Cadillac Logo

Cadillac LogoHet bekendste automerk is vernoemd naar Antoine de la Motte Cadillac, een van de oprichters van de stad Detroit. Vanaf het allereerste begin streeft het bedrijf ernaar om zijn klanten auto’s aan te bieden met het beste ontwerp en de beste kwaliteit. De legendarische visuele stijl van de auto’s van het bedrijf kan zelfs vandaag de dag gemakkelijk worden geraden in de vorm van autocarrosserieën, het logo heeft vele transformaties ondergaan sinds zijn verschijning in 1906. Gedurende het bestaan ​​van het bedrijf is het logo ongeveer 30 keer veranderd.

Betekenis en geschiedenis

Cadillac Logo Geschiedenis

Wat is Cadillac?

Het is een van de vele merken van General Motors, een fabrikant van luxe auto’s. Het is vernoemd naar de Fransman Antoine Laumet de La Mothe, sieur de Cadillac, die Detroit oprichtte.

Er zijn veel versies over de oorsprong van het auto-embleem van Cadillac:

  • Eén versie beweert dat de badge is ontwikkeld voordat Christoffel Columbus Amerika ontdekte.
  • Volgens een andere versie was het logo van het luxeautomerk gemaakt op basis van afbeeldingen van oude accounts in Toulouse en werd het geassocieerd met aandelen die eigendom waren van de koning van Frankrijk.

1902 — 1905

Cadillac Logo 1902-1905

Op dit moment zijn er verschillende theorieën over de oorspronkelijke oorsprong van het logo. Er is een legende onder fans van de auto’s van het bedrijf dat het logo in zijn oorspronkelijke belichaming voor het eerst verscheen vóór de ontdekking van Amerika door Christoffel Columbus — het was het wapen van een van de oudste families van de graven van Toulouse. Daarom lijkt de structuur van het logo in vorm en kleur op de wapenschilden van het oude Frankrijk.

Na uitgebreid onderzoek werd bekend dat Antoine de la Cadillac officieel niet geassocieerd was met een adellijke familie in Frankrijk. Het is waarschijnlijk dat de legendarische oprichter van het autobedrijf eenvoudigweg een groot deel van zijn aristocratische verleden heeft uitgevonden om reclame te maken voor een toen nog weinig bekend autobedrijf. Het wapen dat op het logo van het merk te zien is, behoort eigenlijk toe aan de beroemde Franse familie La Motte.

1905 — 1908

Cadillac Logo 1905-1908

In de eerste jaren van het bestaan ​​van het bedrijf was het logo minimalistisch en herhaalde het volledig de lijnen en contouren van het zogenaamd Franse nobele wapen. De basis van het logo is een wapen met zwanen en parallelle lijnen. De kroon bovenaan complementeerde de compositie. Rondom het wapen was een cirkel met een sierlijst, die het aristocratische logo benadrukte. Onderaan het wapen stond de inscriptie «La Mothe Cadillac», die onderaan het logo was geplaatst. Ontwerpers uit die tijd lieten zich inspireren door het wapen van de familie van de oprichter van Detroit. Het auto-handelsmerk Cadillac werd in 1906 geregistreerd.

1908 — 1914

Cadillac Logo 1908-1914

Voor de Eerste Wereldoorlog, terwijl de auto-industrie zijn eerste hausse beleefde, werd het merklogo van Cadillac meer grafisch en gewaagd, wat de actieve ontwikkeling en presenteerbaarheid van het merk benadrukte. De logoplaat is beduidend dikker geworden en bevindt zich nu boven het hoofdembleem, met dezelfde gestileerde kroon erop. De slogan «World Standard» vervangt nu de originele inscriptie en bevindt zich onder het wapen.

1914 — 1915

Cadillac Logo 1914-1915

Aan het begin van de Eerste Wereldoorlog onderging het bedrijfslogo slechts kleine wijzigingen. Het ontwerp van het merk was al herkenbaar in een groot deel van de Verenigde Staten en vanwege het kleine aantal concurrenten had de huisstijl nog niet zo’n belangrijke rol gespeeld in de bedrijfsvoering. De lijnen en contouren van het wapen, het lettertype van de inscriptie zijn een beetje veranderd. Het embleem is ronder geworden, terwijl de hoekige contouren van de eerste auto’s van het merk zijn veranderd.

