Disney+ Logo

Disney+ Logo

Disney + is de vlaggenschip-streamingdienst van de Hollywood-studio met een vergelijkbare naam. De site zendt tegelijkertijd originele inhoud uit van verschillende mediaconglomeraten en kanalen, waaronder National Geographic, 20th Century Fox en Marvel Entertainment.

Het is ook een soort proeftuin voor nieuwe producten van Walt Disney Studios: het bleek dat de entertainmentgigant het niet erg vindt om van grote schermen naar een nieuw formaat over te stappen. Bovendien is ongeveer 80% van zijn projecten al gericht op streaming. Nu lanceert hij een hele lopende band om tot wel 100 tekenfilms per jaar in Disney + te plaatsen. Sommige speelfilms zullen zowel in theaters als op de website van de videostreamingdienst debuteren.

Betekenis en geschiedenis

Disney+ Logo Geschiedenis

De dienst werd eind 2019 gelanceerd en werd meteen populair — mede door de COVID-19-pandemie, doordat mensen vaker films op internet gingen kijken. Maar dit is niet meer dan toeval, aangezien The Walt Disney Company van plan is om direct na het einde van de distributieovereenkomst met Netflix een Direct-to-Consumer streaming-site te openen. En het is net verlopen in 2019.

Het streamingplatform werft nu actief abonnees. In de nabije toekomst is Disney van plan 260 miljoen virtuele kijkers te werven om het rivaliserende Netflix-bedrijf te omzeilen en de eerste te worden in home entertainment. Het zijn niet alleen de nieuwste releases uit de filmindustrie die helpen om dit doel te bereiken, maar ook de doordachte Disney + branding. De ontwerpers probeerden de omroepdienst te koppelen aan het moederbedrijf door hun logo’s hetzelfde te maken. Daarom hebben ze twee gemeenschappelijke elementen tegelijk: de inscriptie en de boog.

Het woord «Disney» is gemaakt in een typische sprookjesachtige stijl en wordt aangevuld met een «+» Een dunne boog in een gebogen lijn verbindt de eerste «D» met de bovenkant van de plus. Het enige dat ontbreekt, is het iconische kasteel dat sinds 1985 het grafische symbool van de Hollywood-studio siert en een sfeer van magie creëert voordat tekenfilms worden bekeken.

De beroemde boog in het origineel was een spoor van een vallende ster, wat werd bevestigd door een geanimeerde versie van het embleem van The Walt Disney Company. Maar in het geval van Disney + herinnert niets aan de ster: de gebogen streep wordt gebruikt als een element dat verband houdt met het moederbedrijf. Te oordelen naar de vorm en kleur is dit meer een abstractie dan een bewijs van de fabelachtigheid van de inhoud.

De naam van het servies is gemaakt in een klassieke stijl, die herkenbaar is aan oude en nieuwe logo’s van de Hollywood-entertainmentgigant. Alles bij elkaar — de beroemde inscriptie, het gebogen symbool en zelfs het gebogen «+» — teken — maakt het merk herkenbaar.

Logo lettertype en kleuren

Disney Logo

Het Disney + -logo draagt ​​de handtekening van Walt Disney — maar helemaal niet in de vorm waarin het oorspronkelijk was. Zoals u weet, had de cartoonist een enorm artistiek talent, dus het was niet moeilijk voor hem om zijn eigen letters voor handtekeningen te bedenken. Hij experimenteerde veel met letters omwille van de gewenste verhoudingen, vooral onder cartoonisten was het in de mode om meerdere handtekeningen tegelijk te hebben.

Na het overlijden van de oprichter en eigenaar van het bedrijf, hebben experts zijn handschrift enigszins aangepast om het perfecte woordmerk te maken. Het nieuwe ontwerp gebruikt het woord «Disney» op alle logo’s, inclusief het grafische symbool van de streamingdienst. En op basis daarvan werd het Waltograph-lettertype gemaakt, dat in 2000 verscheen dankzij de inspanningen van Justin Callaghan.

Logo Disney

De platformnaam is geverfd in slechts één tint genaamd Persian Blue (# 113CCF). De boog ziet er heel anders uit: de linkerkant is licht, omdat de ontwerpers een donkerblauwe kleur combineerden met een blauwe diamant (# BFF5FD). Het verloop loopt langs de hele lijn — van rand tot rand. De blanco en witte achtergrond benadrukt de belettering.