Chevrolet Logo

Chevrolet LogoChevrolet is een merk dat geen introductie behoeft. De geschiedenis van het legendarische autobedrijf, onderdeel van het General Motors-concern, begon meer dan 100 jaar geleden en kan gerust een van de meest succesvolle avonturen worden genoemd. De oprichter van het bedrijf, William Crapo Durant, noemde het bedrijf niet naar zichzelf, zoals de meeste oprichters deden. Het merk draagt ​​de naam van Louis Joseph Chevrolet, een beroemde racer van Buick, onderdeel van General Motors. Zonder er twee keer over na te denken, nodigt Durant Louis Chevrolet uit om zijn eigen auto te ontwikkelen op basis van het project van GM-specialisten. Dit is hoe een nieuwe 6-cilindermotor werd geboren, gemaakt door een coureur. Op 3 november 1911 begon het merk Chevrolet zijn activiteiten en werd het al snel een belangrijke concurrent voor de Ford Motor Company.

Betekenis en geschiedenis

Chevrolet Logo Geschiedenis

De geschiedenis van het ontstaan ​​van het beroemde logo is gehuld in vele legendes en verhalen. Het Chevrolet-verhaal zegt dat Durant tijdens een reis door Parijs een oneindige tekening op hotelbehang zag. Geïnspireerd door dit idee creëerde hij een wereldberoemd logo. Durants dochter zei in haar boek dat haar vader het logo tekende tijdens hun diner samen, «ergens tussen soep en gebakken kip.» De vrouw van de oprichter stelt dat Durant tijdens hun vakantie werd geïnspireerd door een krantenadvertentie voor de Coalettes. Een andere versie zegt dat het embleem een ​​eerbetoon is aan Louis Chevrolet, die werd geboren in Zwitserland. Het symbool van het thuisland van de ruiter, het kruis op de vlag, is visueel verweven met het bedrijfslogo. Het meest interessante is dat nog steeds niet precies bekend is wat het logo betekent en welke oorsprongsverhalen echt zijn.

1911 — 1914

Chevrolet Logo 1911-1914

Het merklogo van Chevrolet heeft veel veranderingen ondergaan. Het eerste embleem van het bedrijf heeft niets te maken met het beroemde kruis of, zoals het ook wel wordt genoemd, een vlinderdas. Het eerste logo is gemaakt door de oprichter van het merk, William Durant. Hij schreef zelf de naam van het bedrijf en onderstreepte deze met een lijn. Het embleem is vetgedrukt in het zwart. Hij werd gebruikt voor de eerste auto in de C-serie, de Classic Six, gebouwd in samenwerking met Louis Chevrolet.

1914 — 1934

Chevrolet Logo 1914-1934

1914 — het begin van de geschiedenis van de vlinderdas. Het logo wordt geassocieerd met een kruis, plus of zelfs een oneindigheidsteken. De hoofdkleur van het embleem is lichtblauw. De bedrijfsnaam is in het wit en vetgedrukt. De tekst staat horizontaal in het midden van het kruis. Boven en onder de merknaam is onderstreept met witte lijnen. De vlinderdas, tekst en lijnen zijn omlijst met een gouden omlijning die een uitpuilend en driedimensionaal effect toevoegt. Ook binnen het kruis kun je de binnenrand van de ononderbroken witte lijn zien. Het logo is gemaakt ter ere van de lancering van nieuwe auto’s van het merk Chevrolet: modellen van de H- en L-serie. Het embleem is gedurende 20 jaar niet veranderd en heeft het merk verfijnd en uniek gemaakt.

1934 — 1940

Chevrolet Logo 1934-1940

Het jaar 1934 brak aan en Chevrolet besloot de stijl radicaal te veranderen. De lichtblauwe tint verdwijnt en zwart komt op zijn plaats. De tekst wordt breder, maar de kleur blijft hetzelfde: wit. Het bedrijf behield ook de witte lijnen en de binnenbekleding, maar nu zonder de gouden bekleding. Het uitstulpingseffect is gecreëerd met behulp van extra buitenlijnen. Het lettertype is moderner geworden en dit ontwerp was perfect om af te drukken in zwart-wit kranten. Het logo wordt geassocieerd met moed en vastberadenheid.

1940 — 1945

Chevrolet Logo 1940-1945

Naast het opvallende logo gebruikte Chevrolet een ander embleem dat radicaal verschilde van het vorige. Het merk verwijderde het beroemde kruis en liet alleen de naam van het bedrijf achter. Het lettertype veranderde volledig, net zoals de kleur zwart werd en er waren schreven aan de randen van elke letter die verfijning verraadden. Big V onderscheidde zich van de rest.

1940 — 1950

Chevrolet Logo 1940-1950

Na 6 jaar het monochrome logo te hebben gebruikt, keerden de makers terug naar de kleurenversie. De kleur van het logo, blauw, is meer verzadigd. Het lettertype blijft hetzelfde als op het vorige embleem. De binnenste witte rand verdwijnt, maar de gouden rand keert terug, maar alleen van buitenaf. Het logo verliest zijn volume en wordt in 2D weergegeven. Het logo was helderder om een ​​jonger publiek aan te trekken.

