Chery Logo

Chery Logo

Chery Automobile Co. Ltd., gewoonlijk kortweg Chery genoemd, is een autobedrijf in staatseigendom. Het verscheen in het voorjaar van 1997 en heeft momenteel verschillende dochterondernemingen die zowel zelfstandig als in samenwerking met buitenlandse autofabrikanten zijn opgericht. Het bedrijf houdt zich bezig met de productie van SUV’s, minibusjes, bedrijfs- en personenauto’s. In 2020 verkocht ze de helft van haar aandelen aan de Braziliaanse groep CAOA. Het hoofdkantoor is gevestigd in Wuhu City, provincie Anhui.

Betekenis en geschiedenis

Chery Logo Geschiedenis

De autofabriek Chery is ontstaan ​​dankzij de inspanningen van lokale functionarissen die de administratie vertegenwoordigen. De eerste auto verliet de lopende band in 1999. Het was een prototype genaamd Fengyun, gebaseerd op het Volkswagen SEAT Toledo-chassis. De debuutlijn bestond uit 30.000 apparaten, die elk werden verkocht. Na een tijdje (in 2001) schakelde het bedrijf over op de export van autoassemblage en werd het de grootste Chinese leverancier van personenauto’s in het buitenland. Ze hield deze bar van 2003 tot 2011.

Tegenwoordig is het merk, in gelijke delen met Kenon Holdings, eigenaar van het bedrijf Qoros, dat er in 2007 in verscheen en premium auto’s produceert voor ontwikkelingslanden. In 2012 werd hij mede-eigenaar van Chery Jaguar Land Rover, een dochteronderneming van Jaguar en Chery. Het bedrijf heeft ook een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum, fabrieken voor de assemblage van transportmiddelen en de fabricage van componenten.

Het meest populaire model is de urban QQ-serie. Het is zo gewild dat het een zelfstandig merk is geworden. Tegelijkertijd is Chery herhaaldelijk aangevallen vanwege mogelijke opmerkingen en schendingen van eigendomsrechten van buitenlandse bedrijven. Sommige van zijn voorbeelden zijn rechtstreeks gekopieerd van het ontwerp van auto’s van andere fabrikanten. Zelfs de naam van het merk wordt bekritiseerd, omdat velen het zien als een verlangen om klanten weg te lokken van de wereldberoemde Chevrolet, aangezien het woord «Chery» erg lijkt op «Chevy». En het bedrijf heeft maar twee logo’s.

Het bedrijfslogo van Chery wordt niet geassocieerd met de naam, maar met de branche van het bedrijf. In feite staat het voor de letter «A» waarmee het woord «Auto» begint. Daarom probeerden de ontwerpers het te behouden en het visueel zo nauwkeurig mogelijk te verslaan. In de eerste versie is het echt goed terug te vinden tussen de grafische elementen, en in de tweede versie is het nauwelijks herkenbaar.

1997 — 2013

Chery Logo 1997-2013

Het volumetrische embleem is gemaakt in een zilveren palet zodat het zoveel mogelijk lijkt op een metalen onderdeel dat integraal deel uitmaakt van de auto. Deze aanpak gaf niet alleen individualiteit aan het bord, maar ook dynamiek. Het logo zelf bestaat uit verschillende geometrische elementen. De eerste is een ovaal, open in het midden bovenaan en rechtsonder. Het tweede karakter is «V», ondersteboven afgebeeld. Er wordt beweerd dat het «A» is zonder een horizontale balk. De bovenkant van de brief is afgesneden. Het effect van de ribben wordt gecreëerd door de ene kant van de lijnen in grafiet te kleuren, de andere in lichtgrijs. Het woordgedeelte is uitgevoerd in een modern schreefloos lettertype. De «C» en «E» hebben afgeronde hoeken en de «R» heeft een langwerpige bovenste helft.

2013 — heden

Chery Logo 2013-vandaag

Het logo werd in 2013 opnieuw ontworpen, waarna het vloeiende en vloeiende lijnen kreeg. De ontwikkelaars hebben het effect van driedimensionaliteit versterkt, de gaten in het ovaal verwijderd, alle hoeken afgerond en het bord een chroomglans gegeven. Ze veranderden de letter «R» in de inscriptie en duwden het been dichter bij de verticale strook. Bovendien veranderden de auteurs de kleur rood in karmozijn.

Logo lettertype en kleuren

Chery Logo

Het lettertype dat in het logo wordt gebruikt, doet denken aan Korataki Regular, geleverd door Typodermic Fonts Inc. De kleurstelling is standaard: deze bestaat uit een combinatie van meerdere tinten rood en grijs.

Logo Chery