Business Insider Logo

Insider Logo

Business Insider is een mediabedrijf dat vanaf 2021 simpelweg Insider gaat heten. Ze is eigenaar van een site met dezelfde naam, die het laatste nieuws uit de wereld van financiën, technologie, zaken, wetenschap en digitale cultuur publiceert. De belangrijkste onderwerpen zijn ideeën, start-ups en mensen die het idee van gewone dingen veranderen. De inhoud is bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in economische journalistiek en wereldwijd genoeg denken om een ​​leider te worden.

Betekenis en geschiedenis

Business Insider Logo Geschiedenis

Online media Business Insider werd in 2007 gelanceerd door drie mensen: Kevin Ryan, Dwight Merriman en Henry Blodget. Twee reclamemanagers werkten samen met een invloedrijke bedrijfsanalist met als enig doel een blog te creëren die zakelijk nieuws zou publiceren. Het is ze gelukt en in de loop van de tijd is hun startup uitgegroeid tot een gerenommeerd merk met verschillende internationale titels.

In 2017 kreeg het mediabedrijf een nieuwe naam — Insider Inc. Door de naamsverandering kon ze verder gaan dan het bedrijf en haar bereik uitbreiden naar andere onderwerpen. En in 2021 werd het merk Business Insider geïntegreerd in de branding van het moederbedrijf. Het is vermeldenswaard dat de organisatie nogal vaak van naam veranderde en elke keer een nieuw logo nodig had.

2007 — 2009

Silicon Alley Insider Logo 2007-2009

Silicon Valley Insider was een van de blogs die heeft bijgedragen aan de totstandkoming van Business Insider. Hij gebruikte een logo met zijn eigen naam verdeeld in drie regels. Het eenvoudige schreefloze lettertype en de standaard lettervorm gaven de ernst van het project aan. De inscriptie werd gepresenteerd in een donkere turquoise kleur.

2009 – 2011

The Business Insider Logo 2009-2011

Het visuele symbool van 2009 bevatte het opschrift «THE BUSINESS INSIDER» met elk woord op een eigen regel. De kleur is niet veranderd, wat niet gezegd kan worden over het lettertype. De ontwerpers hebben alle letters met een hoofdletter geschreven, maar de eerste «T», «B» en «I» iets vergroot. Aan de uiteinden van elk teken waren dunne, zelfs schreven.

2011 – 2017

Business Insider Logo 2011-2017

Na de rebranding verdween het artikel zowel uit de naam van de portal als uit het logo. Er waren geen andere wijzigingen.

2017 — 2021

Business Insider Logo 2017

In 2017 werd het opschrift moderner: de ontwikkelaars maakten het zwart, verwijderden de schreven en egaliseerden alle streken in dikte. In deze vorm bestond het woordmerk tot 2021, toen het merk volledig werd geïntegreerd in het moederbedrijf Insider Inc.

2021 – heden

Insider Logo 2021

Het Business Insider-logo is een woordmerk in een schreefloos lettertype. De naam van het nieuwsportaal is verdeeld in twee regels, gecentreerd. Beide delen zijn gelijk in hoogte. Alle letters zijn in hoofdletters en bestaan ​​uit lijnen van dezelfde dikte. De meeste hoeken zijn recht, maar sommige ‘S’-, ‘N’- en ‘R’-randen zijn puntig, waardoor de letters een visuele dynamiek krijgen. De hoekigheid wordt echter gecompenseerd door afgeronde glyphs die een aantrekkelijk contrast creëren.

Op het eerste gezicht onderscheidt het lettertype zich door harmonieuze symmetrie. En toch zit er een onbalans in: het valt op dat de bovenste helft van de «B» iets smaller is dan de onderste, en de middelste horizontale slag van de «E» wordt verkort. De kleur van het logo is traditioneel zwart. In deze versie wordt het gebruikt op een lichteachtergrond.

Business Insider had geen enkel monogram of abstracte afbeelding. Het mediaportaal heeft altijd zijn naam, geschreven in een strikt lettertype, gebruikt voor identificatie. Bovendien, als het ontwerp is veranderd, is het niet significant: de ontwikkelaars hielden telkens de regel-voor-regel rangschikking van woorden. Dit weerspiegelde de stabiliteit van de nieuwssite, de serieuze houding ten opzichte van de gepubliceerde inhoud en lezers. Het logo belichaamde de zakelijke benadering van het merk om evenementen in de financiële en zakelijke wereld te verslaan.

Logo lettertype en kleuren

Business Insider Logo

De oude Business Insider-woordmerken die vóór 2017 werden gebruikt, zijn gemaakt met Trajan Pro Bold. Dit elegante maar sterke serif-lettertype is ontworpen door twee medewerkers van Adobe Systems Incorporated, Carol Twombly en Robert Slimbach. Het merk stapte later over op een ander typografiesysteem. Het begon te worden vertegenwoordigd door een grotesk met laag contrast, vaag vergelijkbaar met Brother 1816 Medium van TipoType. Tegelijkertijd leek de hoofdletter «R» op een soortgelijke brief van TypeMates’ Cera Medium. Het kleurenschema is ook geëvolueerd, van diep turkoois naar zwart.

Logo Business Insider