Captain Marvel Logo

Captain Marvel Logo

De filmische wereld van Marvel in 2019 werd aangevuld met een andere tape — Captain Marvel. Net als alle eerdere films in de serie was de film gebaseerd op de populaire Amerikaanse strip van Roy Thomas, belichaamd door de kunstenaar Gene Colan over de superheldin Carol Susan Jane Danvers. Haar optreden als majoor bij de luchtmacht van de Verenigde Staten was in het maartnummer van Super Heroes #13 van Marvel Comics uit 1968. Het idee was om haar genen samen te voegen met buitenaardse genen, waardoor de heldin bovenmenselijke vermogens verwerft. De foto werd de 21e aflevering in de serie over het Marvel Universum.

Anna Boden en Ryan Fleck, regisseurs van de film, creëerden de foto op basis van een herwerkte stripverhaallijn, aangepast en verbonden met de algemene geschiedenis van de MCU door scenarioschrijvers Nicole Perlman en Mag LeFauve. De hoofdrolspelers Samuel L. Jackson, Brie Larson en populaire acteurs Ben Mendelssohn en Jude Law werden uitgenodigd voor de hoofdrol.

Evenals voor elke aflevering van deze wereld werd een uniek logo ontwikkeld, met als taak om alle films te verenigen met een visuele gemeenschappelijkheid en om het unieke karakter van de nieuwe held te benadrukken. De visualisatie van het beeld van Captain Marvel werd, zoals altijd, met succes uitgevoerd, wat niet gezegd kan worden over de film zelf, die ingetogen beoordelingen kreeg van zowel critici als tv-kijkers.

Betekenis en geschiedenis

Captain Marvel Logo Geschiedenis

Het idee om de tape te maken kwam van het studiomanagement in 2013. Het was toen dat Luis D’Esposito de wens openbaarde om wat smaak toe te voegen aan de traditionele kenmerken van de hoofdpersonen. Er was een verlangen om een ​​held te creëren, onder het mom waarvan een sterke en wilskrachtige vrouw met superkrachten zich zou verschuilen. Er werd besloten om een ​​volledig nieuw vrouwelijk personage voor deze wereld te introduceren, die Captain Marvel werd. Uit een peiling onder kijkers en fans bleek veel belangstelling voor dit idee en het nieuwe cijfer.

Om de toch al verveelde stijl en geest van het «universum» enigszins te diversifiëren, werd de benadering van het ontwikkelen van het type van een nieuw personage veranderd. De studio streefde ernaar een tape te maken waarin een interessant en opwindend verhaal zou worden verteld, dat met zijn amusement en tegelijkertijd puur menselijke kwaliteiten van de heldin zou aantrekken.

Oorspronkelijk gepland voor het voorjaar van 2018, werd de release twee keer naar 2019 geduwd vanwege een aantal belangrijke problemen. Het oorspronkelijke idee was om deze heldin terug te leiden in het project «Avengers: Age of Altona» in 2015. Ze filmden zelfs verschillende afleveringen met haar deelname. Maar toen verlieten ze dit idee en besloten dat het voor de volledigheid en integriteit van de perceptie van het personage zou verschijnen in zijn eigen project, dat een hoogwaardige en gedetailleerde kennismaking met de nieuwe heldin zou bieden.

Captain Marvel Logo

Het proces werd gelanceerd en onderging verschillende herschrijvingen van het script. De momenten die in hun verhaallijn erg deden denken aan de vorige afleveringen werden verwijderd en de heldin kreeg mededogen en een «groot hart». Na het vrijgeven van de huur is het verwachte resultaat echter niet uitgekomen. Critici en kijkers waardeerden een dergelijke innovatie niet en verwachtten alleen een spectaculaire voortzetting van de Marvel-confrontatie die kenmerkend is voor alle 20 eerdere films.

Maar ondanks deze situatie kwam er geen volledig fiasco. Tegelijkertijd merkte het publiek de zeer hoogwaardige studie op van elk detail van zowel het personage als het kostuum van de heldin, de originaliteit van haar beeld gecreëerd door de studio, het logo van de serie, het persoonlijke teken van de heldin zelf, die werden voorzien van visuele aantrekkingskracht en memorabiliteit tussen alle tekens van de Marvel-wereld.

Het persoonlijke logo van de heldin is in full colour gemaakt en vertegenwoordigt het borstgedeelte van haar kostuum met een symbool dat kenmerkend is voor de heldin — het octogram. Het is vastgemaakt aan de borst met twee gouden strepen die zich uitstrekken vanaf de schouders en vastgezet met een slot. Een langwerpige gouden achtpuntige ster is een symbool van het streven naar een hoger doel, de realisatie van een hoger idee, een symbool van redding en hoop. Het bovenste deel van het pak boven de ster is gemaakt in een dieprode, bijna bordeauxrode tint met een zwarte inzet in het midden. Het onderste, zichtbare deel heeft een diepblauwe kleur. Elke naad is duidelijk getraceerd.

In de rechter benedenhoek staat een tekst die het logo van de serie herhaalt. Daarin bestaat de naam van de studio alleen uit het woord Marvel gecentreerd boven de titel van de film. Het lettertype van de titel komt overeen met het logo, maar is niet gemaakt met driedimensionale letters en zonder verloop. Alle letters zijn «gevuld» met felrode, bijna scharlakenrode kleur, hebben een gouden dunne rand.

Logo lettertype en kleuren

Logo Captain Marvel

De traditionele weergave van de naamcombinatie van Marvel Studios in twee afzonderlijke blokken is op een verplichte manier behouden, aangenomen in 2016, als de belangrijkste link tussen alle films in het Marvel Universum. Het eerste woord van de titel is geschreven in witte hoofdletters in een rechthoekig vak op een rode achtergrond. De tweede — in een soortgelijk lettertype, maar in zwarte letters op een plaat met een witte achtergrond, waarvan de randen alleen werden aangegeven door de bovenste en onderste zwarte lijnen. In het embleem van de film bevinden deze elementen zich boven de tekst van de titel van de afbeelding.

De naam van de tape is gemaakt in hoofdletters, in een rijke kleurverloop, die bijna van zwart naar donkerrood gaat. Het eerste woord van de titel bevindt zich boven het tweede, uitgelijnd met het midden van de laatste. Het lettertype is 2 keer kleiner dan het tweede. Alle letters van de naam hebben een gradiënt die dichter bij goud en driedimensionaliteit grenst, gecreëerd door een zwarte ondergrond. Beide woorden worden gescheiden door twee stralen die afkomstig zijn van een felle flits of zon in het centrale deel van de compositie, die vloeiend overgaat van puur wit, via lichtgeel en geel naar een rood verloop. Dezelfde overgang is voorzien voor de stralen, waardoor het visuele effect van de schittering van de flits ontstaat.