Avengers Logo

Avengers Logo

Avengers — een reeks films met dezelfde naam gemaakt door het filmische universum van Marvel volgens het script Gaspar Saladino. Het logo, genaamd «Big A», debuteerde in strips in 1972.

Betekenis en geschiedenis

Avengers Logo Geschiedenis

Er zijn verschillende versies van de actie van verschillende jaren, die een voortzetting van elkaar zijn. Elk van hen gebruikt een legendarisch embleem gebaseerd op een eerdere versie, toen Avengers nog een boek was. In elk logo is de grote letter «A» met de pijl naar rechts in elk logo goed herkenbaar. Het was deze stijl die werd benadrukt en verdiept. En hoewel de Marvel-studio het herhaaldelijk heeft veranderd, overleefde hij alle transformaties en werd hij het kenmerk van fantastische actiefilms.

2012 — heden

Avengers Logo 2012-vandaag

De film uit deze periode heet «The Avengers». De film heeft een basisversie van het logo, weergegeven in alle volgende series. Het karakteristieke element is een grote «A», gemaakt in hoofdlettertype. De brief heeft een langwerpig voorbeen en een horizontale balk in de vorm van een pijl die naar voren wijst. Deze techniek duidt een beweging aan — compromisloos, direct en gefocust, wat de hoofdpersonen goed kenmerkt.

Op de balk staat «THE», geschreven in dunne en kleine letters in hoofdletters. Bovendien wordt de eerste letter van het woord «Avengers» in een open cirkel geplaatst — meer bepaald in een halve cirkel, waardoor het logo dynamischer wordt.

Een ander kenmerk is het kenmerk «G», waarbij de onderkant een scherp uitsteeksel heeft. Het volgende ontwerpelement zijn de middelste planken van de letters «E». Beiden zijn lichtjes gesneden en eindigen met een scherp uiteinde. De naam van het filmbedrijf is in het wit op een rode achtergrond geschreven en bovenaan geplaatst. Alle letters zijn gemaakt met een lichte helling naar rechts.

2012

The Avengers Logo 2012

2015

Avengers Age of Ultron Logo 2015

De actiefilm die dat jaar werd uitgebracht is Avengers: Age of Ultron. Zijn embleem bleef hetzelfde, met kleine veranderingen. Zo zijn het artikel «THE» en de metallic kleur ervan verwijderd — nu is het bordeauxrood, net als de achtergrond van het woord «Marvel». In de hoofdletter «A» werd bovenaan een reflectie toegevoegd, alsof de zon ver weg opkwam. Het symboliseert het geloof in het goede en geeft hoop op een goed einde.

2018

Avengers Infinity War Logo 2018

In 2018 werd het fantastische actiespel ‘Avengers: Infinity War’ gepresenteerd. Deze keer hebben de ontwikkelaars een deel van de ring rond de letter ‘A’ opgeofferd en het onderste segment verwijderd. Zo’n zet maakte de titel van de film beter leesbaar, maar het lettertype van de zin bleef schuin. Maar het woord «Marvel» is verduidelijkt in de vorm van het voorvoegsel «Studios», geplaatst in een open witte rechthoek met zwarte lijnen aan de boven- en onderkant.

2019

Avengers Endgame Logo 2019

Het logo van die tijd valt samen met de release van de film onder de naam «Avengers: Endgame». De ontwerpers gaven het onderste deel van de ring terug waar de letter «A» op staat. Het woord «Endgame» is cursief gedrukt, maar is door het verloop en de kleur niet erg zichtbaar.

Iron Man

Iron Man Logo

Er zijn twee mogelijkheden. Een daarvan is een masker. Ze kenmerkt zich door een complexe vorm, bestaande uit drie elementen: rechthoekige ogen, een wit gezicht en een zwarte kop. Het tweede symbool is een dubbele driehoek, genomen in een ring.

Hulk

Hulk Logo

Het merk is een strak gebalde vuist van groene kleur. Het zit in een cirkel met een donkere achtergrond.

Capitan Amerika

Captain America Logo

Het logo van dit personage onderscheidt zich door een patriottische sfeer, die wordt benadrukt door de kleuren van de Amerikaanse vlag en de blauwe ster in het midden. Het aantal ringen varieerde van film tot film, maar dit had geen invloed op de heroïsche geest van het logo.

Thor

Thor Logo

De klassieke versie is een zware hamer die omcirkeld is. Het centrale element kan stralen en een driekleurige bloem hebben. Het handvat is gemaakt in de vorm van een combinatie van schuine strepen — wit smal en grijs breed.

Black Widow

Black Widow Logo

Dit logo heeft de vorm van een rode zandloper, waarop soms een spin is afgebeeld. Het grootste deel is geplaatst op een zwarte achtergrond en is omgeven door een bijtende gele streep.

Hawkeye

Hawkeye Logo

Op het embleem staat een strik, ter vervanging van de lat in de hoofdletter «H». De hoofdkleur is donkerpaars, de andere zijn wit en zwart.

Logo lettertype en kleuren

Avengers Teken

Parallel aan het hoofdlogo is er de zogenaamde interne symboliek — individuele tekens van de hoofdpersonen. Ze verschenen gelijktijdig met het basislogo.

De naam van de filmsaga is gemaakt in een individueel lettertype met de nadruk op de eerste letter. “A” is omcirkeld en voorzien van een pijl die de verbindingsbalk vervangt. Het woord is in hoofdletters en wordt iets naar rechts geschreven. De «G» heeft een extra inkeping die verder reikt dan de onderrand.

Avengers Symbool

Het kleurenschema van het logo kan eenvoudig of in kleurverloop zijn. Het bestaat uit zwart, grijs met een metallic glans, marineblauw, rood, bordeauxrood, beige en bruin.