Demon Slayer Logo

Demon Slayer Logo

Demon Slayer — Japanse manga in de stijl van donkere fantasie met elementen van actie, actie en zoektocht. Het werd gepubliceerd door Shueisha in het wekelijkse Shonen Jump striptijdschrift. De auteur en illustrator is Koyoharu Gotouge. De eerste aflevering verscheen in de winter van 2016, de laatste in het voorjaar van 2020. In totaal zijn er 23 tankobons geschreven. De Engelse aanpassing en licentie voor de Verenigde Staten werd gedaan door Viz Media. Een vertaalde versie verscheen in 2017 in Noord-Amerika. Tegelijkertijd werd het gepubliceerd op het Manga Plus-platform. Geleidelijk aan werd de manga een franchise omdat het enorm populair werd. Tegen de winter van 2021 telde het meer dan 150 miljoen exemplaren. Zo ontstond het idee voor een anime-televisieserie. Het is gemaakt door Ufotable, omvatte 26 afleveringen en werd in 2019 (van april tot september) in Japan uitgezonden. In 2020 werd de vervolgfilm uitgebracht, erkend als de hoogste van alle Japanse anime. De voortzetting ervan staat gepland voor eind 2021.

Betekenis en geschiedenis

Demon Slayer Logo Geschiedenis

De plot is gebaseerd op de avonturen van een tiener genaamd Tanjiro Kamado. Zijn ouders werden vernietigd en zijn zus werd in een demon veranderd. En nu zijn ze samen op zoek naar een hulpmiddel dat het meisje zou helpen weer een man te worden. Tijdens de zoektocht bevindt de broer zich in het geheime genootschap Demon Slayer Corps, vechtend tegen demonen — voormalige mensen die hun menselijke essentie verruilden voor een demonische omwille van totale macht.

Negatieve karakters voeden zich met mensen en zijn ongrijpbaar, omdat ze begiftigd zijn met superkrachten. Deze omvatten superkracht, regeneratie en magie. Ze sterven alleen door een speciaal wapen — een zwaard gemaakt van zonnestaal vermengd met gif van blauweregenbloemen of blootgesteld aan ultraviolette stralen. Demon Slayers zijn gewone mensen die, om het kwaad te weerstaan, speciale ademhalingsoefeningen doen, waardoor ze een groter weerstandsvermogen en bovenmenselijke kracht krijgen.

Na de plotselinge dood van zijn vader wordt Tanjiro Kamado de enige kostwinner in het gezin. Eens, wanneer hij terugkeert van zijn werk, ontdekt hij dat een demon het huis heeft aangevallen en al zijn familieleden heeft vermoord. Alleen zijn zus Nezuko Kamado overleefde, maar het meisje verandert in een demon. Dan besluit de tiener haar te redden en gaat op zoek naar een manier om reïncarnatie te voorkomen. Hij ontmoet Giyū Tomioka, die hem meeneemt naar het Demon Slayer Corps, waar hij zijn vechtkunsten aanscherpt en een demonenjager wordt.

Logo Demon Slayer

Het is nu een bekende mediafranchise die bestaat in de vorm van manga, lichte romans, animatieseries, televisiefilms, gedrukte vervolgfilms, videogames en gecompileerde afleveringen voor distributie in theaters. De naam is, net als het logo, behouden gebleven.

Het visuele identiteitsmerk heeft de vorm van een onafgewerkte cirkel, die doet denken aan de omgekeerde letter «C». Het symboliseert verschillende concepten tegelijkertijd: de eerste is een cirkelvormig traject van zwaaien in de strijd, de tweede is een beschermende ring van duistere krachten, de derde is een magische bal en de vierde is een vlam. De lijn is ongelijk: smal aan de uiteinden en breed in het midden.

De twee kleuren van de ring (rood en zwart) lopen parallel. Soms worden ze met elkaar gemengd in de vorm van kleine insluitsels, maar ze worden niet volledig geabsorbeerd en blijven kleine vreemde streken. In het begin zijn de strepen fragmentarisch, alsof ze met een penseel zijn aangebracht. Verder krijgen ze een duidelijke vorm van vlammen langs de rand. De uitsteeksels zijn scherp, stekelig.

De naam van de franchise staat in twee regels in het midden. Demon Slayer is ook intimiderend, met een onregelmatig stekelig randje. Het rechterbeen «A» heeft een golfachtige vorm — alsof het een trilling door het lichaam is met afschuw en angst. De tekst is in hoofdletters, met de eerste en laatste tekens gemarkeerd in elk woord, dus ze zijn veel groter dan de rest van de tekens. Hieronder staat het tweede fragment van de titel van de eerste manga — «Kimetsu no Yaiba». De letters erin zijn dun, recht, gehakt.

Logo lettertype en kleuren

Demon Slayer Logo

 

Het Demon Slayer-embleem gebruikt een schone versie van het Blood Crow Condensed-lettertype. Het is een designlettertype voor smal gebruik, omdat het wordt gekenmerkt door hoekigheid, punten en onregelmatige schreven.

Het officiële palet is dodelijk. Het bestaat uit de klassieke combinatie van zwart en rood, die een sfeer van angst, psychologische stress en gevaar uitstraalt. De achtergrondkleur is wit.