1950 — 1964

Chevrolet Logo 1950-1964

Chevrolet besloot de hoofdkleuren van het logo te veranderen en het blauw te vervangen door een rijk rood. Maar het geliefde kruis keerde terug, dat een witte kleur kreeg. De tekst is weer vetgedrukt met schreven en een extra rood cursief detail. De achtergrond van het embleem is een ovaal met een grijze «highlight» die eruitziet als een schaduw, die de figuur meer volume gaf. Het herontwerp van het logo symboliseerde hoogstwaarschijnlijk de snelle groei en het hoge productiviteitsniveau van het bedrijf.

1964 — 1976

Chevrolet Logo 1964-1976

In de jaren zestig ontstond in de Verenigde Staten een nieuwe stijl: minimalisme. Moderne trends in die tijd waren ook van invloed op het logo van het bedrijf. Chevrolet verwijderde de felle kleuren en liet alleen een wit kruis en zwarte cursieve tekst over. Het lettertype is brutaler en moderner geworden en de afstand tussen letters is afgenomen. Het logo wordt omlijst door een zwarte dunne lijn. Het embleem heeft zijn dimensie verloren.

1976 — 1988

Chevrolet Logo 1976-1988

Chevrolet produceerde tussen 1976 en 1988 2,8 miljoen Chevette-auto’s, die in 1979-1980 de best verkochte auto’s werden. Samen met een ongekend succes veranderde het bedrijf zijn logo opnieuw en keerde het terug naar een blauwe kleurverloop. De tekst is compleet veranderd: van het lettertype tot de grootte van de letters. Er verschenen een witte lijn en een grijze schaduw, die de figuur meer volume gaven.

1988 — 2002

Chevrolet Logo 1988-2002

Een minimum aan details en meer kleur — zo kan het logo van een bedrijf uit die periode worden omschreven. Sinds 1988 is de naam van het bedrijf verder gegaan dan de vlinderdas en is het merk nooit meer teruggekeerd naar de vorige versies. De kleur van het kruis is wit met een diepblauwe rand en de tekst is rood. De naam van het bedrijf is groter dan de bekende vlinderdas.

1994 — 2001

Chevrolet Logo 1994-2001

In deze periode produceerde het bedrijf een nieuwe generatie Chevrolet Lumina. Dit had ook invloed op het logo van het merk. Het embleem is helderder en meer chroom geworden. De naam van het bedrijf werd toegevoegd — «Genuine Chevrolet». De kleur van het kruis bestond uit blauwe, zwarte en witte strepen. De omlijsting voegde volume en glans toe.

2001 — 2002

Chevrolet Logo 2001-2002

Het logo dat slechts één jaar werd gebruikt, was anders dan alle voorgaande. Er stond geen firmanaam op het embleem, alleen het beroemde kruis. De omkadering van het logo was gevuld met rode kleur met overloop, wat voor volume zorgde. Het embleem ziet er modern en fris uit.

2002 — 2010

Chevrolet Logo 2002-2010

Sinds 2002 begon de geschiedenis van de meest herkenbare gouden vlinder. Het embleem symboliseerde de kracht en macht van het bedrijf en benadrukte ook de erestatus. Het logo is helder, goudkleurig met een matte afwerking, zonder bedrijfsnaam. De omlijsting van het embleem is grijs chroom, wat het volume van de badge benadrukt.

2010 — 2013

Chevrolet Logo 2010-2013

In 2011 vierde het bedrijf zijn 100-jarig jubileum en het logo weerspiegelt perfect alle grootsheid van het merk. Het concept blijft hetzelfde als in voorgaande jaren, maar er zijn enkele details veranderd. De bedrijfsnaam is terug en de randen zijn iets breder. De tekst is zwart en vetgedrukt, alle letters worden apart van elkaar gespeld. In het kruis is een klein geruit patroon te zien tegen een gouden achtergrond.

2013 — heden

Chevrolet Logo 2013-vandaag

Het moderne logo is nog steeds van goud met een zilveren rand, zonder extra patronen in het kruis. Als je goed kijkt, zie je dat het embleem schuin lijkt te staan. Het kruis is aan de binnenkant verdeeld in 2 delen: een helderdere glanzende en een minder verzadigde matte. Voor de bedrijfsnaam wordt een nieuw grijs lettertype gebruikt. Sommige letters zijn een voortzetting van elkaar. Het is dit logo dat het bedrijf vandaag de dag nog steeds gebruikt.

Logo lettertype en kleuren

Chevrolet Logo

Het vlinderdaslogo maakt ongetwijfeld deel uit van de grote geschiedenis van de autoproductie. Het moderne embleem is een soort eerbetoon aan William Durant. Spelen met texturen en kleuren toont aan dat het bedrijf openstaat voor experimenten en nieuwe ideeën. Het logo van het bedrijf benadrukt zijn grootsheid, ideologische geest en vertrouwen.

De kleuren die voor het logo worden gebruikt, zijn een combinatie van goud en zilver. Het wordt aangevuld met matte en glanzende texturen die stijl en functies toevoegen. De tekst heeft een donkergrijze grafietkleur gekregen.

Logo Chevrolet

Het lettertype dat wordt gebruikt om de naam van het bedrijf te schrijven, is vrij ongebruikelijk en onderscheidt Chevrolet van andere merken. De tekst is vetgedrukt, alle letters zijn hoofdletters. Sommigen van hen, met name E, gaan vloeiend over in V en T. De afstand tussen de letters is klein, zoals in het vorige logo van het bedrijf.