Channel 4 Logo

Channel 4 LogoChannel 4 is een publieke publieke omroep uit het VK. Naast het binnenland zendt het gratis uit naar verschillende buurlanden: Ierland en Zwitserland. Het hoofdkantoor van de tv-dienst is gevestigd in Londen, de creatieve centra in Bristol en Glasgow en het nationale hoofdkantoor in Leeds. De televisiezender begon in november 1982 te werken en was verbonden met een dochteronderneming van IBA. In 2010 breidde het zijn dekking aanzienlijk uit en werd het een Britse televisiedienst.

Betekenis en geschiedenis

Channel 4 Logo Geschiedenis

Het idee van de noodzaak om nog een toegankelijke tv-zender te creëren, bestaat al heel lang in Groot-Brittannië. In feite werd het verschijnen ervan enkele jaren uitgesteld totdat de regering het eens was over alle maatregelen om de opkomst van een televisiestation mogelijk te maken dat gericht is op nieuwe opvattingen en accenten. Na het oplossen van het probleem met technische ondersteuning, toewijzing van afzonderlijke frequenties en het vrijgeven van televisieapparaten met een specifiek ontvangstrooster, begon Channel 4 eindelijk uit te zenden.

Geleidelijk aan koos hij voor tv-shows en talkshows die de Europese gemeenschap nog niet kenden, maar niet afweken van de ingeslagen weg. Na 1993, toen de controle over het kanaal verschoof van Channel Four naar Channel Four Television Corporation, vond er een dramatische ommekeer plaats in de omroepstijl. De dienst werd gericht op het massakarakter van de televisiemarkt en was gericht op innovatie, educatie, persoonlijkheid, sport, creativiteit.

Als gevolg hiervan heeft haar logo een ongelooflijke populariteit en brede erkenning gekregen in het land. En gedurende het hele bestaan ​​van het tv-bedrijf had het vijf emblemen — bijna exact elkaar herhalend en alleen gericht op het nummer «4».

1982 — 1996

Channel 4 Logo 1982-1996

Direct nadat Channel 4 werd gelanceerd, had het een heel opvallend logo. Het bestond uit een veelvoud aan veelkleurige geometrische vormen die het cijfer «vier» op het scherm vormden. De beweging van de geanimeerde blokken werd begeleid door muziek die speciaal is geschreven door componist David Dundas.

De auteur van het logo is Robinson Lambie Nairn. Maar aangezien er op dat moment geen geschikte computer in het VK was, moest de animatie apart worden gedaan. Het werd uitgevoerd door Bo Gehring in Los Angeles. Trapeziums, vierkanten en rechthoeken vormen een dubbele poot, terwijl het uitstekende deel van het cijfer «4» uit enkele brede strepen bestaat. De belangrijkste kleuren waren rood, paars, blauw, groen en geel.

1996 — 1999

Channel 4 Logo 1996-1999

In 1996 schakelde de Britse tv-dienst over op een bijgewerkte identiteit, die ze zelf ontwikkelde. Het waren dezelfde vier, alleen licht gecorrigeerd. De nieuwe stijl kreeg de naam Connections en bevatte verschillende cirkels. In de centrale ring stond het cijfer «4», wat de naam van het kanaal aangeeft. De structuur van de figuur was hetzelfde: verschillende soorten geometrische vormen op elkaar gestapeld. Alleen de kleur is veranderd — het embleem is zwart en wit geworden.

1999 — 2004

Channel 4 Logo 1999-2004

Deze periode werd gedomineerd door het vierkante logo ontworpen door Spin. De behoefte aan een nieuwe versie ontstond doordat de televisiedienst zijn pictogram op het scherm begon weer te geven, zodat kijkers het kanaal onmiddellijk konden identificeren. Ze bevond zich aan de rechterkant van het scherm. Om het cijfer «4» er in elke kleur duidelijk uit te laten zien, besloot het management om er een donkere achtergrond van te maken en deze wit opnieuw te schilderen.

2004 — 2015

Channel 4 Logo 2004-2015

Eind 2004 schakelde Channel 4 opnieuw over naar een nieuwe stijl. Het is ontwikkeld door bureau 4Creative. De eigenaardigheid van dit embleem is dat het wordt gevormd door negatieve ruimte: er zitten geen contouren in — alleen schaduwen. Ze spelen een zeer belangrijke rol, aangezien ze het getal «4» vormen en het tegelijkertijd driedimensionaal maken, met een 3D-effect. Als resultaat ziet wit op wit er helder en helder uit.

2015 — heden

Channel 4 Logo 2015-vandaag

In de tweede helft van 2015 voerde het televisiebedrijf een herontwerp uit, waarbij de debuutversie van het logo werd teruggebracht. Het enige verschil tussen hen is het ontbreken van felle kleuren, want nu zijn de vier donkerblauw.

Logo lettertype en kleuren

Channel 4 Logo

Alle aanpassingen aan het logo van Channel 4 draaiden om «4» omdat het deel uitmaakt van de naam van de tv-dienst. De veranderingen waren klein, aangezien zowel de structuur van de figuur als het concept van de presentatie op het scherm behouden bleven. En de veranderingen hielden vooral verband met de technische verbeteringen die plaatsvonden op de markt voor televisieomroep. Het concept kwam natuurlijk ook tot uiting, maar in dit geval was het secundair. Het belangrijkste was hoe het bedrijfspictogram eruitziet op de schermen van moderne tv’s.

Logo Channel 4

De gebruikelijke inscriptie op het embleem ontbreekt: de tekst verschijnt alleen op reclamemedia, screensavers en officiële documenten. In elk van de genoemde gevallen wordt een afzonderlijk lettertype gebruikt, genaamd Channel 4.

Het kleurenpalet varieert en kan elk zijn, afhankelijk van de achtergrond op het scherm. Maar zwart of donkerblauw in combinatie met wit wordt als officieel erkend. In het begin was het logo ook groen, blauw, geel, lichtpaars en rood gekleurd.