nekgebied. Bovendien brengt de scherpe hoek de agressieve stemming van het roofdier over. Het embleem symboliseert dynamiek, kracht en kracht. De auto’s dragen niet voor niets de naam van een militair gevechtsvliegtuig en breken records voor maximale snelheid in de muscle car-klasse.

Alle Hellcat-modellen delen een gemeenschappelijk logo, gemaakt in 2014. Het is nooit veranderd sinds het eerste 707 pk-model. met. aan het publiek werd voorgesteld. Daarom is het heel gemakkelijk om het bedrijfssymbool te herkennen: het onderscheidt zich door de karakteristieke stijl van het beeld en de volledige afwezigheid van inscripties.

Logo lettertype en kleuren

Dodge Hellcat Logo

Het Hellcat-logo heeft geen woordtoevoegingen nodig, omdat een merk zelfs kan worden geïdentificeerd door een grafisch teken. Het kleurenpalet is net zo minimalistisch als de compositie. In de handgetekende 2D-versie zijn alle lijnen zwart en is de achtergrond wit. Op voertuigen kunnen de kleuren van het logo echter variëren.

Hoeveel kost een Hellcat-badge?

De prijs van de Hellcat-badge is afhankelijk van het gekozen ontwerp. In de regel gaat het om enkele tientallen dollars.

Wat is het Hellcat-symbool?

Het beroemde Hellcat-symbool is het hoofd van een grommende kat of, waarschijnlijker, een wild katachtig roofdier. De agressiviteit van het dier wordt benadrukt door scherpe hoeken en scherpe lijnen.

Waarom is de Hellcat verboden?

Een advertentie voor een 2017 Dodge Challenger SRT Demon met een Hellcat-motor gaf aan dat het voertuig door de NHRA was verboden. Feit is dat hij niet over de veiligheidsuitrusting beschikte die nodig is voor alle auto's die in 9,99 seconden op de baan rijden.

Welk dier is het Hellcat-logo?

Het Hellcat-logo toont een zeer wilde en gevaarlijke kat. Misschien is het een jaguar, poema of panter.