Bloomberg Logo

Bloomberg Logo

Bloomberg is een particulier Amerikaans bedrijf dat zijn belangen heeft gevonden in de meeste bedrijfsactiviteiten. Ze houdt zich bezig met financiële, televisie-, digitale en mediakwesties. Het heeft zijn eigen platforms voor analyse en aandelenhandel, nieuwszenders, financiële instellingen, een netwerk van terminals, een draaddienst, wereldwijde televisie, websites, tijdschriften, enzovoort. Over het algemeen bezit ze 167 kantoren, waar ongeveer 20 duizend mensen werken. Het centrale hoofdkantoor is gevestigd in New York op Manhattan. Het bedrijf werd opgericht in 1981. De oprichter is Michael Bloomberg, die de hulp inriep van Charles Zegar, Duncan MacMillan en Thomas Secunda. Er werd ook investeringssteun van Merrill Lynch verleend.

Betekenis en geschiedenis

Bloomberg Logo Geschiedenis

In 1981 ontwikkelde Michael Bloomberg financiële computerprogramma’s voor de multinationale investeringsbank Salomon Brothers. Om IMS (Innovative Market Systems) te lanceren, gebruikte hij zijn eigen buy-out van $ 10 miljoen. Als gevolg hiervan zette de oprichter zijn digitale netwerk in om schikkingen te treffen, Wall Street-bedrijven te voorzien van realtime marktinformatie en andere financiële analyses.

In 1982 werd een innovatieve terminal geïntroduceerd, aanvankelijk Market Master genaamd. Merrill Lynch was de eerste klant die 20 apparaten tegelijk kocht. Het kocht ook 30 procent van de aandelen van het particuliere bedrijf voor een totaal van $ 30 miljoen op voorwaarde dat Bloomberg gedurende vijf jaar niet met zijn concurrenten zou handelen. In 1986 veranderde de media- en programmadienst haar status in L.P. (commanditaire vennootschap) en begon actief nieuwe producten te introduceren. Ze heeft een handelsplatform, een financieel en analytisch portaal, een nieuwsplatform.

In 1996 kocht het bedrijf 10 procent van zijn eigen aandelen terug van Merrill Lynch. Tijdens de financiële crisis ontving ze de resterende 20 procent, waardoor ze een puur particuliere structuur werd. Nu is Bloomberg een van de meest gezaghebbende en grote mediadiensten met betrekking tot financiële en programmakwesties. Hij is zeer strikt in zijn visuele identiteitsstijl, met als doel zijn ernst te demonstreren. Het embleem van de organisatie heeft slechts twee herontwerpen ondergaan, wat aangeeft dat het van plan is de gekozen richting te volgen.

1981 — 2004

Bloomberg Logo 1981-2004

Het debuutlogo van het bedrijf bestaat uit een vetgedrukte inscriptie in zwarte schreefloze letters. Het is gewoon een titel op een witte achtergrond. Het bevat geen decoratieve elementen of andere informatie. Het lettertype is enorm, zelfs, met duidelijke lijnen. Er zijn zeer weinig scherpe hoeken aan zowel de buiten- als de binnenrand. Afronding en vloeiende lijnen overheersen. Het gebruikte lettertype doet denken aan ITC Avante Garde Gothic Pro.

2004 — 2015

Bloomberg Logo 2004-2015

Het bijgewerkte logo heeft een verfijnd inscriptieontwerp — licht, elegant, gehakt. Het lettertype ligt dicht bij lettertypen als Avenir Pro 85 Heavy en Pulp Display Semi Bold.

2015 — heden

Bloomberg Logo 2015

Na de volgende wijziging begon het visuele teken er veel serieuzer en zelfverzekerder uit te zien. Om dit te doen, hebben de ontwikkelaars het lettertype gewijzigd en de voorkeur gegeven aan vette brede letters. Maar ze hielden de combinatie van kleine letters met één hoofdletter.

Logo lettertype en kleuren

Bloomberg Logo

De evolutie van de Bloomberg-identiteit hangt samen met de wens om het logo zo strikt mogelijk te krijgen, maar tegelijkertijd modern. De symbolen bevinden zich dicht bij elkaar en hebben, zoals altijd, geen schreven.

Logo Bloomberg

Het huidige logo gebruikt een lettertype dat zo dicht mogelijk bij Neue Haas Grotesk en Sequel Sans ligt. Dit zijn stijlvolle opties met traditionele contouren en afgevlakte openingen tussen letters. Het kleurenpalet is altijd monochroom geweest. Het bestond uit een combinatie van zwart (inscriptie) en wit (achtergrond voor de bedrijfsnaam).