Corvette Logo

Corvette LogoCorvette-sportwagens worden onder het merk Chevrolet op de markt gebracht in St. Louis, Flint en Bowling Green. Alle fabrieken, evenals de rechten op het merk en visuele identificatie-elementen, behoren toe aan het grootste Amerikaanse bedrijf General Motors. Het moederbedrijf begon in 1953 met de productie van sportwagens. Sindsdien zijn er acht generaties Corvette gemaakt en de fabrikant is niet van plan daar te stoppen.

Betekenis en geschiedenis

Corvette Logo Geschiedenis

Wat is Corvette?

Dit is een automerk dat toebehoort aan het bedrijf Chevrolet. Het wordt vertegenwoordigd door 8 generaties sportwagens genoemd naar het oorlogsschip Corvette.

Elk automodel had zijn eigen logo en de badges op de motorkap werden vaak zonder specifieke reden gewijzigd. Ontwerpers experimenteerden met twee gekruiste vlaggen, veranderden hellingshoeken, voegden en verwijderde inscripties toe. Op een gegeven moment verschenen strepen tegen de achtergrond, vergelijkbaar met zonnestralen, maar dit motief bleek niet erg populair te zijn. Een andere weinig bekende variant was de Amerikaanse vlag. Het werd vier dagen voor het debuut van de Corvette verlaten toen werd onthuld dat Amerikaanse wetten het gebruik van staatssymbolen voor reclamedoeleinden verbieden.

1953 — 1955

Corvette Logo 1953-1955

Toen General Motors Corporation van plan was zijn eerste sportwagen te lanceren, wendde het zich tot interieurontwerper Robert Bartholomew om een ​​embleem te maken. Hij ontwierp een symbool met twee gekruiste vlaggen: aan de linkerkant is de traditionele Amerikaanse vlag met strepen en sterren, en aan de rechterkant is de geblokte zwart-witte vlag die tijdens races aan de finish en start wordt gezwaaid. Hierboven stond het Chevrolet-woordmerk. Daar tegenover, helemaal onderaan, stond een samenhangende en onleesbare inscriptie «Corvette».

Op het allerlaatste moment kwamen de merkeigenaren erachter dat dit logo niet op auto’s kan worden toegepast, anders zou het in strijd kunnen zijn met de federale wetgeving. Bartholomew had maar vier dagen om de bug op te lossen. Ten eerste wilde Chevrolet het familiewapen spelen van de beroemde Louis Chevrolet-racer, naar wie het is vernoemd. Maar ze is er nooit in geslaagd om geschikt archiefmateriaal te vinden.

Als gevolg hiervan werd besloten om het klassieke Franse symbool te gebruiken — de fleur-de-lis. Ernaast waren drie horizontale strepen en een schild met een kruis. Zowel vlaggen als inscripties werden in een witte cirkel geplaatst met een zwarte omtrek. Het originele embleem wordt nog steeds bewaard in het Corvette Museum in Kentucky.

1955 — 1962

Corvette Logo 1955-1962

De typografie is veranderd. Grafische elementen werden driedimensionaal en verloren hun oorspronkelijke vorm. Voor de vlaggen (onderaan) verscheen de letter «V» in de vorm van wijzers. Het stond voor V-8-motoren, die waren uitgerust met alle sportwagens van die tijd.

1963 — 1967

Corvette Logo 1963-1967

In 1963 verscheen het tweede Corvette-model, de StingRay. De naam nam de onderkant van het logo in beslag, in een zwarte rechthoek onder het woord «Corvette». Het opschrift «Chevrolet» werd verwijderd omdat fans van sportwagens wisten tot wie het merk behoorde zonder. De zilverachtige V is verdwenen. De vorm, grootte en kleuren van de vlaggen zijn iets veranderd.

1968 — 1982

Corvette Logo 1968-1982

Na de release van het derde sportwagenmodel werd de cirkel op het embleem verwijderd. De ontwerpers hebben de vlaggen in een nieuwe hoek afgebeeld om ze stabieler te laten lijken.