1915 — 1920

Cadillac Logo 1915-1920

In de tweede helft van de Eerste Wereldoorlog werd het logo aanzienlijk herontworpen door bladeren aan de zijkanten van het wapen toe te voegen. Het is duidelijk dat deze beslissing werd genomen in een poging om het psychologische effect van de destructiviteit van de oorlog te verzachten, vervangen door pacifistische overtuigingen. Cadillac-auto’s begonnen in alle uithoeken van de Verenigde Staten en de wereld te verschijnen, en hun merk werd al van ver herkenbaar dankzij de stijlvolle toevoeging van de ‘ijzeren paarden’ van een van ‘s werelds beste autofabrikanten met een harmonieus en briljant ontworpen logo-ontwerp .

1920 — 1933

Cadillac Logo 1920-1933

Met de komst van de jaren 1920 werd de belettering volledig verwijderd van het Cadillac-logo. Om de helderheid en naamsbekendheid te benadrukken werd een decoratieve tulpenring van het originele embleem aan het logo toegevoegd en werd de grafische belichaming van de kroon bovenaan volledig opnieuw ontworpen. Nu had de kroon 7 pommels, en het nokgedeelte van het logo bleef praktisch intact, misschien meer gedetailleerd.

1933 — 1939

Cadillac Logo 1933-1939

Met de opkomst en verspreiding van de Amerikaanse luchtvaart besloot het bedrijf Cadillac ook om een ​​universeel optimistisch motief te gebruiken voor zijn bedrijfsidentiteit. Aan het logo zijn vleugels toegevoegd.

1939 — 1942

Cadillac Logo 1939-1942

Een nieuwe versie van het Cadillac-logo werd geïntroduceerd in 1939, aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Nu is het logo meer geïndustrialiseerd — de vleugels hebben een stijve vorm aangenomen in de vorm van een driehoek met bovenaan een kroon. Binnen in de driehoek was het wapen van de zwaan en de bedrijfskleuren van het oorspronkelijke bedrijfswapen. De chromen reflecties van het logo accentueerden de strakke metalen lijnen, waardoor de indruk werd gewekt dat het reclame maakte voor het moderne interieur van de voertuigen zelf.

1942 — 1948

Cadillac Logo 1942-1948

in 1942 vond de presentatie van de nieuwe huisstijl van het bedrijf plaats, waarbij een nieuw embleem werd gepresenteerd. De nieuwe externe incarnatie van de automobielreus kreeg een bijgewerkte vorm — nu waren de vleugels naar boven gericht. In het midden van de compositie werd een gestileerde kroon geplaatst. Het klassieke wapen werd aangevuld met de afbeelding van een schild hieronder, waardoor de aandacht van de consument werd gevestigd op het comfort en de veiligheid van de door het bedrijf geproduceerde voertuigen.

1948 — 1957

Cadillac Logo 1948-1957

Het logo van het naoorlogse autobedrijf Cadillac is een bekende vorm bij moderne autobezitters. Symmetrisch V-vormig symbool en hetzelfde kenmerkende accessoire — kroon. De kleuren van het logo zijn niet veranderd, maar het vinkje is noodzakelijkerwijs gepolijst door de eigenaren van de auto om hun ijzeren paarden een technologische schittering en visueel prestige te geven.

1957 — 1963

Cadillac Logo 1957-1963

Het midden van de vorige eeuw is de tijd van de vorming van veel reuzen in de auto-industrie. In omstandigheden van hevige concurrentie met Japanse en Europese fabrikanten, werd besloten om de Amerikaanse component van het merk te benadrukken en de klassieke contouren terug te geven en deze aan te vullen met nieuwe details — het symbool in de vorm van de letter V is bijvoorbeeld al herkenbaar geworden aan miljoenen consumenten. Het wapen werd in de breedte verlengd en de klassieke kroon werd het grafische accent van het oorspronkelijke logo.

