Cox Logo

Cox LogoToen kabeltelevisienetwerken zich actief begonnen te ontwikkelen, besloot het conglomeraat van Cox Enterprises deze richting te beheersen en kocht CATV-systemen in verschillende steden. Dus in 1962 had hij een dochterorganisatie Cox Broadcasting Corporation. Zes jaar later scheidden de eigenaren de kabelbusiness van de omroepbusiness en creëerden ze een nieuw merk, Cox Cable Communications. En in 1982 werd het omgedoopt tot Cox Communications. Het is nu een van de grootste telecommunicatiebedrijven in de Verenigde Staten en biedt veel diensten aan.

Betekenis en geschiedenis

Cox Logo Geschiedenis

Elke grote business unit van Cox Enterprises heeft zijn eigen merknaam. Het betreft voornamelijk de particuliere ondernemingen Cox Media Group, Cox Automotive en Cox Communications. Ze hebben niet alleen verschillende namen, maar hebben ook individuele logo’s die qua ontwerp of kleur niet aan elkaar gerelateerd zijn. Het moederbedrijf is ook geen uitzondering: het gebruikt een eigen identiteitssysteem en heeft geen haast om een ​​single branding voor zijn dochterondernemingen te introduceren.

Het embleem van telecommunicatiegigant Cox Communications is ermee geëvolueerd. Het dateert uit 1962, toen de Cox Broadcasting Corporation verscheen. De meeste ontwerpwijzigingen hielden verband met de reorganisatie van de kabelexploitant, die regelmatig van juridische status en naam veranderde. Maar in elk geval bevatte het woordmerk de inscriptie «COX» (tot 1970 — «CBC»), versierd in verschillende stijlen.

1962 — 1970

Cox Broadcasting Corporation Logo 1962-1970

In 1962 verwierf het radiobedrijf Cox Enterprises verschillende kabelnetwerken om in 1964 de Cox Broadcasting Corporation te vormen. De nieuwe structuur combineerde twee business lines: kabel en omroep. De diensten werden gebruikt door tienduizenden abonnees uit alle staten, dus het embleem bevatte een zwarte omtrekkaart van de Verenigde Staten. De ontwerpers verdeelden het grondgebied van het land in drie delen en plaatsten in elk een letter van de afgekorte merknaam: CBC. De letters en tussenliggende lijnen waren wit.

1970 — 1979

Cox Broadcasting Corporation Logo 1970-1979

Na de introductie van het vernieuwde logo is de kaart van de Verenigde Staten verdwenen. Het telecommunicatiebedrijf begon het woordmerk met zijn volledige naam te gebruiken. «COX» werd in het midden in grote, vetgedrukte letters geschreven. Onderaan stond de zin «Broadcasting Corporation», waarbij alle letters behalve de eerste kleine letters waren. Voor het ontwerp van de tekst kozen de ontwerpers twee verschillende schreefloze lettertypen en een permanente zwarte kleur.

1979 — 1996

Cox Cable Logo 1979-1996

In 1968 werd de kabelbusiness onderdeel van de nieuw gevormde Cox Cable Communications-divisie. Na enige tijd kreeg dit merk een logo met een gestileerd opschrift “COX”. «C» en «O» zagen eruit als twee identieke halve ringen. Ze werden op hun zij omgedraaid en als schakels van een ketting met elkaar verbonden. De «X» zag eruit als twee kristallen die in een kruiselings patroon waren gevouwen. Talrijke hoeken, rechte lijnen en onregelmatige geometrische vormen maakten het woord erg onleesbaar. De primaire kleur blijft zwart en de secundaire kleur blijft wit.

1996 — 2007

Cox Communications Logo 1996-2007

In 1995 kreeg Cox Communications, opgericht in 1982 op basis van Cox Cable Communications, opnieuw de status van naamloze vennootschap. En twee jaar later voegde ze telefoondiensten toe aan de lijst met diensten, wat mogelijk werd na de goedkeuring van de Telecomwet in 1996.

Naar aanleiding van deze gebeurtenissen heeft de telecommunicatiegigant het logo bijgewerkt. Voor het eerst had hij een veelkleurig bord dat er helder en ongebruikelijk uitzag. Tegelijkertijd is de standaardopstelling van de elementen niet veranderd. Hierboven stond, net als voorheen, het grote woord «COX», en het tweede deel van de naam stond op de onderste regel. De letters in «COMMUNICATIE» waren ook in hoofdletters, hoewel ze veel kleiner waren.

De ontwerpers kozen voor lichtblauw als hoofdkleur. Maar het logo was niet monochroom, want een van de diagonale «X» -lijnen was verdeeld in drie strepen: rood, groen en blauw.

2007 — 2018

Cox Communications Logo 2007-2018

Het bijgewerkte logo ontbrak het woord «COMMUNICATIE» en de «COX» kreeg een verloop. De complementaire kleuren zijn verdwenen, maar er zijn meer tinten blauw verschenen. Als gevolg hiervan werden de letters driedimensionaal.

2018 — heden

Cox Communications Logo 2018-vandaag

In 2018 heeft het bedrijf het logo eenvoudig en vriendelijk gemaakt. Om dit te doen, hebben de ontwerpers de drie lijnen in de letter «X» verwijderd, het glanzende effect verwijderd, alle hoeken afgerond en een dunner lettertype gekozen. Het verloop blijft alleen in het midden: de linkerkant «O» is lichtblauw en de rechterkant is groen.

Logo lettertype en kleuren

Cox Communications Logo

Toen Cox een rood-groen-blauw pictogram had, vertegenwoordigde dit het RGB-kleurmodel, de standaard voor digitale pixelmonitors en moderne televisies. Het eigenlijke embleem heeft geen verborgen betekenis. Het is gemaakt om er vertrouwelijk uit te zien en in overeenstemming te zijn met de slogan «Breng ons dichterbij».

Het logo bevat slechts één woord «COX» zonder aanvullende decoratieve elementen. De «C» lijkt erg op de «O» waarvan de linkerkant was afgesneden. Zo ziet de brief eruit in een van de Futura-versies. Blijkbaar hebben de ontwerpers het standaardlettertype aangepast om een ​​aangepaste typografiestijl te creëren.

Logo Cox Communications

Het groene en blauwe kleurenschema is minder karakteristiek dan een palet gebaseerd op een combinatie van rood, groen en blauw. Maar het ontwerp komt overeen met moderne trends: er is geen chroomglans en driedimensionale schaduwen. Het verloop is alleen in het midden aanwezig. De «C» is helemaal groen en de «X» is blauw.