1982 — 1996

Corvette Logo 1982-1996

Het logo van de vierde Corvette is onherkenbaar veranderd. De vlaggen veranderden niet alleen van plaats, maar kregen ook een nieuwe rechthoekige vorm doordat ze hun vlaggenmasten verloren hadden. De gebruikelijke zwarte ring is teruggestuurd. Tegelijkertijd verdween de fleur-de-lis, waardoor de hoofdrol weggelegd werd voor het gouden Chevrolet-kruis.

1997 — 2005

Corvette Logo 1997-2005

Voor de C5-generatie hebben de ontwerpers het embleem bijgewerkt, waarbij de vorige positie van de vlaggen behouden is gebleven en ze teruggebracht zijn naar de klassieke vorm, samen met het fleur-de-lis-symbool. De gekruiste vlaggenmasten keerden terug naar hun gebruikelijke plaats, hoewel halverwege buiten de cirkel.

2005 — 2014

Corvette Logo 2005-2014

Het bedrijf heeft het logo opnieuw ontworpen door de zwarte ring te verwijderen en de vlaggenmasten te vervangen door langwerpige ribbels aan de binnenranden van de banners. Onderaan werd het onderschrift «CORVETTE» toegevoegd, waarvoor de ontwikkelaars een nieuw gestileerd lettertype gebruikten met een kanteling naar rechts.

2014 — 2019

Corvette Logo 2014-2019

Er was een nieuw symbool nodig voor de zevende generatie auto’s, dus hebben de ontwerpers de vlaggen verplaatst zodat ze een duidelijke V-vorm kregen. De typografie is niet veranderd, maar de letters zijn van zilver. Het grafische gedeelte heeft nu een gemetalliseerde omtrek met schaduw.

2019 — heden

Corvette Logo 2019-vandaag

Het Chevrolet Corvette C8-logo lijkt nog meer op een «V» dan het vorige. De ontwikkelaars hebben de V-inkeping aan de onderkant verwijderd, zodat de vlaggen dichter bij elkaar staan. De letters in de letters zijn gescheiden, waardoor de merknaam nu veel gemakkelijker te lezen is. De kleuren zijn lichter en de bovenhoeken zijn scherper. Deze versie van de zogenaamde «vlinder» werd in februari 2019 uitgelekt, waarna hij in de officiële render verscheen.

Logo lettertype en kleuren

Corvette Logo

Gekruiste vlaggen begeleiden alle generaties Corvette-voertuigen en portretteren ze als supersnelle sportwagens. De geblokte zwart-witte vlag ziet er hetzelfde uit als het standaard raceattribuut dat de finish markeert. De tweede helft van het embleem is meer symbolisch. Het is versierd met een fleur-de-lis (een verwijzing naar de Franse roots van Louis Chevrolet) en een gewaagd kruis (Chevrolet-merkbadge).

Logo Corvette

De ontwerpers gebruikten een aangepast lettertype voor de inscriptie, speciaal gemaakt voor de Corvette. Later werd op basis daarvan de lettertypefamilie «Grand Sport Font» ontwikkeld. Dit is een set van 19 stijlen van Daniel Zadorozny.

Het kleurenschema van het logo bevat zwart, wit, grijs, rood en lichtgeel. De combinatie van verschillende tinten zorgt voor een 3D-effect en geeft het beeld een metallic glans.

Wat betekent het Corvette-logo?

De twee vlaggen op het Corvette-logo vormen de letter V. Een ervan is zwart-wit en lijkt op de traditionele racevlag die bij de finish wordt gebruikt. De rode vlag bevat de fleur-de-lis - een eerbetoon aan de Franse roots van de Louise Chevrolet.

Staat het Chevy-logo op de Corvette?

De Corvette gebruikt zijn eigen embleem in plaats van het Chevrolet-logo.

Waarom is de Corvette 2020 zo goedkoop?

De vanafprijs van de Corvette Stingray 2020 is verlaagd om interesse in de auto te wekken. Dit aandeel bleek onrendabel voor het bedrijf.

Wie heeft het Corvette-logo gemaakt?

De maker van het huidige Corvette-logo is onbekend. De versie uit 1953 is ontworpen door Robert Bartholomew, destijds Chevrolet's auto-interieurontwerper.