1963 — 2000

Cadillac Logo 1963-2000

De bekendste vorm van het Cadillac-logo werd in 1963 gecreëerd en bestaat al meer dan 40 jaar als de belangrijkste bedrijfsidentiteit van het bedrijf. Het klassieke bedrijfslogo is een kleurrijk klassiek wapen, omlijst door een zilveren krans. Het wapen was geel, blauw en fuchsia geverfd met witte en zwarte details, waardoor het logo een uiterst creatieve en moderne uitstraling kreeg die zich onderscheidde van veel concurrenten.

2000 — 2014

Cadillac Logo 2000-2014

Rond de eeuwwisseling was het logo aanzienlijk gedetailleerd en gestileerd om de nieuwe trends van het tijdperk van technologische ontdekkingen te weerspiegelen. De ontwerpers introduceerden de klassieke contouren van het wapen en de vorm van het begin van de vorige eeuw, aangevuld met een metaalachtige glans van aanvullende details — dit gaf het wapen een moderne uitstraling en vooruitstrevende contouren. Het topsegment van het automerk werd benadrukt door de strengheid van de lijnen.

2014 — heden

Cadillac Logo 2014-vandaag

In 2014 besloot het bedrijf om de decoratieve elementen volledig uit het logo te verwijderen. Nu was het belangrijkste accent van de visuele stijl van het bedrijf een gemoderniseerde versie van het wapenschild met elegante cursieve letters, die de representativiteit van het merk benadrukten. Soepele en verfijnde belijning van de letters brengt de strikte vorm van het wapen in evenwicht.

Het Cadillac-logo is een van de meest opvallende en gedenkwaardige op de moderne premium automarkt. Het merk blijft de gekozen kleuren gebruiken als basis voor de huisstijl van het bedrijf aan het begin van de vorige eeuw, waardoor het wapen al meer dan 100 jaar een klassiek handelsmerk van het merk is. De variërende dikte van de noklijnen doet denken aan een mozaïek en getuigt van het erfgoed van het merk en de geschiedenis om een ​​van de meest herkenbare autobedrijven te worden.

Logo lettertype en kleuren

Cadillac Logo

Het bedrijfsembleem van Cadillac is een combinatie van de klassieke contouren van Franse wapenschilden, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de middeleeuwen. De hoofdkleuren zijn blauw, geel en fuchsia, een van de kenmerkende accenten van de autofabrikant. De specifieke bordeauxrode kleur symboliseert de presenteerbaarheid van de producten van het merk. Geel, in de eerste edities van het wapen, betekende dat de auto’s tot de premiumklasse behoorden. Blauw drukt, net als de meeste andere logo’s, de ernst van een bedrijf uit.

Logo Cadillac

Aanvankelijk was het lettertype van de World Standard-inscriptie met de hand geschreven, zoals veel van de brandbooks uit die tijd. Met het verstrijken van de tijd is de handgeschreven versie van de inscriptie bewaard gebleven, slechts enkele contouren van de letters zijn veranderd. De inscriptie «Cadillac», die in de laatste edities verscheen, is gemaakt in het bedrijfslettertype van het bedrijf en herhaalt het handschrift van de oprichter van het bedrijf.

Wat betekent het Cadillac-logo?

Het schild met talrijke gele, rode, blauwe en zwarte strepen is een gestileerde bewerking van het echte wapen van Antoine Laumet de La Mothe Cadillac. Het symboliseert een combinatie van innovatie en oud historisch erfgoed.

Is Cadillac een luxe auto?

Cadillac loopt ver achter op de Europese merken, maar wordt nog steeds beschouwd als een fabrikant van luxe auto's. Een van zijn meest luxueuze modellen is de Cadillac Escalade 2021.

Wanneer heeft Cadillac hun logo veranderd?

De laatste update van het Cadillac-logo kwam in 2014, toen het bedrijf besloot het heraldische schild een nieuwe vorm te geven en het driedimensionale effect te versterken met extra gradiënten.

Is er een Cadillac in India?

Er zijn Cadillacs op Indiase wegen, maar meestal vintage modellen. En dan hebben we het over geïmporteerde exemplaren, want auto's van dit merk zijn nooit officieel in India verkocht.