Autobots Logo

Autobots Logo

Autobots zijn fictieve wezens van zelfconfigurerende intelligente levensvormen van een planeet genaamd Cybertron. Ze vertegenwoordigen een modulair robotsubras dat biologische evolutie en technologische engineering combineert. Hun samenstelling is een levend metaal met een genetische code en zelfreproducerende cellen. Door deze structuur kunnen ze elke vorm aannemen, daarom vormen ze het Transformers-universum. Hun leider is Optimus Prime. Speelgoed verscheen voor het eerst in 1984. Het is nu een franchise die niet alleen uit speelgoed bestaat, maar ook uit strips, boeken, films, tekenfilms en graphic novels.

Betekenis en geschiedenis

Autobots Logo Geschiedenis

Dankzij de cellulaire structuur kunnen de Autobots transformeren in mechanische objecten, auto’s en andere voertuigen, waaronder vrachtwagens, vliegtuigen, enz. Ze worden ook wapens, communicatiemiddelen, dieren en andere organische levensvormen. Alle humanoïde robots zijn verdeeld in twee tegengestelde groepen: Autobots en Decepticons. Personages worden vaak gecombineerd tot special forces-teams.

De eerste speelgoedlijn werd uitgebracht door Hasbro. Het omvatte tien Transformers, die werden omgevormd tot auto’s. Het waren de Autobots. Hun tegenstanders, de Decepticons, veranderden in communicatieapparatuur, vliegtuigen en wapens. Het ontwerp van de meeste is afkomstig van Takara-projecten. De hoofdpersoon is Optimus Prime. Hij beveelt alle anderen en confronteert Megatron — de leider van de Decepticons.

De naam Autobots staat voor «Autonomous Robotic Organisms». Deze uitleg verscheen voor het eerst in de Michael Bay-actiefilm en werd ook genoemd in de CGI-animatieserie. Deze optie bleef ongewijzigd in andere mediaproducten en het teken werd gebruikt in alle afleveringen van de animatieserie. Volgens officiële informatie is het embleem van de Autobots gemodelleerd naar de laatste transformator — de bewaker, voorbereid door Primus voor het geval hij niet langer in staat is het leger te leiden. Hetzelfde symbool werd gebruikt om Quintesson aan te duiden. Er zijn twee soorten logo’s.

1984 — heden

Autobots Logo 1984

Het embleem is voorzien van een Autobot-hoofd in de vorm van een masker. Het is samengesteld uit afzonderlijke fragmenten — geometrische vormen die op veelhoeken lijken. De neus is gevormd uit een verticale rechthoek met een gevorkt uiteinde ter hoogte van het voorhoofd. Het nasolabiale gebied bestaat uit een duidelijke «H» en onder de dwarsbalk bevindt zich een trapezium dat de kin vormt. Op het voorhoofd bevindt zich een driehoek met één bolle zijde en een uitsparing in het midden. In plaats van ogen — lege witte oogkassen met lijnen die in alle richtingen divergeren.

1993 — 1995

Autobots Logo 1993-1995

Gedurende een korte periode was er een logo in gebruik, bestaande uit de afbeelding van Ancient Robot, die in Matrix communiceerde met Rodimus Prime. De stijl van het bord is vergelijkbaar met het vorige: ongelijksoortige geometrische vormen gecombineerd in een enkel masker. Ze worden gescheiden door witte strepen van dezelfde breedte. Rechtsboven en links (ter hoogte van de oren) zijn duidelijk twee zevens te zien. De neus heeft de vorm van een omgekeerde vijfhoek. Daarnaast zijn er veel trapeziums en twee ruiten met een onregelmatige configuratie.

Logo lettertype en kleuren

Autobots Logo

Het ontwerp van de Autobots-logo’s is volledig consistent met de karakters en stijl van de animatieserie. Beide geometrische structuren zien eruit als mensachtige gezichten, maar de personages zelf zijn dat niet. De ontwikkelaars benadrukten dit met hoekige elementen, die volgens de plot van de cartoon in elk voertuig kunnen worden omgezet.

Logo Autobots

Het embleem bevat geen tekst, omdat het alleen uit grafische tekens bestaat. De bijschriften staan ​​alleen in de aftiteling. Het kleurenpalet van het logo is eentonig: het bevat een combinatie van bordeauxrood (het hoofd van een levende robot) en wit (de achtergrond). Er wordt ook een combinatie van zwart en wit gebruikt.