Bugatti Logo

Bugatti Logo

Bugatti is een Frans automerk dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van sportwagens. Het is gemaakt door Ettore Bugatti, een in Italië geboren ontwerper. Het merk heet nu Bugatti Automobiles SAS en behoort tot de Volkswagen Group, die het in 1998 overnam. Het hoofdkantoor is gevestigd in de gemeente Molsheim (Elzas, Frankrijk).

Betekenis en geschiedenis

Bugatti Logo Geschiedenis

Wat is Bugatti?

Dit is de naam van een particuliere autofabrikant uit Frankrijk en het gelijknamige merk. Het maakt deel uit van het Duitse concern Volkswagen Aktiengesellschaft.

Gevoed door de overtuiging dat sportwagens in de eerste plaats licht en in de tweede plaats mooi moeten zijn, begon de industrieel ontwerper aan het creëren van de auto van zijn dromen. Ettore Bugatti-auto’s bleken echt conceptueel te zijn, want ze veroverden meteen iedereen met hun schoonheid en talloze raceoverwinningen.

Een briljante carrière werd echter vertraagd door het onverwachte overlijden van de oprichter, de belangrijkste inspirator en creatieve ontwerper. Samen met hem stierf het bedrijf, waardoor de autocarrière van het bedrijf in twijfel werd getrokken. De tragedie vond plaats in 1947. En bijna tien jaar daarvoor beleefde het gezin nog een vreselijk incident — de dood van Jean Bugatti, de zoon van de eigenaar van het bedrijf. Het crashte tijdens het testen van een van de sportwagens.

Gedurende de hele periode van zijn bestaan ​​​​heeft het merk zijn activiteiten verschillende keren stopgezet en meerdere keren geprobeerd het nieuw leven in te blazen. Het veranderde van eigenaar totdat het in 1998 werd overgenomen door de Volkswagen-groep, waardoor het zijn dochteronderneming werd. De reden voor de hardnekkige wens om het merk nieuw leven in te blazen, is het unieke ontwerp van auto’s die vele wedstrijden hebben gewonnen. Daarom wilden velen haar embleem onder raceauto’s zien en waren ze niet klaar om voor altijd afscheid van haar te nemen. Aangezien de carrière van het bedrijf met grote sprongen vooruitging, had het in het begin maar één logo.

Logo Bugatti

Het originele persoonlijke identiteitsteken bestaat uit een geslaagde combinatie van afbeeldingen en tekst. Beide delen zijn harmonieus gecombineerd. De basis is een ellips. Het bevindt zich horizontaal en wordt langs de rand begrensd door een grijs-violette streep met grote donkere karmozijnrode stippen. Dan is er nog een ovaal, ook helemaal gekleurd, in een donkere karmozijnrode kleur.

Er zijn twee tekstelementen binnen de geometrische vorm. De eerste en meest pakkende is de merknaam. Het is gemaakt in grote witte letters met lichte schaduwen aan de rechterkant. Door deze artistieke techniek komen ze boven de oppervlakte uit. Het woord «Bugatti» is geschreven in grote, enigszins langwerpige letters. Het lettertype is eenvoudig, grotesk (sans serif), hoofdletters.

Boven de merknaam staat een zwart monogram. Het is een geometrische verweving van twee hoofdletters uit de voor- en achternaam van de oprichter. Dit zijn «E» en «B» van Ettore Bugatti. Bovendien staan ​​de borden «met de rug» naar elkaar toe. De letters zijn verbonden door één gemeenschappelijke lijn, omdat de «E» in de tegenovergestelde richting wijst.

Logo lettertype en kleuren

Bugatti Logo

De ontwikkelaars kozen voor het logo een eenvoudig en duidelijk lettertype uit de categorie gehakt — dit is Uniform Cond Bold met een lichte schaduw aan de rechterkant. Het lettertype is geschreven door ontwerper Richard Miller en voor het eerst gepubliceerd door Miller Type Foundry.

Het corporate palet omvat twee basiskleuren. De eerste is bordeauxrood # bf002c. Het is rijk en dik. De tweede is een grijs-paarse, dicht bij de lichtpaarse #aacac. Er zijn nog twee kleuren op het embleem — klassiek zwart (letterschaduwen, monogram) en wit (merknaam).

Wat is het Bugatti-logo?

Het Bugatti-logo heeft veel elementen. De basis is een rode ovaal omzoomd met zestig kleine cirkels. De bedrijfsnaam is in het wit in het midden geschreven, met daarboven een zwart monogram van de letters 'EB' (initialen Ettore Bugatti).

Is Bugatti een Indiaas bedrijf?

Bugatti heeft niets met India te maken. Bovendien kun je op de wegen van dit land geen enkele Bugatti-auto vinden - zelfs rijke en invloedrijke Indiërs kopen ze niet.

Wie heeft het Bugatti-logo gemaakt?

De beroemde rode ovale Bugatti is gemaakt door Carlo Bugatti, de vader van de oprichter van het autobedrijf. Hij werd in Italië beroemd als kunstenaar en bekwame juwelier.

Is Bugatti Italiaans of Frans?

Hoewel Bugatti is opgericht door een Fransman, is het eigenlijk Italiaans. Bovendien verscheen ze in de stad Molsheim, die in die tijd deel uitmaakte van Duitsland.