Attack on Titan Logo

Attack on Titan Logo

Attack on Titan is een Japanse mangaserie met donkere fantasie en post-apocalyptische thema’s. Het is geschreven en getekend door kunstenaar Hajime Isayama. De strips zijn uitgegeven door uitgeverij Kodansha, die ze heeft uitgebracht in hun Bessatsu Shonen Magazine. Ze werden in serie uitgebracht van 2009 tot en met 2021 en namen in totaal 34 tankōbon in beslag. Tegelijkertijd verscheen een animatiefilm, waarvan de show in 2013 begon en nog niet is voltooid, aangezien de serie uit vier seizoenen bestaat met elk verschillende afleveringen. Over het algemeen heeft de manga een ongekend commercieel succes gehad, omdat de oplage eind 2019 meer dan 100 miljoen tankōbon-exemplaren bedroeg. Zo werd ze de bestverkochte ter wereld en ontving ze een aantal prestigieuze prijzen: Kodansha Manga Award, Harvey Award en Attilio Micheluzzi Award. In 2012 werd Attack on Titan door Guinness World Records vermeld als het grootste stripboek ooit gepubliceerd.

Betekenis en geschiedenis

Attack on Titan Logo Geschiedenis

De gebeurtenissen in de manga vinden plaats in een universum waar mensen in gesloten steden leven, omringd door driedubbele muren om te beschermen tegen Titan — kannibaalreuzen. In het bijzonder draait de actie om een ​​jonge man genaamd Eren Yeager, die zwoer de mensachtige reuzen te vernietigen omdat ze zijn stad hadden vernietigd en zijn moeder hadden vermoord. De volgende hoofdstukken van de strip werden regelmatig uitgebracht door de redactie van Kodansha.

Daarnaast verscheen even later een animatieserie, bestaande uit vier seizoenen. Drie ervan kwamen uit in Wit Studio. De eerste werd uitgezonden in 2013, het heeft 25 afleveringen. De tweede werd gelanceerd in 2017 en bevat 12 afleveringen. De derde is verdeeld in twee delen: 12 afleveringen verschenen in 2018, 10 — in 2019. MAPPA werkt aan het vierde seizoen. In 2020 heeft ze al 16 afleveringen uitgebracht. De rest staat gepland voor 2022. In theorie zal dit de laatste serie zijn.

Literair werk geïnspireerd door de Japanse cultuur. Zoals de auteur toegaf, zijn zijn belangrijkste thema de innerlijke ervaringen van elke persoon, die hij in een fascinerende en spectaculaire vorm presenteerde. In de loop van het plot, rond Eren Yeager gebonden, doet de hoofdpersoon, samen met vrienden, vele ontdekkingen voor zichzelf persoonlijk en voor de wereld als geheel. Ze blijken bijvoorbeeld op een geïsoleerd eiland te wonen, waar hun volk lang geleden werd verbannen voor misdaden tegen een ander volk. Over het algemeen geldt dat hoe verder de manga vordert, hoe mysterieuzer het wordt. De energie van het mysterie van wat erin gebeurt, wordt weerspiegeld in de emblemen.

2009 — heden

Attack on Titan Logo 2009-vandaag

De naam van de manga werd het basiselement van het logo. In het begin werd het afgebeeld in de Japanse stijl — met hiërogliefen. Ze hebben de structuur van een gebroken stenen muur en lijken op stukken metselwerk die wegvliegen van een eens zo krachtig fort. Hiervoor werd een breed scala aan grijze kleuren gebruikt: as, grafiet, zilver, metallic. Er zijn ook paarse insluitsels in de vorm van lokale vlekken en langwerpige lijnen die door alle hiërogliefen gaan. Daaronder is in kleine lettertjes de Engelstalige titel van de strip aangegeven. Het is geschreven in kleine witte Oud-Engelse letters en tegen een rood-oranje-gele achtergrond in de vorm van een lange strook met taps toelopende uiteinden.

2014 — heden

Attack on Titan Logo 2014

In 2014 is het logo aangepast naar de Engelse stijl met de vertaling van de inscripties. Ze zijn inderdaad veranderd, hoewel hun stijl hetzelfde is gebleven: grijs-essen letters met karmozijnrode vlekken. Maar er vonden wel wat veranderingen plaats. Zo hebben de ontwerpers de rood-gele lijn aan de onderkant verwijderd, de textuur van alle elementen glad gemaakt, donkere wazige schaduwen aan de borden toegevoegd en de uiteinden aangescherpt. De titel van de manga is in Oud-Engelse stijl. De letters zijn lang, langwerpig, met spectaculaire verdikkingen die traditionele schreven vervangen. Japanse karakters staan ​​onder de hoofdtekst. Deze keer zijn ze klein en niet zo duidelijk als voorheen.

Logo lettertype en kleuren

Attack on Titan Logo

Naast tekstlogo’s heeft de Attack on Titan-manga ook een grafisch bord. Het wordt geassocieerd met de personages, daarom vertegenwoordigt het twee vleugels, veren waarin het lijkt op messen. Er zijn er negen aan elke kant. Bovendien hebben de veren een segmentstructuur en bestaan ​​ze uit drie segmenten, met uitzondering van de onderste — ze hebben slechts twee fragmenten. De rechtervleugel is wit, voorgevormd, de linkervleugel is blauw, met een effen vulling. Ze zijn gedeeltelijk op elkaar geplaatst en geplaatst in een vijfhoekig grijs schild met een wit frame, dat qua ontwerp op een raam lijkt.

Logo Attack on Titan

Voor het embleem kozen de ontwikkelaars een lettertype genaamd Linotext. De auteur is ontwerper Morris Fuller Benton. De kleurstelling van het logo is ingetogen en bestaat uit een breed palet aan grijstinten. Het wordt gedomineerd door as, metaal, grafiet, tin, platina, zirkonium. De eerste versie bevat ook karmozijnrood, oranje, geel en rood.