Cobra Kai Logo

Cobra Kai Logo

Cobra Kai is een Amerikaanse tv-serie geschreven en geproduceerd door Josh Heald, Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg. Het is een film met elementen van vechtsporten, drama en komedie, gebaseerd op de film The Karate Kid geregisseerd door Robert Mark Kamen. Het werd uitgebracht in 1984. Terwijl in de serie de gebeurtenissen 34 jaar plaatsvinden na alles wat zich in de film afspeelt. De hoofdpersonen en acteurs zijn dezelfde als in de originele film: Ralph Macchio als Daniel LaRusso en William Zabka als Johnny Lawrence.

Betekenis en geschiedenis

Cobra Kai Logo Geschiedenis

De start van het filmproject werd aangekondigd in de zomer van 2017 en in het najaar waren de opnames al begonnen. De serie werd uitgebracht in het voorjaar van 2018. Producenten en regisseurs kondigden hun intenties aan om tegelijkertijd, in 2018, een tweede seizoen te maken en in 2019 brachten ze de film uit. Het derde seizoen van de serie werd meteen aangekondigd, dat debuteerde in de winter van 2021.

De eerste twee cycli werden uitgezonden op YouTube Red, maar toen kocht Netflix de rechten om het te huren. Er werden echter veel standpunten opgemerkt over beide bronnen, omdat de serie werd goedgekeurd door critici. Hun Rotten Tomatoes-score is gemiddeld 7,51 met 100 procent aanbevelingen. De sympathie van het publiek is ook groot. Volgens Metacritic gaven ze Cobra Kai 72 punten met 95 procent van de aanbevelingen.

In 2021 bestond de televisieserie uit 3 seizoenen en 30 afleveringen, hoewel er al verder gewerkt wordt aan de vierde. De opnames vinden voornamelijk plaats in de Verenigde Staten, in Atlanta, Georgia, inclusief Briarkliffe, Mariette en Union City. Omdat, volgens de plot, de gebeurtenissen in de film zich afspelen in Californië, zijn alle straatopnames gemaakt in Tarzana en Encino.

De hoofdpersonen en de cast die ze vertolken, wisselen van seizoen tot seizoen. In het bijzonder zijn naast Ralph Macchio (Daniel LaRusso) en William Zabka (Johnny Lawrence), Courtney Henggeler (Amanda LaRusso), Xolo Maridueña (Miguel Diaz) en anderen constant betrokken bij Cobra Kai. Ook de individuele insignes zijn ongewijzigd: de stijl van de splashscreens en logo’s moet behouden blijven. De naam van de serie wordt altijd hetzelfde gespeld. Identiteit blijft, net als personages, herkenbaar om de algemeenheid van het beeld over te brengen, de continuïteit ervan, nou ja, en om trouwe kijkers die gewend zijn aan een bepaald visueel bereik niet te verliezen.

Logo lettertype en kleuren

Cobra Kai Logo

Het tekstgedeelte is de titel voor het opstartscherm. Het is gemaakt in een semi-verbonden handgeschreven lettertype, omdat niet alle tekens erin zijn verbonden. Op sommige plaatsen wordt de koppeling onderbroken: bijvoorbeeld tussen «O» en «B», «B» en «R», «K» en «I». Trouwens, de laatste letter van de genoemde heeft langwerpige lijnen (boven en onder), die visueel op schreven lijken, hoewel ze dat op andere plaatsen niet zijn.

Ondanks de handgeschreven stijl zijn de karakters scherp, met rechte en gekartelde lijnen, met uitstekende delen, alsof het een toevallig spoor is bij het slingeren tijdens het schrijven van woorden. Gelijkaardige elementen zijn gemeenschappelijk voor alle letters, met uitzondering van «C».

De kleuren zijn erg interessant. Omdat het officiële opstartscherm wit is, worden de symbolen versterkt door schaduw. Ze benadrukken de titel van de film, zodat de woorden erin uit de negatieve ruimte lijken te materialiseren. Deze indruk wordt gemaakt door de grijze wazige schaduwen rechts en onder. Ze maken het opschrift ook zwevend, driedimensionaal.

De serie gebruikt ook een grafisch embleem: de ene lijkt op een print, de andere lijkt op een print. Maar hun inhoud is hetzelfde: een cobra bevroren in een aanvallende houding. Een gevorkte rode tong steekt uit de open mond en de slang zelf is geelzwart. Om de witte kop wordt een kap opgeblazen, die ook van een bedreiging spreekt.

Logo Cobra Kai

Aan de rechter- en linkerkant staan ​​de inscripties «Cobra» en «Kai». Hun stijl wijkt af van het tekstgedeelte, hoewel ze ook met de hand in blokletters zijn geschreven. Ook op het zegel zijn extra zinnen in een cirkel op een brede strook geplaatst: «STRIKE FIRST», «STRIKE HARD», «NO MERCY». Ze worden gescheiden door punten.

De titel op de screensavers en posters is in een lettertype dat lijkt op het door BLKBK Fonts ontwikkelde Dead Stock-lettertype. Het merkpalet bevat witte en grijze kleuren. Er wordt ook een agressiever gamma gebruikt, bestaande uit geel, zwart en rood.