Deadpool Logo

Deadpool LogoDeadpool is een van de hoofdrolspelers van Marvel-strips, bijgenaamd Merc with a Mouth vanwege zijn spraakzaamheid. Het personage verscheen voor het eerst in het nummer van The New Mutants # 98 uit 1991 van kunstenaar Rob Liefeld en schrijver Fabian Nicieza.

Betekenis en geschiedenis

Deadpool Logo Geschiedenis

Deadpool had lange tijd geen eigen logo omdat het bedoeld was als een parodieversie van DC Deathstroke. De auteurs negeerden het detail, dus de antiheld werd aanvankelijk het onderscheidende teken op de riemgesp onthouden. In deze vorm werd het voor het eerst gezien door lezers van The New Mutants # 98.

Deadpool was onpersoonlijk in nog een aantal verhalen totdat Mark Brooks het overnam. Nadat hij aan het werk was gegaan, bestudeerde de nieuwe kunstenaar het personage in detail en besloot het uit zijn hoofd te tekenen. Hij herstelde het beeld volledig, maar hij kon zich niet herinneren hoe de riem eruit zag. Als gevolg hiervan maakte Brooks de fout om de verkeerde logogesp weer te geven die er eerder niet was.

Logo lettertype en kleuren

Logo Deadpool

Het Deadpool-logo heeft de vorm van een in tweeën gespleten ring. Het lijkt op een verbodsbord dat enkele graden is gedraaid. De twee halve cirkels, die worden gevormd door een verticale streep, bevatten witte driehoeken.

Enerzijds toont het embleem een ​​gemaskerd gezicht van Deadpool, zoals het in de strips wordt afgebeeld. De verhoudingen zijn enigszins vervormd ten gunste van het originele artistieke ontwerp. Aan de andere kant verwijst het verbodsteken naar het ondraaglijke karakter van de hoofdrolspeler, zijn negatieve rol in de plot van de Marvel-verhalen.

Kenmerkend voor het Deadpool-logo is de afwezigheid van inscripties. De centrale plek wordt ingenomen door een grafisch object, dus de kunstenaar lette op de kleuren. De iconische combinatie van rood, zwart en wit herhaalt precies het palet van het antiheldenkostuum.