Comedy Central Logo

Comedy Central LogoComedy Central is een kanaal met exclusieve inhoud dat vooral populair is bij millennials. Het richt zich op een volwassen publiek omdat de amusementsprogramma’s gevuld zijn met bijtende satire en vaak obsceen taalgebruik bevatten. CC zendt zowel series van anderen als televisieshows van eigen productie uit: bijvoorbeeld het satirische programma The Daily Show of de sitcom South Park. Daarnaast worden klassieke en moderne komische films uitgezonden.

Betekenis en geschiedenis

Comedy Central Logo Geschiedenis

Het Comedy Central-netwerk heette niet altijd zo en werkte niet in het huidige formaat. Het is gemaakt op basis van twee concurrerende kanalen: Ha! en Comedy Channel. Een van hen zond low-budget programma’s uit en de tweede liet alleen herhalingen zien. Dit duurde tot 1991, toen de eigenaren besloten hun krachten te bundelen.

Als gevolg hiervan verscheen er één in plaats van twee tv-kanalen — CTV: The Comedy Network. In hetzelfde jaar werd het omgedoopt tot Comedy Central. Na verloop van tijd kwam de CC onder volledige controle van Viacom. Op basis daarvan is een enorm internationaal netwerk gegroeid met gelokaliseerde kanalen op bijna alle continenten, inclusief Afrika.

Gezien de specificiteit van het merk heeft het nooit één permanent logo gehad. In eerste instantie vielen de herontwerpen samen met een naamswijziging en werden ze vervolgens een zoektocht naar hun eigen stijl. Dit is een hele evolutie — een beweging van het complexe naar het eenvoudige.

1989 — 1991

The Comedy Channel Logo 1989-1991

Een van de voorlopers van Comedy Central is het Comedy Channel, dat in 1989 verscheen. Het was eigendom van Time-Life en maakte daarmee deel uit van Direct Holdings Global LLC. Het embleem van het kanaal bestond uit een hoofdletter «C», maar het zag eruit als een hoefijzer omdat de ontwerpers de «C» driedimensionaal maakten. Binnenin was de inscriptie «COMEDY CHANNEL», in twee delen verdeeld door het artikel «THE». De hoofdkleuren zijn wit en oranje.

1990 — 1991

Ha! The TV Comedy Network Logo 1990-1991

Een andere voorloper van Comedy Central heette Ha! en maakte deel uit van Viacom. Het logo is een eerbetoon aan het ontwerpbureau Fred / Alan, dat de Nickelodeon-badge ontwierp. De zwarte en paarse «HA!» Die in de oranje rechthoek zweefde, was niet de enige inscriptie. Onder de geometrische figuur stond de uitdrukking «TV Comedy Network» — het tweede deel van de volledige naam van het televisienetwerk.

April 1991 — juni 1991

CTV The Comedy Network April-June 1991

In 1991 fuseerden de twee kanalen. Dit is hoe CTV: The Comedy Network werd gelanceerd, dat tegelijkertijd eigendom was van zowel Time-Life als Viacom. Het logo bestond uit blauwe letters in vetgedrukte schreefloze letters. De grote «CTV» met een dubbele punt was aan de linkerkant, en de kleine «THE», «COMEDY» en «NETWORK» aan de rechterkant, in drie regels.

Juni 1991 — oktober 1991

Comedy Central Logo June-October 1991

Het Canadese televisienetwerk CTV zorgde voor verwarring, dus de eigenaren van de Amerikaanse CTV besloten de zender opnieuw te hernoemen. Dit is hoe Comedy Central verscheen en het eerste logo met de bijbehorende inscriptie. Om de tekst te ontwerpen, gebruikten de ontwerpers zwart en een ongebruikelijk lettertype met ongelijke hoekige letters.

1991 — 1992

Comedy Central Logo 1991-1992

Minder dan een paar maanden later presenteerde de zender een nieuw embleem: een paarse wereldbol omgeven door een breed oranje lint met de woorden «COMEDY CENTRAL». Op de top van de planeet waren drie wolkenkrabbers afgebeeld. Uit het dak van het middelste gebouw kwam een ​​zender tevoorschijn, die het tijdperk van televisie-uitzendingen symboliseerde, namelijk het begin van de jaren vijftig, toen de eerste kleurentelevisies verschenen.

1992 — 1997

Comedy Central Logo 1992-1997

In 1992 heeft PMcD Design het logo opnieuw ontworpen dat op producten moet worden aangebracht. Als gevolg hiervan werd de wereldbol blauw en waren alle andere elementen zwart en wit.

1997 — 2000

Comedy Central Logo 1997-2000

De ontwerpers van H-Gun Labs hebben de planeet wit gemaakt en de streep voor het woord «CENTRAL» verwijderd, dat in 1992 werd toegevoegd.

2000 — 2010

Comedy Central Logo 2000-2010

Imaginary Forces besloot het logo nog verder te vereenvoudigen, dus verwijderden ze de zender en vergrootten de wolkenkrabbers om kleine details weg te werken. De grond werd zwart, het lint verdween en het bijschrift veranderde in een witte dialoogwolk.

2011 — 2018

Comedy Central Logo 2011-2018

Het logo, in 2011 ontwikkeld door The Lab, kreeg de naam Comedymark vanwege de gelijkenis met het copyrightmerk. Het was een monogram: de ene «C» in de andere, in tegengestelde richting gedraaid. Vlakbij was de inscriptie «COMEDY CENTRAL», en het tweede woord zag eruit als een weerspiegeling in een spiegel en werd van rechts naar links gelezen.

2018 — heden

Comedy Central Logo 2018-vandaag

In 2018 kreeg de zender een nieuwe look. Het is het resultaat van een samenwerking tussen studio Loyalkaspar en de eigen ontwerpers van Comedy Central. Ze behielden het iconische Comedymark, maar schilderden het geel opnieuw en schoven het naar links. Dus nu staat de naam van het tv-netwerk aan de rechterkant en is opgesplitst in twee regels.

Logo lettertype en kleuren

Comedy Central Logo

Het pictogram dat uit twee «C’s» bestaat, ziet er niet voor niets uit als een copyright-symbool. In de vroege dagen van Comedymark zocht Viacom een ​​financiële compensatie voor YouTube en Google die inbreuk maakten op het auteursrecht op de inhoud. En zo’n embleem werd een «stigma» op tv-shows die door Comedy Central persoonlijk waren gemaakt: met zijn hulp markeerde de zender zijn programma’s en herinnerde het opnieuw aan het verbod op kopiëren.

Logo Comedy Central

Het laatste logo maakt gebruik van een aangepast schreefloos lettertype dat bekend staat als Comedy Sans. Het verving het Brandon Grotesque lettertype dat de basis werd voor de belettering in 2011-2018. Het nieuwe kleurenschema wordt aangevuld met een felle gele tint, genaamd Summer Ale. Tegelijkertijd bleef de inscriptie zwart en was de achtergrond, zoals voorheen, wit.